reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe Mamy 2010

Tak, na 3 października.
Trochę rano zdołowana byłam , bo nie możemy sie z Łukaszem "dotrzeć" po jego powrocie, wczoraj się w ogóle pokłócilismy w środku nocy, no ale już jest ok.

Administratorka prosiła, abyśmy wybrały spośród nas dwie moderatorki. Gabires - a Ty byś nie chciała?
ulisiu a my się kłocimy z M. prawie non stop i to przeze mnie :zawstydzona/y: Hormony, niepokój i ogromny stres, którego tatusiowie jeszcze nie rozumieją bo dla nich baby jest nienamacalne póki co... Życzę Wam spokoju i umiejętności dojścia do porozumienia.
Dziękuję za propozycję i za głosy - Muminka i Ren lecę Wam browarka ;-) Ja bym głosowała na Muminkę szczerze mówiąc ale jeśli trzeba to spróbuję oczywiście choć zastrzegam, że jestem w temacie nowicjuszką. Czyli co - ja tez matka moderatorka? :-D

Karolina cierpliwości, tak jak piszą dziwczyny jeszcze Ci dopiecze... Więc póki co radujmy się świetnym samopoczuciem :-)

Muminka a mogłabyś z wyprzedzeniem nas informować o swoich jedzeniowych pomysłach? Bo przez Ciebie połowie z nas truskawki się będą śniły a tak z wyprzedzeniem to byśmy sobie wspólnie wszystkie wcinały i komentowały ;-)

serwus Bimbasek2! Oj będzie dobrze Mamuśko - myśl pozytywnie i uważaj na siebie ;-)

witaj idek! No wydaje mi się, ze czas uwierzyć bo dowody masz neizbite ;-) Dużo zdrowia dla Ciebie i Maluszka/ki :-)

Kindzia gratuluję "pamelek" - się uśmiałam z tej nazwy ;-) A chyba jeszcze sie powiększą. To jak je wtedy nazwiesz bo mi brak pomysłu...

ulisia a Ty masz jutro ten lajt-egzamin, prawda? To powodzenia i czekam na wieści ;-)

My dzisiaj z wizytami byliśmy i wreszcie łapię oddech a Wy już śpicie! Oznajmiliśmy nowinę mojej rodzinie i wybuch euforii nastąpił, aż ciepło na serduchu jak to wspominam ;-)
To ja też zmykam. PA Maminki

reklama
przez te cholerne hormony to mnie wkoncu maz zostawi. Robie okropnie wredna a ngdy taka nie byłam. Juz rano go przepraszałam a wieczorkiem zrobłam powtórke z rozrywki.

No - mam. Egzamin z metodyki nauczania zasad muzyki :baffled:

ale powinno być wszystko ok.

Kurcze - ale zimno na świecie znów, aż mi się nie chce wychodzić.

PS. Dobra - to jak Ty się zgadzasz na moderatorkę to ja też mogę się zgodzić ;-)
To co - ustalone? wszyscy się zgadzają? bo to musi być nasza wspólna decyzja.

buziaki, wracam po południu, nie napiszcie za dużo :-p

Ostatnia edycja:
Witaj
ja robiłam test w piatek i wyszedł pozytywnie:)
wiec tez sobie sama obliczylam ze w pazdzierniku zostane mama po raz drugi bo mam córeczke Zuzie która ma prawie 5 lat :-)

dziewczyny pisza tu sporo o przeziebieniach. Ja po tygodniowym , rozmowie z kolezanka ktora jest farmaceutka, po spotkaniu z internista. moze komus sie przyda::-)
1. Nie wolno uzywac normalnie lekarstw, nawet kropli do nosa!zabronione aspiryny
2. KATAR- sol fizjologiczna
3. KASZEL- syrop prawoslazowy, syrop z cebuli
ogolnie na przeziebienie wapno 3 x dzienne musujace, mozna w chwilach lamania rutinoscorbin i apap( slabsze stezenie paracetamolu)
Bardzo polecany(nie uwielbiany niestety) czosnek krojony np na kanapke(zawirera naturalny antybiotyk), ten syrop z cebuli, sok z miodem i cytryne, sok malinowo- lipowy, w
Witaminy raczej w postaci naturalnej, tj owoce, soki. Lekarze ostatnio przepisuja kompleksy witamin ciazowych od 2 trymestru,zeby nie obciazac organizmu, bo teraz nie jest wykorzystywane. wazny kwas foliowy koniecznie
Jezeli jednak czujecie ze przechodzi wam na oskrzela lub pluca, koniecznie iddzie do internisty, zeby was osluchal!!! sa pewne grupy antybiotykow, ktore moga pomoc, a nie doprowdza do powaznej choroby.

Jezeli macie jakies pytania farmakologiczne, to pytajcie!:-)
W ogole mozemy sobie pomagac, bo przeciez kazdy na czyms sie zna...niekoniecznie zwiazane z ciaza- zawsze to sie czyms zajmiemy w osobnych watkach.
Ja moge pomoc w wyposazaniu,projketowaniu wnetrz, do uslug:-D

witam z rana :-)'
mamy dwie nowe szefowe :tak: superrrrr:-)
dziewczyny dajcie poczytac o ciazy chlopakom to zrozumieja wasze szalejace hormony:)
moj mezulek nadwyraz cierpliwy, tak samo bylo przy pierwszej ciazy :tak:nawet czasem wykorzystywalam sytuacje - ja podelec :)
teraz tez mam nerwowke bo moja amelka (4,5) chora, ja przeziebiona i znowu pewnie tydzien w domku..
za chwilke ide na pierwsza wizyte, dowiem sie ktory tydzien (moje obliczenia 10 pazdziernik) zobaczymy co powie lekarz.
jeszcze dwa trzy tygodnie i bede miala usg - nie dlugo a dluuuggoooo !!
jejciu mu tu o mdlosciach, nerwach itd a za rok bedziemy o kupach pisac :)
juz nie noge sie doczekac!!
wiec kobitki!!! dajcie sobie wiecej luzu na ten czas!!! chlopakom dajcie poczytac jakie zmiany zachodza w organizmie - niech sie orietuja - bo pewnie odbieraja nas za wariatki :D
zycze milego dnia!!! spokojnego!!!! wesolego!!!!bez nerwow!!!!!

A zapomnialabym !!
Czy ktos wie co ze zwierzetami w ciazy??
Ktos mi nagadal ze powinnam oddac moja swinke morska - dla mnie to glupota!!

Witam Mamuśki ;-)
dawidowe karolina ma rację - daj M. jakąś lekturę. Ja też mam wybuchy złości, płaczu ale to noramalne. Kiedy mi przechodzi tłumaczę M. czemu tak się dzieje (przede wszystkim dlatego, że bardzo się boję o Baby, o to jak będzie, o poród...) i proszę o cierpliwość. My to już przerabialiśmy przy Bubie ale teraz mamy powtórkę :szok: Życzę cierpliwości i spokoju Wam obojgu

PS. Dobra - to jak Ty się zgadzasz na moderatorkę to ja też mogę się zgodzić ;-)
To co - ustalone? wszyscy się zgadzają? bo to musi być nasza wspólna decyzja.

buziaki, wracam po południu, nie napiszcie za dużo :-p
:szok::szok::szok: No ja bez Ciebie nieeee :no: Myślę, matko moderatorko, nasza pomocy techniczna, że Ty to pewnik i nikt tu nie wetuje!
Ale rzeczywiście Dziewczyny wypowiadajcie się bo to istotna kwestia.
A ja z metodyki nauczania informatyki to miałam jakąś masakrę - 3 semestry i egzamin-gigant! Dobrze, że u Ciebie luzik ;-)

Witam nowe mamuśki. Liwa a na kiedy mniej więcej wyliczyłaś termin?

pszczylaszczka no super wytyczne - myślę, ze wielu Dziewczynom pomoga. Tylko moja prośba - przeklej posta do Wątku o objawach i innych dolegliwościach, zeby nam się Twoje rady nie zgubiły bo myślę, że będziemy często do tego wracać.
I ja się zgłaszam na konsultacje o projektowaniu bo za miesiąc czeka mnie urządzanie mieszkania i poza kilkoma pomysłami pustka w głowie :-)

karolina to lecz córę i uważaj na pasażera w brzuchu i na siebie. Oj o tym kupkach to masz rację ale tak by się chciało już teraz... Melduj się z po wizycie z nowinami ;-)

reklama
A zapomnialabym !!
Czy ktos wie co ze zwierzetami w ciazy??
Ktos mi nagadal ze powinnam oddac moja swinke morska - dla mnie to glupota!!
Eee pierwsze słyszę! Raczej koty ze względu na toksoplazmozę ale świnki :no:
Ja kiedyś usłyszałam taką radę, że ciąża to nie choroba i że główną zasadą jaką powinnam się kierować to zdrowy rozsądek i dobre samopoczucie (nie wiedziałam czy moge sobie włosy ufarbić :confused: ale skoro mam się dobrze czuć to sobie zrobiłam kolorek) i teraz też tak myślę. Przecież jej nie liżesz i nie śpisz z nią (jeśli to by mogło zaszkodzić). Może inne mamy coś wiedza o szkodliwości świnki morskiej w czasie ciąży?

Do góry