reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

Wpadłam na sekundę, podczytać was odrobinę (wiele tego nie ma). Goście czekają przed domem, więc na długo nie zagoszczę :tak:

Margerrita ja nie stosuję się do żadnych schematów. Daję popróbować różnych rzeczy, zwykle tego co akurat jemy. Ewentualnie różne owoce, jakie mi wpadną w ręce. Potem tylko patrzę czy nie ma wysypki. Póki co Wojtek nie jadł chyba tylko cytrusów, bo akurat nie miałam ich w domu ostatnimi czasy. Jedyne co pił herbatę z miodem i cytryną.

Makuc współczuję bezustannego marudzenia.

Uciekam z powrotem do gości :tak:

reklama
jestem w szoku. jest trochę po 18 a Alutek śpi snem zimowym, wykąpana i najedzona :szok:
ANIAWA kurcze ale zazdraszczam tego domu z ogrodem. szok.

Ja tak szybciorkiem- dziś całe przedpołudnie robiliśmy generalne porządki- tak jakos nas "napadło"- ale takie z odkurzaniem każdej książki itp.- masakra!!!!Na szczęście jakos sie z tym ogarnęliśmy w miare szybko,przy okazji skręciliśmy łóźeczko drewniane,a turystyczne powędrowało tam,gdzie jego miejsce,czyli do torby :).
Co do schematów,to ja trzymam "pod ręką " ten z Hippa.Wielkich różnic nie ma,pisza tylko,że 3 posiłki mleczno-węglowodanowe( a nie 2xmleko i raz mleko z kaszką,jak dotąd),obiadek warzywno- mięsny 1x i zupka jarzynowa 1x- czyli już praktycznie 2 dania albo dwa obiadki...Soki,owoce i żółtko jak dotychczas.No...ja nie wiem,czy mimo tych wskazań będę te kaszki dawać...chyba jednak zostanę tylko przy tej nocnej,bo "Goloneczka" i tak nieźle wygląda.
Teraz czekam na koniec meczu(oby nasi wygrali w 3 setach- to szybciej wyjdziemy na spacerek;)).
Dziękujemy pięknie wszystkim za życzenia suwaczkowe i imieninkowe:)***

...cdn...:),bo to tylko tak " w biegu" było,więc nie poodpisywałam wszystkim,którym chciałam:)

makuc- jeszcze jest @, nawróciła się cholerka jedna. Mam jeszcze trochę tablet jak się skończą to do Gina znowu.
U nas też bezzębne dziecię jest, i ciągle się ślini.
Natolin- to 6 ładny wynik, moja Olka ma teraz może z 10 zębów, idą jej tylne, i gorączkuje, więc twój będzie szybciej miał tylne i nie będzie go bolało, bo im później tym dziąsła są twardsze.
aniawa- my też nie stosujemy schematów, żywieniowych, jedynie co dużo warzyw i owoców, które nie chętnie są zjadane, ale jakoś zawsze wcisnę, tylko Olka je jak odkurzacz.
happy- zapraszam moje książki podkurzać :)

Ostatnia edycja:
HAPPY skoro tak juz z tym sprzątaniem szalejecie to po tym jak u KROMY porządek zrobisz to i do siebie zapraszam;-)
KROMA łosz matko jedyna :szok: to chyba najdłużej trwająca @ o jakiej słyszałam. U Alutka ślinienie to mało powiedziane. Z jej ust wodospady płyną a przez to jeszcze krostki jej się takie brzydkie porobiły. Moj D. na nią per. Franki woła :sorry2:

wy tak o @ no i co poszlam do tolaty i co @@@@ ostatnia byla w styczniu 2010 i wcale mi nie do smiechu, bo dodatkowo prawie nie mam pokarmu a Patryk mm gardzi, wrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
makuc, natolin dzieki za schemacik, zaraz sie doszkalam, aniawa no wlansie tez sporo daje wg wlasnego uznania, ale lubie czasem rzucic okiem co ciekawego mozna podac, czasem sama bym na to nie wpadla
makuc wow, super zdjatka, burza pewnie tez byla super ;)
u nas duszno, a nic nie pada....

a u nas gorączki ciag dalszy. Jak nie damy paracetamolu/ibuprofenu na zmianę co 4 godziny to dobija 40 stopni Justyna leje się przez ręce. Biedne dziecko... I jak od urodzenia nie usnęła u mnie na rękach (wolała łóżeczko albo wózek na spacerach) tak teraz mogłaby na mnie spać, siedzieć, jeść, bawić się non-stop. Byle czuć moje ciepło. Wiec siedzi na kolanach, a jak śpi to ją odkładam do łóżeczka. Czasem się udaje, ale jestem już zmęczona. Jutro idziemy do lekarza, sprawdzimy czy się coś dodatkowego nie przyplątało...

Hej!
Aniawa,cass,happybeti gratulacje suwaczkowe dla waszych dzieciątek:-)

dobranocka idźcie do lekarza,będziesz spokojniejsza. Zdrówka dla Justysi:*

Nie pamiętam,komu jeszcze miałam odpisać:zawstydzona/y:

Aha,w końcu Frankowi przebił się trzeci ząbek:-).

Buziole:tak:

aniawa, cass, Kruszynka, Happy dużo zdrówka dla Waszych dzieciaczków!!!:-)
makuc
ja też żałuję, że nie jeżdże samochodem i jak chce gdzieś pojechać to jestem uzależniona od małża.....planuje na wiosen zrobić prawko ale co z tego wyjdzie nie wiadomo:)
natolin jak ja Ci zazroszczę tego morza mmm a jeszcze to winko pycha:))a Piotruś to sporo już tych ząbków ma:)
Roxannka fajnie, żę nocka była znośna:)u mnie też ostatnio jakby pobudek mniej ale ciii żeby nie zapeszyć:blink:
aniawa udanego wyjazdu:-)
emiliab gratuluje kolejnego ząbka:)

A propo tego schematu żywieniowego...dajecie swoim dzieciom dwa dania?bo ja póki co jeszcze nie.....ledwo udaje mi się niuni wcisnąć jedno dania a co dobpiero zupke i drugie danie://

reklama
IKA u nas dwa dania to też abstrakcja. Ostatnimi czasy Alicja nic tylko mleko by jadła, więc czasami 3 łyżeczki obiadku to sukces :eek:
EMIŚ gratki dla Franko!
DOBRANOCKA biedna Justynka :(
MARGERRITA burza była taka, że przestraszona w kącie z Alutkiem siedzialam;-)

[edit]

ROXI łer ar ju? ja tu usycham z tęsknoty a Ciebie niet :-(

Ostatnia edycja:
Do góry