reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

trzeba ten swiat przewrocic i porzadnie wytrzepac.
zgadzam sie w 100% !!!

NAT u mojego też... ale że i u Ciebie? te lęki też tym są spowodowane właśnie? próbowałaś to jakoś zwalczać? bo D. im bardziej stara sie wszystko kontrolować, tym mocniej sie ta nerwica objawia niestety.

Ostatnia edycja:
reklama
hmm, ja póki co z tym nie walczyłam, ale wybieram się po urlopie do lekarza i chyba będę walczyć ze wszystkim co jest nie tak...

ONESMILE, STRIP?!

Oja Natolin milo, ze o mnie myslalas, sciagam cie wirtualnie do Gdanska panorama_202_gdansk_th.jpg a ze teraz noc, to tez nocne poland_gdansk_01.jpg
amy widzis, predzej czy pozniej, pewnie w Wawie wyladujemy kiedys, choc powiem, ze nie chcialabym
Efa ale zagadke dalas, ciekawe czy dobrze sie domyslam, a co do pracy to musi byc zle by bylo lepiej, najwazniejsze, ze nie wyladowal na lodzie, a mogl wrocic na stare smieci, miejsmy nadzieje, ze szybciutko cos lepszego sie trafi, ale mu za te dwa tygodnie mam nadzieje, zaplaca?

uciekam spac, dobranoc ciotki klotki ;)

ja spadam tez do wyra bo 5.20 na nogi. papusie:))))

jutro moj tesciu przyjezdza sam i moj maz jak pojedzie do lekarza to on ma sie zajac Leane.... az sie boje bo z tesciem nigdy nie zostawala:///

Dzińdybry:-)
Słonko za oknem,więc che się żyć:)))!Tym optymistycznym akcentem witam Was z rana:-):-):-)!I od razu życzenia suwaczkowe dla
Lenki
Laury
i Maury
Monimoni,E-lonko,Moriam- dla Was i Księżniczek wszystkiego najnajnaj:-):-):-):tak::***
Zmartwił mnie post Elwirki...:-(.Ech...chyba się domyślam,że sie potrachaliście trochę i postanowiłaś troche odpocząc od małża...Przytulam mocno i mam nadzieję,że on sie ogarnie ,przeprosi na kolanach z bukietem kwiatów i będzie dobrze...Szkoda,że nie będziesz mogła tak czesto zaglądac,ale mam nadzieję,ze pobyt u rodziców długo nie potrwa i znów będziesz z nami:***
Kania- teraz ja nie kojarzę- że co od 10go mca?Masz na myśli to,co napisałam,że schemat się zmienia?No,trochę- dochodzi jeszcze jedno danie (zupka) i piszą,że posiłki mleczne mają byc łączone z kaszkami,pieczywem itp.
A co do mleka,to jeszcze mam 2,ale wczoraj już zakupiłam 3,bo na opakowaniu piszą"po 9 mcu".Od dziś juz daję na zmianę,"do wyczerpania zapasów";).HA dawałam,jak przechodziłam z cyca na mm- chciałam,żeby tak na wszelki wypadek odbyło sie to łagodnie.Ale po 3ch puszkach stwierdziłam,że nic się nie dzieje i od tamtej pory już normalne Nan Pro daję.Chodziło mi o to,że przy skazie białkowej (jeśli u Oliwki to skaza,a nie alergia na coś innego),to białka w HA są częściowo rozbite,więc dla alergików to mleko jest "lżejsze",aczkolwiek jak jest ewidentna alergia na mleko,to i HA nic nie da...Czekam na dalsze wieści,co u Was w związku z tym,mam nadzieję,że wkrótce wytropisz winowajcę.
Zamknięcia stołowki współczuję,ale to tylko 2 tygodnie,da się przeżyć:tak:- jak parę razy zjecie kanapki,pizzę czy inny fastfood,to dziury w niebie nie będzie.Można tez mrożonkami się posiłkowac- jakies pierogi czy inne "warzywa na patelnię",jakieś proste dania typu makaron z sosem,omlet...albo mame poprosić,coby Was od czasu do czasu "dożywiła".Dacie radę;-).
A co do dań z puszki czy słoika,to...:no:mi osobiście nie pasują- ani M..To już wolimy całkiem sobie odpuścić i na kanapkach lecieć :cool:.
Efa- uff,dobrze,że ten ząbek wreszcie się przebił- mam nadzieję,ze teraz już Oli da ci odpocząć.
dobranocka,dawidowe-u Was nadal gorączka?Oby szybko minęła...Zdrówka dla Laury i Justysi.
Makuc,Roxi-Wam współczuję marudek.Amelka wczoraj była "nie do życia" i oboje z M. mieliśmy dość- od razu czasy "Alkaidowe" nam sie przypomniały...:baffled::no:.W dodatku nawet na spacerze po 5 minutach zaczynała sie drzeć i wstawać w wózku(mimo,że przypięta-tak się wiła,że się z tej całej "uprzęży " wywinęła:szok::szok::szok:).Juz się boję,co to będzie,jak M. pojedzie ,a ja sama z nią zostanę-już pal licho marudzenie,ale jak tu na spacer iść,jak ona na wózek obrażona????!:baffled:I to oba- i duży,i "parasolka" są "be".Pozostaje miec nadzieję,ze to jednorazowy wybryk,gorszy dzień po prostu...przekonamy się dziś,jak to będzie...
Ida,jak jesteś i czytasz,a nie masz siły pisać,to chociaż trzy kropki wyślij...:***

BRY DZIEŃ :happy2::cool2::-p

dużo do nadrabiania nie mam widzę.

na początku chcialam złożycz najserdeczniejsze suwaczkowe gratulacje dla E-LONY, MORIAM i MONIMONI oraz ich pociech

spiace_dziecko_czapeczka_ftp.jpg

HAPPY podeslij trochę słonka bo u nas od rana pochmurno i kropi :-( co do wózkowych histerii to mam nadzieję, że to był jednorazowy wybryk, bo inaczej cięzko będzie oj ciężko. No chyba, że Amelka poczuła się zagrożona utata miana głównej terrorystki BB i stwierdziła, że musi przypomnieć wszystkim kto tu rządzi ;-):-p

oooo DORIS siemasz kobieto:)))?

Roxi jak zdrówko? I dzisiejsza nocka?
Efa gratulacje dla Olusia z okazji 4-tego ząbka :-) Ale się bidulek nacierpi przy tych ząbkach. A jak dzisiaj? Nie wymiotuje już? A co do spraw pracujowych , to zyczę zeby się mąłzowi trafila fajna robotka i dobrze platna ,zebyscie mogli być już na swoim non stop ;-)
sheeney no i jak ????
dobranocka u nas bylo wlasnie taka temp. 40stopni i niczym nie moglismy ją zbic . A jak Ty się czujesz? Bóli brzucha już nie masz?
Alicja necik już jest, jak mniemam? :-) Fajnie ,ze jesteś. A z tym szkoleniem mężusia to jakaś masakra . Dobrze ,ze udało się to inaczej zalatwić.
Elwirka wyczuwam ,ze u Ciebie kiepsko. Bardzo mi przykro. Czyżby problemy w związku? Tulam mocno i będziemy tu czekac na Ciebie.
Kroma OMG ale eksperyment :-( uuuu nie zazdraszczam.
Margeritka cos Twojego Ptysia przytkało. Może przystopuj u niego z czekoladą :-D. Pewnie jak w najblizszym czasie walnie to pielucha może nie wytrzymac , ale tego Wam życzę ;p
natolinko czyli alkoholu zupełnie niet???
sugar :-) helloł, Co tam u Ciebie i Artiego?
Lady no słuszne te Twoje przemyslenia odnosnie niesprawiedliwosci na swiecie , ale czym spowodowane????
dziulka nie za bardzo zrozumialam o co poszlo z mamcią , ale oby atmosfera znow się oczyscila :-)
Daj znac jak tesciu dal radę w 'sam na sam' z Leanetką.
Happy zazdraszczam pogody. U nas dziś szaro-buro i ponuro. W sumie to teraz może tak być. Modlę się tylko ,zeby w sobotę było ładnie (podobno ma być) .
Makuc ale słodkie zdjecie . A ja się mam bardzo fine :-) A jak u Cię?

Ja też zapytuję się gdzie Rysia????? Ciekawe jak sprawa z sistrą :-(

reklama
Hej!
Wczoraj kompletnie mnie wena do pisania opuściła:-(.Czuję,że pojechała hen daleko(do Lublina pewnie:tak:,bo dłuuugo jej nie było), Ale byłam na bieżąco z czytaniem.

Najpierw gratulacje:
* mamaagusi,pszczylaszczka,uska,Mona wczorajsze okrągło-suwaczkowe gratki:-)
* monimoni,moriam,E-lona gratki dzisiejsze:happy2:
* Efa gratuluję czwartego ząbka u Olusia;-)

Elwirka życzę ci,aby wszystko się ułożyło i wyjaśniło:*
Efa ojjj,nieładnie postąpił ten niedoszły przyszły szef Tomka:no:. Ale dobrze,że były i obecny szef jest wyrozumiały i przyjął T. Życzę Wam duuużej poprawy finansowej. Obyście już nigdy nie musieli się rozstawać. Przytulam mocno i cmokam w czółko:blink:.
Kroma nieźle cię załatwiła Olka z tą kupą:szok:. Smród mogę sobie tylko wyobrazić:-p

Margerrita super fotki Gdańska. A tak a'propos,to zjawię się tam pod koniec sierpnia,więc może jakieś spotkanko się uszykuje;-)?
Alicja dwa miechy?????? O kurna:szok:. Niech szybko zlecą:*
doris super,że się masz fajn;-)
sugar fajnie,że się odezwałaś:tak:
Franek dawał mi tak popalić wczoraj,że nie wiedziałam,jak się nazywam:no:. Wyrzynające się górne zęby są gorsze,niż dolne(przynajmniej w naszym przypadku):no:. udało mi się tylko właśnie poczytać,zajrzeć na chwilę na NK i FB(Kuba zajął się moimi grami;-)). Na dodatek wieczorem,jak Franek zasnął(po ciężkich bojach),to wkurzyliśmy się na Kubę,bo rzucił kamieniem w samochód i szyba jest draśnięta:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Kuba ma ciach na wszystko do końca tygodnia,oddaje wszystkie swoje pieniądze na naprawę szyby(pewnie my jeszcze dołożymy-ciekawe z czego:wściekła/y::no:). Jak nie urok to...wiadomo co:no:
Dzisiaj dwie godziny polowałam na siuśki Franka,niestety bez rezultatu. W końcu dzieć zasnął. Może jak wstanie,to mi się uda:cool:

Tymczasem przesyłam wam buziaczki i(może)do wieczorka

Do góry