reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
Dziewczyny mam pytanie? Czy Wy też macie bóle brzuch??? Moje w piątym tygodniu były dość mocne, nawet budziły mnie w nocy, a teraz pobolewa już rzadziej od czasu do czasu? Pierwszy raz jestem w ciąży, więc nie wiem czy to normalne?
Tak, to normalne. Bóle są podobne do miesiączkowych, mnie przez pare dni bolały jajniki. Jeśli nie ma do tego plamień to w porządkua gdybyś jednak dalej miałą silne bóle to skocz do gina po poradę. Ale podobne pytania asiek zadawaj na wątku o objawach i dolegliwościach bo tam ten temat jest wałkowany i więcej mamusiek Ci poradzi.

dawidowe no właśnie - zdrowy rozsądek nade wszystko! A Twój M. wiedzę, ze już łapie klimat ;-) Zazdroszczę Ci, ze zadzwonił bo mój czasem się naburmuszy i ani w głowie mu gałązka oliwna :-)

karolina ale mój lekarz też mnie nie badał tylko mi dał skierowania na badania w 9 t.c. I ja się cięszę, że mi tam Dzidzi nie niepokoił. Wiem, że to trudne ale musisz być mamuśko cierpliwa :-) A jeśli strasznie chcesz mieć usg to idź do innego lekarza bo Twoje samopoczucie i komfort psychiczny są najważniejsze.

Który będziesz miała tydzień 15 marca dawidowe? Ja bede miała usg około 12 wiec druga połowa marca. Myślę, że się wyrobisz. Nie widzisz m. 2 miesiące?

Ja moge pomoc w wyposazaniu,projketowaniu wnetrz, do uslug:-D
OOOOOO!!!!!!!!!! Jak super!!! Pomóż mi zaprojektować i wyposażyć. kupilismy dom, ale w nim nic nie ma!!! Białe ściany i panele. Dopiero zamierzamy w nim robić kuchnię, malować i kupować meble. Ja jestem totalnie załamana, bo nie mam zielonego poęcia - jaki kolor ściany, jakie meble co i jak. Ratunku!!! Głównie chodzi o salon i sypialnię. Ile kosztuje takie zaprojektowanie?? Nawet nie zamierzamy korzystać z takich usług, bo to ponoć b. dogo. A są może jakieś stronki internetowe, które w tym pomogą?

Dziewczyny, ja znowu mogę pomóc w niemieckim, uczę 6 lat liceum, przygotowuję do matury i certyfikatów....

Witam!!Jestem w 5 tygodniu ciązy i gdy byłam 2lutego u ginka okreslił mi termin na 26 września co chyba się nie zgadza.Więc poszłam prwytanie do innego ale on mi nie wyznaczył jeszcze daty porodu:dry::sorry2:
Więc nie wiem sama gdzie mam pisać na wrzesień 2010 czy pażdziernik 2010:zawstydzona/y:
A kiedy miałaś pierwszy dzień ostatniej @ ??
No witam ponownie :-)
no ja tez powiedzialam tej mojej znajomej ze moja swinka zostaje z nami!!!
wlasnie wrocilam od lekarza!!
jestem wsiciekla!!!!!!!!!!!!!!!!
prawdopodobny termin porodu 12 pazdziernik i tyle sie dowiedzialam.
mam czekac na list ze szpitala - okolo miesiaca. zadnych nadan, zadnych testow - nic!!!!!!! dopiero za miesiac!!!!!!
ale zla jestem!!!
po drodze z przychodni kupilam nastepne testy ciazowe - chyba wariuje!!!!!!!!
wlasciwie to czuje sie dobrze ale wolalabym zeby lekarz potwierdzil ciaze - a ten powiedzial ze jezeli robilam test to ciaza i nic wiecej nie zrobia w przychodni!!!
beznadziejny kraj!!!!!!
pozdrawiam!!!!

Karolina moj lekarz tez tak naprawde jak sie dowiedział ze 3 testy pozytywne to stwierdizł na co ja jeszcze licze ;-)
jutro zbada dokładniej chyba że zapalenie nie mineło. Ja juz bym chiała skierowanie na USG abym mogła spokojnie 15 marca wyjechac do meza na 2 miesiace.

Karolina, Dawidowe - Wy to się tak nie stresujcie, nie róbcie (bynajmniej karola) już więcej testów, ja też tak miałam w pierwszej ciąży, że robiłam non stop. Ale ten hormon - który jest w teście ciążowym i wychodzi na pasku - wytwarza się u kobiety tylko I WYŁĄCZNIE gdy jest ciąża - i występuje w moczu, więc nawet jeśli się dobrze czujecie, i nie czujecie że jesteście w ciąży TO I TAK NA 100 % jesteście w ciąży!!! Także spokojnie!!!

Ostatnia edycja:
Kobietki, a Wy na suwaczkach macie ustawiony tydzień ciąży od ostatniej @ czy od poczęcia ?
Podobno większość lekarzy liczy od dnia ost.@ :baffled:
To już zgłupiałam w którym tyg. jestem, bo ost@ miałam 5 stycznia

Kobietki, a Wy na suwaczkach macie ustawiony tydzień ciąży od ostatniej @ czy od poczęcia ?
Podobno większość lekarzy liczy od dnia ost.@ :baffled:
To już zgłupiałam w którym tyg. jestem, bo ost@ miałam 5 stycznia

lekarze licza od ostatniej m. ja ostatnia mialam 04.1. :) dzis lekarz powiedzial ze przyblizony termin jest na 12.pazdziernika :)

Karolina, Dawidowe - Wy to się tak nie stresujcie, nie róbcie (bynajmniej karola) już więcej testów, ja też tak miałam w pierwszej ciąży, że robiłam non stop. Ale ten hormon - który jest w teście ciążowym i wychodzi na pasku - wytwarza się u kobiety tylko I WYŁĄCZNIE gdy jest ciąża - i występuje w moczu, więc nawet jeśli się dobrze czujecie, i nie czujecie że jesteście w ciąży TO I TAK NA 100 % jesteście w ciąży!!! Także spokojnie!!![/QUOTE]

pewnie masz racje :) przy pierwszym dziecku nie mialam takich stresow, pewnie teraz spowodowane jest to tym, ze mieszkam w u.k i tutaj inaczej traktuja poczatki ciazy - nie ratuja ciazy do 3 miesiaca:-(
ale postanowilam byc dobraj mysli!! mam nadzieje ze sie uda!!!!

Gabires on juz złapał klimat za bardzo wrac z cała jego rodzina. Imie juz nawet wybrane dał mi nawet dwa do wyboru (ja przy wyborze imienia dla chłopaca sie nie licze za bardzo ;-) za to dla dziewczynki ja moge wymyslić). Naszczescie jedno imie brzmi tak samo jak w jego kraju jak i w Polsce tak wiec chyba na nie przystane.
No niestety skonczył studia to w wiza teraz ciezko i musiał wyjechac do siebie nie mowiac ze jeszcze ma obrone na swojej uczelni. Wiec po obronie bedzie sie starał juz jako niestydent a z tym jest bardzo bardzo ciezko. Jak nie uda sie to ja po urodzeniu wyjade na stałetam. Tak wiec moze sie okazac ze 2 miesiace to bedzie mały pikuś. Ale narazie nie chce sie denerwowac. Takie życie i juz. Chwile pocierpie a potem nareszcie razem jak normalna rodzina.

Hejka! Wróciłam, tak jak myślałam - ostatni egzamin na 5, index oddany, święty spokój i ferie.

No, nie taki święty, zaraz się pracą mag muszę znów zająć.

Buziaki dla mam nowych i starych!
Zajrzę pod wieczór :-)

reklama
Hejka.
Wróciłam od ginka i mam lutkę brać, a za 2,5 tyg. przyjść na konkretną wizytę już z badaniem. Wiem już jak lekarze liczą przewidywany termin porodu. Od dnia ostatniej @ dodają 9 miesięcy plus 7 dni. U mnie ze względu na owu w późniejszym czasie termin przesunie się o ok. 10 dni ale to wszystko okaże się po pierwszym USG.

Ulisia, gratulacje!

Do góry