reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

Halo
Idusia całuski dla Misi i jeszcze raz wszystkiego naj nja dla niej :). Pochwal się co kupiliście. My kupimy kierownice z Fisher Price :-), bo chyba jest najlepsza ;-), chociaż jeszcze chciałam lego Duplo kupic..
Wioli no urodziny w srodku tygodnia to paranoja, ale niktórzy muszą zrobić urodziny w dniu urodzin i koniec ehh. Powodzenia w szuakniu prezentu
Happy i jak się torcik udal? Napewno bedzie pieky i smaczny pamietam Twoj jaki zrobiłaś rok temu :-). Kochana najważnijesze ze Wy będziecie na tych urodzinkach :-) to dla dziecka najważniejsze. I powodzenia w szukaniu prezentu

U nas wszystko ok, chociaz Zuu złapała katar, ale już po nim i odkryliśmy, że wychodzą pomału ostatnie 5. Mnie zawiało gdzieś i szyją nie mogę ruszać :-(, boli jak niewiem co i z dnia na dzień jest gorzej niż lepiej ehh. A Polcia rośnie jak na drozdach jak bylismy na szczepieniu (2 tyg.temu)wazyla 5,540 i 63 cm.
Wczoraj bylam na forum ale przeczytalam linka o lasce ktora chce oddac roczne dziecko do adpocji i jakos skupic się nie mogłam i dalej o tym myślę jak można napisać, że nie kocha się swojego dziecka ehh

reklama
Kamil zasnął,ja zjadłam obiad i tak ciągle myślę bo uzgodniliśmy z mężem że czas aby Kamil zaczął spać we własnym łóżku.Tylko że mam dylemat bo nie wiem czy wstawić mu łóżko do naszej sypialni czy od razu do jego pokoju? No i czy od razu od pierwszej nocy w nowym mieszkaniu go tam położyć czy może odczekać parę dni?PROSZĘ DORADZCIE MI:oo2:

SARISKA też właśnie to czytałam i aż mnie zamurowało tosz to dziecko już ma rok i do tego że go nie kocha ehh szkoda słów:wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Sarisko powiem CI że przeczytałam to samo i aż żal za serce ściska że są takie matki...i jej ostatni wpis że "jej jest wszystko jedno czy dziecko trafi do jakiś normalnych ludzi czy do zoboczeńców-ona chce się poprostu od niego uwolnić":no:i że nie cierpi swojego dziecka itp.TO JAKAŚ MASAKRA:-(
Miałam kryzys macierzyństwa-a raczej jakiś etap bezradności,ale jak to przeczytałam to jakby ręką odjąć te moje problemy bo kocham tego mojego Łobuza najbardziej na świecie i dam sobie z nim radę-bo jak nie ja,to kto:-)
A tak w ogóle to zdrówka dla Ciebie i Zuzi....a Polcia to już naprawdę duża dziewczynka (rośnie Ci pociecha jak na drożdżach):-D

Iduś dla Twojej Michalinki przesyłam najlepsze życzonka urodzinowe:-)Niech rośnie zdrowa,pogodna i by była szczęśliwa każdego dnia:-D:-DSto latek dla małej Jubilatki i dla jej dzielnej mamusi:tak::-)
imagesCARYY0BN.jpg

aaa i jeszcze najlepsze choć spóźnione życzonka dla Oliwki Kani,dla Kamilka Baśki,dla Frania Emilki,dla Piotrusia Natolinki i wszystkich innych Jubilatów,którzy już obchodzili swoje święto:-D
imagesCA68FOZX.jpgi tym samym dziękujemy za życzenia dla Miłosza:-)

resztę postaram się nadrobić później (choć czasu u mnie jak na lekarstwo).Cały czas jestem sama z Miłoszem i trudno mi się z czym kolwiek wyrobić (zganiam to na przesilenie jesienne bo co jak co,ale prania,sprzątania,prasowania itp.mam pełno a za nic się zabrać nie mogę:crazy:)
Buziaki dla wszytskich Mamusiek i ich Pociech:-D

Ostatnia edycja:
Sariska ja mu mówiłam już że jak pójdziemy mieszkać do naszego mieszkania to będzie miał pokoik swój i czy będzie tam chciał spać zapytałam on za każdym razem odpowiada że tak to może mu się spodoba:sorry2:

A dziś zszedł na dół do dziadków i mówi im że Kamil ,mama i tatuś pójdą do swojego domu do miasta mieszkać i nawet mu nic nie wspominałam ale może mu się skojarzyło że pakowaliśmy się w niedzilę.

Rysia a żebyś wiedziała, że jak to czytam to wierzyć się nie chce? Bo jakby facet to mowił to i owszem jestem zrozumieć, że nie kocha, bo on w ciąży nie jest, a przecież ta wieź już wtedy zaczyna się rodzi. Ech no chyba nie każda mama ma tyle miłości. Najgorsze jest to , że przejmuje sie tym jak rodzina na to zareaguje, a nie przejmuje sie gdzie dziecko trafi. I zastanawiam się, czemu nie odda go mamie swojej? Bo myślę, że by jej pomogła? Zresztą niewiem czy ona zasługuje na to żeby o niej pisać
Basia jeszcze 2 dni to zobaczysz jak będzie :-). A jak teście na Waszą wyprowadze dalej im nie pasi?

Sariska teściowa coś czasem mówi jak my sobie poradzimy:laugh2::laugh2:
Teściu panikuje bo uważa że 3pietro to wysoko i jak tam meble wnieść na to najstarszy brat męża mówi mu że 3 piętro to nic na 10 czasem wnoszą jak winda padnie.Ale ogólnie już się chyba pogodzili z tą myślą i stwierdzili że już będą mieli ciszę:dry: tak jakbyśmy akurat byli najgłośniejsi:baffled:

A co to tej matki tego biednego maleństwa to ona chyba psychicznie chora jak można tak pisać w ogóle po co się ... jak nie chciała,nie lubiła dzieci:wściekła/y::no: Nie rozumiem i nie chce zrozumiem:crazy:

Nadrobiłam zaległości :-D:-D:-D:-D tyle produkujecie, że nie nadążam :-D:-D:-D:-D
Ida
nie wiem, może się stresuję tym właśnie że Ktosiek nie chce dać o sobie znać :-) Badania standardowe morfologia, mocz i toxo, cyto...Co Misi zakupiłaś? Czekam na foto-relację z urodzin Misi :-)
Wioli o tuż to, że nie dała, jem słodkie i nic, Oliwia reagowała pamiętam bardzo na słodkie, i na okrągło miała czkawkę, no ale każde dziecko jest inne, może to będzie bardziej leniwe ;-) To imprezka Wam się szykuje w środku tygodnia ;-) Kupiłaś coś?
Dziulka to Ty mnie nie zrozum źle, urządziła histerię bo jej zabraliście tego żółwia, a teraz jak się go dopomina to nie chcecie jej dać, dlaczego??? Jakiś konkretny powód? Wydaje mi się to dziwne, w końcu to jej zabawka, prezent który dostała. Zrozumiałabym gdyby nie był odpowiedni do jej wieku, ale chyba jest??? Moja nie raz urządza histerie z byle powodu, czasami wystarczy jak zobaczy mnie po wejściu ze złobka do domu, alergia na mamę..., coś jej nie spasuje i jest do końca dnia jazda.
Happy jak torcik? Zrób zdjęcie jak udekorujesz i wrzuć Nam tutaj :-) Zdrówka dla Casperka - Ani. Jak wycieczka pociągiem Amelki? Oliwia ma lego klocki, nieduże ale bardzo lubi się nimi bawić.
Sarisa zdrówka dla Zuzi, coby katar szybko minął a Tobie to zawianie, niech mąż wieczorem porządnie rozmasuje.
Przeczytałam wypowiedzi tejże kobiety i jestem w totalnym szoku...:-(
Smutno mi się zrobiło na serduchu :-(
Basia nowy dom, nowy pokój więc tam łóżko Kamilowi postaw, wierz mi że będzie zachwycony, Na pewno to dużo zmian, ale dzieci szybko się adaptują "u siebie" :-)
Rysia gdzie zdjęcia z urodzinek solenizanta??? A co u Ciebie poza tym że brak Ci czasu ???

Ostatnia edycja:
Baska no ot dobrze, ze juz sie przyzwyczaili do mysli ze się wyprowadzacie. Wy będziecie mieć spokój i ciszę i dopiero zobaczysz jak to super się mieszka samemu :-).

Edit: Kaniuś katarku już niby nie ma :-(, bo nasa zatkanego nie ma, ale przed drzemką fridą ściągnęłam co nieco :-(, a w sobotę weselicho...ciekawe czy pojedziemy.

Ostatnia edycja:
reklama
Weszlam na ten link od sariski nie jest mi nawet smutno jestem poprstu wkurzona zla i niewuem co jeszcze ona pisze ze nuewue czy nue zrobi krzywdy temu dziecku moze trzeba to komus zglosic zeby nie stala sie jakas tragedia czlowiek chory z nienawusci moze wyrzadzic wiele zla chyba nie mzna czytac widzuec i nie reagowac kurcze bezsensu to wszystko mozna cos zrobic?niechce za chwile przeczytac goracego newsa w tv jakie to zycie jest niesprawiedliwe biedne dziecko mam nadzueje ze jednak odda je komus kto da mu milosc na ktora zasluguje

Do góry