reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe Mamy 2010

mi lekarz ma wyznaczyc dopiero na USG termin. Wec jesli licza 9 miesiecy + tydzien to mnie termn sie przenisiesie z 6 pazdziernika na 31 wrzesnia i bede mama wrzesniowa ale i tak wtedy zostane tutaj ;-)

reklama
Witam , wlasnie dzisiaj zrobilam test ciazowy i wyszedl pozytywnie .Wg moich obliczen to bedziemy mieli pazdziernikowego dzidziusia.Jestem nadal w szoku i nie moge uwierzyc , kompletnie mnie to zaskoczylo.Mam juz dwoch lobuzow w domu , i od pol roku staramy sie z mezem o trzeciego .Do tej pory nic z tego nie wychodzilo i w koncu stwierdzilismy , ze tak widocznie musi byc i przestalism sie usilnie starac , a tu niespodzianka.:tak:martwie sie tylko , bo w dniu w ktorym mial pojawic sie okres , pojawilo sie tylko takie brunatne plamienie i trwa do dzisiaj , ale naprawde bardzo malutko.Nie wiem czy to normalne , w poprzednich ciazach tego nie bylo.Pozdrawiam wszystkie Pazdziernikowe mamusie.

mi lekarz ma wyznaczyc dopiero na USG termin. Wec jesli licza 9 miesiecy + tydzien to mnie termn sie przenisiesie z 6 pazdziernika na 31 wrzesnia i bede mama wrzesniowa ale i tak wtedy zostane tutaj ;-)
No na 31.09. to Ci się na pewno nie przesunie bo wrzesień ma 30 dni;-):-)

asiakoz, witaj. U mnie żadnych plamień nie było, a dzisiaj gin mi powiedział, że jak zauważę jakieś plamienie lub krwawienie to mam natychmiast się do niego zgłosić, no ale ja jestem po stracie więc może dlatego.

Ostatnia edycja:
Bimbasek witam i trzymam kciuki za fasolke neich rosnie zdrowo

Ren mam pytanko, jaki syropek brałaś?
Mamy tu polską apteke, może uda mi się go nabyć...
Wiem że mozna brac syrop prawoślazowy, czy jakoś tak...
a i czy to było na receptę?
Mnie już tak choroba wykańcza, a najbardziej boję się maluszka!
mi przepisal DROSETUX bez recepty to jest syrop homeopatyczny (nei wiem czy poprawnie napisalam:-p) i jest nieszkodliwy
Witam wszystkie nowe dziewczyny. Jak tam samopoczucie? dopisałam Was na listę. W sumie jest już 29 październikowych mamuś.
gratuluje pieknego zaliczenia egzaminu :-):-) i woow ale juz duzo nas :-D
Dziękuję za propozycję i za głosy - Muminka i Ren lecę Wam browarka ;-) Ja bym głosowała na Muminkę szczerze mówiąc ale jeśli trzeba to spróbuję oczywiście choć zastrzegam, że jestem w temacie nowicjuszką. Czyli co - ja tez matka moderatorka? :-D
zamiast browara to ja poprosze soczek leon z bananem :-D

PS. Dobra - to jak Ty się zgadzasz na moderatorkę to ja też mogę się zgodzić ;-)
To co - ustalone? wszyscy się zgadzają? bo to musi być nasza wspólna decyzja.
JA JESTEM ZA
Jezeli macie jakies pytania farmakologiczne, to pytajcie!:-)
W ogole mozemy sobie pomagac, bo przeciez kazdy na czyms sie zna...niekoniecznie zwiazane z ciaza- zawsze to sie czyms zajmiemy w osobnych watkach.
Ja moge pomoc w wyposazaniu,projketowaniu wnetrz, do uslug:-D
tak trzeba jakos pomagac ;-)

A zapomnialabym !!
Czy ktos wie co ze zwierzetami w ciazy??
Ktos mi nagadal ze powinnam oddac moja swinke morska - dla mnie to glupota!!
ja tylko wiem ze nei wolno miec stycznosci z dzikimi kotami oraz z odchodami zwierzat
my mamy kocurka ale ze jest typowo domowy zadbany i zdrowy to nie zagraza tylko musze trzymac sie z dala od jego kuwety;-)
Witam!!Jestem w 5 tygodniu ciązy i gdy byłam 2lutego u ginka okreslił mi termin na 26 września co chyba się nie zgadza.Więc poszłam prwytanie do innego ale on mi nie wyznaczył jeszcze daty porodu:dry::sorry2:
Więc nie wiem sama gdzie mam pisać na wrzesień 2010 czy pażdziernik 2010:zawstydzona/y:
najlepiej to jak wyliczaja na podstawie usg po wymiarach fasolki
niby licza od OM ale mi naprzyklad gin poslugiwala sie tym czasem od zaplodnienia zeby dobrze ustalic kiedy badania i kiedy usg zrobic i wtedy sie dowiem terminu ;-)
Dziewczyny mam pytanie? Czy Wy też macie bóle brzuch??? Moje w piątym tygodniu były dość mocne, nawet budziły mnie w nocy, a teraz pobolewa już rzadziej od czasu do czasu? Pierwszy raz jestem w ciąży, więc nie wiem czy to normalne?
mnei bolal od 4 do 6 tygodnia liczac od OM teraz mam spokoj

a ja mialam nudny dzien w pracy i czas sie dluzyl :]

Ryba30 puknt dla cebie. Wiec termin wypadne na 1 października

Co do plamień to ja tez nie miałam.

pszczylaczka ja tez zmian nie mam ale spodnie jak siadam do rozpinam bo czuje sie okropnie wzdeta

No na 31.09. to Ci się na pewno nie przesunie bo wrzesień ma 30 dni;-):-)

asiakoz, witaj. U mnie żadnych plamień nie było, a dzisiaj gin mi powiedział, że jak zauważę jakieś plamienie lub krwawienie to mam natychmiast się do niego zgłosić, no ale ja jestem po stracie więc może dlatego.
Tez sie martwie tym plamieniem , na jutro zrobilam sobie juz termin u lekaza.Pozdrawiam asia.

mamuski, a czy wy widzicie juz jakies zmiany na brzuchu? bo ja waze tyle samo, a jakby mam ciasne spodnie i jakby ....ups wzdecie...
ja tez waze tyle samo ale zauwazylam ze jakbym podbrzusze miala ciut "nabrzmiale" tak jakby cos zaczelo sie rozciagac dla fasolki ;-) ale spodnie sa okej dalej musze pasek nosic :-)

asiakoz co do plamien to podobno na poczatku moga sie zdarzac gorzej jesli pojwai sie zywa krew wtedy predko do gina !!!!

np ja przez caly tydzien przed spodziewana @ mialam plamienia i juz bylam przygotowana na @ a tu niespodzianka przyszla...;-)

reklama
Witam.
Dziś na teście ujrzałam 2 kreseczki więc nieśmiało do was dołączam ;-)
Przyjmiecie mnie? :-)

Do góry