reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

Dawidowe- ja mam manie na punkcie ubierania i przebierania swojego dziecka, szafe to ma tak wypchana ze przez 2 tygodnie moge ja 2 razy dziennie przebierac i jeszcze bede miala czyste rzeczy, a w pokoju obok stoi szafa z za duzymi ubraniami, bo wpadam wrecz w panike jak sie okazuje ze mam tylko 4 dobre pary spodni, albo kilka bluzeczek. Dla nowego maluszka mam na razie 2 sztuki bodziaczkow i czapusie, ale na razie sie powstrzymuje od zakupow poki nie bede wiedziec na kogo czekam

reklama
Ostatnia edycja:
u mnie w niedziele doktor potwierdził ze dziewczynka i mam nadzieje ze juz tak zostanie.
A dzis mam wizyte u polskiego lekarza a dał mi kolejne zwolnienie. Potem postanowiłam pojechac i sobie jakies ciazowe spodenki ciazowe do kolan kpic. Jak narazie duzo nie wydałam na ciuchy w ciazy bo tylko jedna pare jansów któa ciagle piore. Generalnie i tak cały miesiac latałam w spodnicach.

A u nas dzis wreszcze spadl deszcz i w koncu nie kicham i nie smarkam!!!!

Dziewczyny alergiczki, czy w Polsce wciaz macie mega alergie???Lece we wtorek i juz trzese portkami.

Co do jedzenia slodkosci, to mnie ostatnio odbilo, bo zazeram sie wrecz czekolada i tylek mi urosl:zawstydzona/y:

ja juz po wizycie u lekarza. W poniedziałek mam mase działan. Przepisał mi znowu zelazo i witaminki heh niestety za 60 zł. A wy jakie macie witaminy? Co do spuchniety nog i stop to powiedział abym piła mniej i siedziała w cieniu bo wtedy mniejsze jest pragnienie. A jak bardzo to lepiej zjesc jakis owoc. W poniedziałek mam 50 gluzkozy.
A ja dzis 9 h na miescie. Ale troche kupiłam sobie ciuszków i koszul dla meza wiec mi juz starczy. Mysle tylko jak sobie kupic wode aby nie latac po butelke do sklepu i chyba wezme mała walizke i przywioze wiecej na kułkach. Niestety maz w egipcie a moj przyjaciel z samochodem niestety tez.

A wy jakie macie witaminy? Co do spuchniety nog i stop to powiedział abym piła mniej i siedziała w cieniu bo wtedy mniejsze jest pragnienie. A jak bardzo to lepiej zjesc jakis owoc.

Witamin mam mumomega 1x1 i feminatal N 1 tbl co 3 dni.
A co do obrzeków to ciekawe...bo mi zawsze kardiolodzy tłukli do łba, że właśnie trzeba pić więcej bo paradoksalnie to je zmniejsza, a przedwczoraj usłyszałam że nic moczopędnego nie dostane bo groźne dla dziecka i że musze sama sforsować diureze, czyli zmusić organizm do tego że sam się tego płynu w nadmiarze pozbył i że mam wypić ok 4-5 litrów i wczoraj tak zrobiłam, już myslałam że mi się ta woda uszami przeleje ale ruszyło :) I dzis na wadze 1,5 kg mniej w porównaniu z dniem wczorajszym i wreszcie mam kostki u stóp, więc jeszcze musze pozbyć sie kolejnego 1,5 i uznamy, że wyszłam na prostą. Mam zalecenie od kardiologó ważyć się codziennie własnie z uwagi na te obrzęki i zdawać codziennie raport z tego ile wypiłam i ile waże...

reklama
dawidowe dziwne, że lekarz kazał mniej pić... mi wszyscy zalecają pić jak najwięcej, żeby szczególnie w upały, żeby uniknąć puchnięcia.

Do góry