reklama
Roxannka
Pracująca mama!
Może wiecie czy te 2 dodatkowe tygodnie o które można wydłużyć macierzyński trzeba wziąć zaraz po macierzyńskim czy w jakimś dowolnym terminie?
Z tego,co się orientuję,to trzeba wziąć bezpośrednio po macierzyńskim,bo,jak napisałaś,to przedłużenie macierzyńskiego. Co ważne,trzeba napisać pismo do pracodawcy,że chcesz te dodatkowe 2 tygodnie wykorzystać.
dokładnie tak jak napisała emiliab, odrazu po macierzyńskim bo to przedłużenie i wniosek trzeba złożyć pracodawcy najpóźniej 7 dni przed zakończeniem podstawowego wymiaru urlopu macierzynskiego.
Panie nauczycielki orientujecie się może czy zaległy urlop wypoczynkowy (zeszłoroczne wakacje) można sobie odebrać w dowolnym terminie w tym roku czy koniecznie zaraz po macierzyńskim?
nie wiem jak to jest u nauczycieli, ale normalnie trzeba wykorzystać najpóźniej do końca marca następnego roku, więc po macierzyńskim powinien być wykorzystywany odrazu.
Ostatnia edycja:
Witam sie wieczornie.
Dzis zakrecony dzien. Rano pojechałam do sklepu zaczełam oganiać mieszkanko nawet wysłałam małża na spacer żebym miała cisze i co i ogólnie jeszcze mam tyyyyle do zrobienie ehhh. Doba za krótko trwa naprawde. I dopiero znalazlam chwile, bo malż pojechał na spotkanie służ%(temu to dobrze), a ja sobie mała uspałam i się relaksuje przed lapkiem .
Rzutka gratki dla Was
Sugar trzymam kciuki zeby szybko minął skok
Magnolia biedactwo twoje malutkie, zycze zeby katarek szybko minal. I znajomi masakra, ale ogolnie ludzie sa bezmyslni. Ja jak lezalam w szpitalu to do laski, ktora byla juz prawie 2 tygodnie ( dzieciatko 2,5 kg sie urodzilo i do tego caly czas waga spadala) przyszla bratowa z katarem i kaszlem. Jak uslyszalam, ze gile wciaga, to najpierw nie moglam uwierzyc, ze na porodowke przyszla chora, a potem kazalam (ladnie) zeby wyszla z pokoju to byla wielce zdzwiona.
Dziewczynki wlosami sie nie przejmujcie, po prostu one musza teraz wyleciec ehh( w ich miejsce nowe urosna) u mnie sie wlasnie zaczelo(ale ja sie ciesze poki co bo ja mam strasznie duzo wlosow i jak ich troche wypadnie to moze zaczna sie ukladac). Milego
Dzis zakrecony dzien. Rano pojechałam do sklepu zaczełam oganiać mieszkanko nawet wysłałam małża na spacer żebym miała cisze i co i ogólnie jeszcze mam tyyyyle do zrobienie ehhh. Doba za krótko trwa naprawde. I dopiero znalazlam chwile, bo malż pojechał na spotkanie służ%(temu to dobrze), a ja sobie mała uspałam i się relaksuje przed lapkiem .
Rzutka gratki dla Was
Sugar trzymam kciuki zeby szybko minął skok
Magnolia biedactwo twoje malutkie, zycze zeby katarek szybko minal. I znajomi masakra, ale ogolnie ludzie sa bezmyslni. Ja jak lezalam w szpitalu to do laski, ktora byla juz prawie 2 tygodnie ( dzieciatko 2,5 kg sie urodzilo i do tego caly czas waga spadala) przyszla bratowa z katarem i kaszlem. Jak uslyszalam, ze gile wciaga, to najpierw nie moglam uwierzyc, ze na porodowke przyszla chora, a potem kazalam (ladnie) zeby wyszla z pokoju to byla wielce zdzwiona.
Dziewczynki wlosami sie nie przejmujcie, po prostu one musza teraz wyleciec ehh( w ich miejsce nowe urosna) u mnie sie wlasnie zaczelo(ale ja sie ciesze poki co bo ja mam strasznie duzo wlosow i jak ich troche wypadnie to moze zaczna sie ukladac). Milego
echhh;( nie wiem co tej mojej Ami jest spiewa mi tu bujam ja i bujam butli nie niby oczy trze juz usypia jak sie nie rozspiewa nauczyla sie i aaaaaaaaaaaaaaaa i to glosno tak ze az uszy bola;O Mrówa niedobra co 2 dzien chodzi spac po polnocy ciekawe jak maz zareaguje jak bedzie mial ranki;p
sugar_and_spice
matka Króla
Sugar trzymaj się dzielnie. A próbowałaś dać smoczka?
My nie używamy już smoczka wcale :-)
reklama