reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

Mała_mi u mnie karmienie wygląda mniej więcej tak: Rano 6-7, potem 9-10, nastepnie 12-13, 15-16 i ostatnie karmienie 18-19,przy którym Franek zasypia...:tak:

gosia91 można,można... Napisz coś więcej o sobie:tak:

reklama
Dzięki dziewczynki za rady. Dopiero teraz udało się przystawić małego tak że ściągnął mi ten zastój :/ Masakra jakaś. Laktator nie dał rady, mały wcześniej nie chciał ssać tylko się wyrywał i płakał. Polałam pierś gorącą wodą i chyba to faktycznie pomogło. Małego wymęczyłam trochę i jak się przyssał to poszło :D Ufff co za ulga.
U nas dzisiaj śnieg pada. Niestety :/
Emiliab ja też dostaję do skrzynki Twojego maluszka i na maila Twoje dziecko ale takiej paczki z Hippa nie dostałam :)
Mała mi nie przejmuj się teściową. Twoje dziecko i Twoja sprawa czy dajesz Łukaszkowi pierś czy nie.

Mała_mi u mnie karmienie wygląda mniej więcej tak: Rano 6-7, potem 9-10, nastepnie 12-13, 15-16 i ostatnie karmienie 18-19,przy którym Franek zasypia...:tak:

gosia91 można,można... Napisz coś więcej o sobie:tak:

to u nas schemat karmień podobnie przebiega,ale zaczyna się raczej od 8 rano. No dziś wyjątkowo o 7:30 bo ja już na nogach byłam i stwierdziłam że nakarmię to biedne dziecię które chyba zjadłoby zaraz całe swoje palce :D

malutka80 tak wiem i chciałabym jeszcze podawać małemu pierś,ale jak zbliża się karmienie a mały odrzuca pierś i zaczyna się płacz to od razu będę słyszeć że mam mu iść po butelkę, bo Łukasz ma nie płakać.

gosia91 witaj!

Emiliab ja też dostaję do skrzynki Twojego maluszka i na maila Twoje dziecko ale takiej paczki z Hippa nie dostałam :)

Może dostaniesz później,bliżej 4 miesiąca Bartusia.

to u nas schemat karmień podobnie przebiega,ale zaczyna się raczej od 8 rano. No dziś wyjątkowo o 7:30 bo ja już na nogach byłam i stwierdziłam że nakarmię to biedne dziecię które chyba zjadłoby zaraz całe swoje palce :D

U mn ie zaczyna się tak wczesnie,bo ja niestety muszę budzić Franka,bo jedziemy z Jakubem do przedszkola. Ale w weekend troszkę później Franek się budzi-7-8 i jeszcze śpi tak do 8-9.

hej
Witam się jak zwykle z nad kubka kawy gdyż u mnie dzisiaj kolejna noc z serii NIEPRZESPANYCH!!Położyłam się o 1 a o 4 wstał Miłosz i nie w głowie było mu spanie do 7 rano!!!!Później pospał jeszcze od 7 do 9. W sumie powinnam się cieszyć bo spałam aż 5 godz (szkoda tylko że na raty):wściekła/y:Muszę zaznaczyć że jestem typ nocny (czyli w nocy mogę siedzieć do 2-3 )ale nad ranem śpi mi się najlepiej ale moje dziecie jakoś tego nie rozumie:-) Dzisiaj na 14 idziemy na wspomniane wcześniej szczepienie na rotawirusy a później jadę na zakupy kupić prezenty na dzień babci i dziadka...mam nadzieje że znajde coś fajnego no i może załapę się jeszcze na jakieś ciuchowe wyprzedaże bo wychodzę z założenia że trzeba trochę zaszaleć!!!;-)
Mała_mi jeśli masz ochotę karmić piersią to nie poddawaj się tak łatwo-może niechęć Łukaszka do cyca jest tylko chwilowa:-)a jeśli chodzi o teściową to tak jak pisałam wcześniej niech to co mówi wpada jednym a wypada drugim uchem:-)
Emilab ja też uzupełniałam wszystkie ankiety w szpitalu więc liczę na to że też dostane jakąś paczkę bo nic tak nie cieszy jak mały upominek:-)
gosia91 witaj:-)

Witam! Dziś mieliśmy jechać na usg bioderek a tu dzwoni babka z przychodni, że lekarza dziś nie będzie :wściekła/y: i wizyta przełożona na poniedziałek, dobrze chociaż, że nie trzeba długo czekać. Mój R. wściekły bo ma drugą zmianę i specjalnie brał urlop.
Mały dziś fajnie spał, zresztą przeważnie fajnie w nocy śpi. Zasnął przed 23 a na mleko obudził się o 7 rano i zasnął znowu :-), potem ok 8 rano wzięłam go do siebie do łóżka i spał prawie do 11ej :-) teraz śpi znowu :-) mały spioszek chyba ma to po mnie bo ja raczej z tych długośpiących :-p pranie się wyprało, lecę powiesić póki mały śpi...

Hello w poludnie (szkockie),

rysia85- powodzenia na szczepieniu.
Pociesze cie, ze moj Pawel ostatniej nocy budzil sie na papu o: 23.45, 2.15, 5.15 i 7.15...Na szczescie od 7.15 po karmieniu poszedl jeszcze pokimac z mama do lozka i obudzilismy sie o 9.30 :-) Ja powoli przestaje sie ludzic, ze Maly zacznie mi w koncu noce przesypiac...

malutka - ja zastoje zawsze najpierw traktuje kapusta tzn. okladam piersi kapusta na godzine czy dwie i potem sciagam laktatorem. Oczywiscie goracy prysznic i masaz tez bardzo pomagaja.

gosia91 - witaj.

Tradycyjnie od 9.50 siedze na dojarce...Mlody drzemie.

reklama
Mila84 a gdzie mieszkasz jeśli można spytać? Bo u nas tez było przekładanie USG bioderek. Ja jestem z Sosnowca, a na USG byliśmy w szpitalu w Dąbrowie.

Do góry