reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

Dobranocka pogratuluj siostrze talentu. Podziwiam. Zarówno talent jak i chęci do robienia takich pięknych rzeczy. Domki piernikowe cudne.
Ja mam takiego lenia że mi się nic nie chce, nawet sprzątać.
Ida zazdroszczę Redds'a. Ja bym wolała jabłkowego ale w sumie malinowym też bym nie pogardziła.
Ja niestety nie przesypiam całych nocy. Ostatnio mój szkrab podczas wieczornego karmienia po kąpieli, praktycznie od razu zasypia więc praktycznie nic nie je. Dlatego budzi się o 24 i potem różnie. Dzisiaj cycał z przerwami na sen (także mój) do godz 3. I tak sobie teraz pogrywa właśnie :/ Trochę dzisiaj później przeleżał w łóżeczku (zawsze spał ze mną). A jak się obudził to na siedząco go nakarmiłam i teraz śpi.
Muszę zmienić metodę karmienia bo robię to na leżąco bo mi tak wygodnie ale mały sobie ciumka i kima. Trzeba zacząć karmić go tak żeby wiedział że karmienie to karmienie a nie spanie.
My dzisiaj do ortopedy idziemy. Małż od dziś ma wolne i od godzinki czeka sobie w kolejce żeby małego zarejestrować. W kolejce dzieciowej jest 3 ale nie wie czy dorosłych ten sam lekarz przyjmuje bo jeśli tak to nie wie który jest :D
Miłego dnia dziewczynki.

Ostatnia edycja:
reklama
Produkty Lovi można dostać w Rossmanach :-)

Witam się ekspresowo. Niedawno wróciłam do domu... A wyszłam o 6:30 rano!
Padam.
Cały dzień spędziłam u Siostry, a po południu zabrałam ją z moim mężem na sushi. Miałyśmy taką głupawę, że mój M. ze wstydu prawie chował się za kartą Menu hihi :))))))))))))))) Ale tak to jest jak dwie kobity się wyrwą z domu od dzieciów! W sumie moje dziecię spało obok, ale mimo to było ekstra, bo M. się nią zajmował.
A Siostra zrobiła chatki piernikowe- naprodukowała całe osiedle :))))))))) Od razu się bożonarodzeniowo robi:

Zobacz załącznik 310969 Zobacz załącznik 310970 Zobacz załącznik 310971 Zobacz załącznik 310972 Zobacz załącznik 310973 Zobacz załącznik 310974

Siostra kazała Was wszystkie pozdrowić serdecznie, już świątecznie, co też czynię z niebywałą radością!

I zmykam do łóżka.

Aha, moja Justysia śpi od paru dni od 21 do 6 rano BEZ POBUDKI i bez jedzenia. CUDOWNIE! :))))))
Dobrej nocy Wam życzę Kochane :***

Jestescie super:))cuda robicie:)
co do rosmana podejde napewno:)
Szczesciara z taka iloscia godzinsnu:))

Ida ja tez pilam redsa malinowego wczoraj:)

Ostatnia edycja:
Alkoholiczki i abstynentki WITAJCIE o poranku.
My zaraz pomykamy przez śniegi do lekarza, niech obejrzy te pleśniawki. Przy okazji zważymy się i zmierzymy.
Z ciekawostek- moja mama wracała wczoraj do siebie PKP, normalnie pociąg jedzie 4 godziny, wczoraj 12,5h :-D
Pozdrawiamy podróżujących koleją.

Witajcie! Dzisiejsza nocka znowu była super! Franek spał od 20.00 do 5.30. Rewelacja! :-)

dobranocka cuda robicie z siostrą!:tak:

dawidowe,malutka,sugar trzymam kciuki za wizyty u lekarzy!

A ja chciałam sobie pofarbować włosy,ale nie wiem,czy sama dam sobie radę. Chyba poczekam na męża,to mi pomoże(o ile nie będzie zmęczony).

Ostatnia edycja:
Dobranocka pogratuluj siostrze talentu. Podziwiam. Zarówno talent jak i chęci do robienia takich pięknych rzeczy. Domki piernikowe cudne.
Ja mam takiego lenia że mi się nic nie chce, nawet sprzątać.
Ida zazdroszczę Redds'a. Ja bym wolała jabłkowego ale w sumie malinowym też bym nie pogardziła.
Ja niestety nie przesypiam całych nocy. Ostatnio mój szkrab podczas wieczornego karmienia po kąpieli, praktycznie od razu zasypia więc praktycznie nic nie je. Dlatego budzi się o 24 i potem różnie. Dzisiaj cycał z przerwami na sen (także mój) do godz 3. I tak sobie teraz pogrywa właśnie :/ Trochę dzisiaj później przeleżał w łóżeczku (zawsze spał ze mną). A jak się obudził to na siedząco go nakarmiłam i teraz śpi.
Muszę zmienić metodę karmienia bo robię to na leżąco bo mi tak wygodnie ale mały sobie ciumka i kima. Trzeba zacząć karmić go tak żeby wiedział że karmienie to karmienie a nie spanie.
My dzisiaj do ortopedy idziemy. Małż od dziś ma wolne i od godzinki czeka sobie w kolejce żeby małego zarejestrować. W kolejce dzieciowej jest 3 ale nie wie czy dorosłych ten sam lekarz przyjmuje bo jeśli tak to nie wie który jest :D
Miłego dnia dziewczynki.

to obie dzis do ortopedy.
Mnie moj wesołek zbudził o 8 i teraz sie tak sie smieje ze az czkawki dostała. Koncze sniadanko i zaczynam sie syzkowac bo mamy na 12,30. Ogolnie jestem zestresowana takim rozbieraniem i ubieraniem małej na czas u lekarza. Dodatkowo stres i patrzenie jak sep czy ok czy nie.

Co do watku na temat oddawania czy odsprzedania uwazam ze powinno byc tak aby kazdy zdecydował czy ta chce sprzedac czy oddac. Ja np bardzo chetnie oddkupie dla małej jakies ładne sukienki czy spioszki od mamy której córka juz wyrosła. W sumie jak patrze sukienki mojej małej które praktycznie zakładane był po dwa razy i to nie az tak długo bo i mała i nie ma lata.

Witam się i ja z Wami przy porannej żurawinowej herbatce.
My już po porannej toalecie. Młody przysnął podczas zabawy z grzechotko-gryzakiem.
Z teściową dzisiaj ubierzemy choinkę. U mnie w domu już podobno są dwie choinki- jedna w dużym pokoju a druga u mnie w pokoju, tak więc myślę że będzie to atrakcja dla Łukasza tym bardziej że on lubi świecące elementy :-).

emilab gratuluje przespanej nocki:-)
My też dzisiaj ładnie pospaliśmy bo od 22 do 7:45 :)

dobranocka Ty i Twoja siostra to istne talenty kulinarne! Pyszności robicie:-)
Fajnie że tak aktywnie spędzasz dnie, ja lubię tak :)

Co do tematu o wymianach, sprzedażach to myślę że powinna być możliwość odsprzedania bo tak jak piszecie czasem są już ubranka które była ubranie 2 razy, zabawki nietrafione, które nie trafiają do naszych maluchów a komuś może się przydać a wiadomo że takie rzeczy też kosztowały więc według mnie odsprzedania po tańszej cenie jak najbardziej ok. Bo nie zawsze będzie szansa żeby wymienić się na zasadzie coś za coś.

Pakować się muszę, bo w czwartek po południu jedziemy do moich rodziców. Już nie mogę się doczekać.

Jeśli chodzi o kreacje na wigilijną kolację, to mam dwie opcje: reniferkowy bodziak z bamboszkami czerwonymi z reniferkami i do tego jakieś spodnie albo pajacyk welurowy z napisem " moje pierwsze święta" oczywiście w wersji angielskiej. A na kolejne dni Świąt mam dwie koszule i spodnie do tego. Najważniejsze żeby maluszkowi było wygodnie i nic go nie gniotło, cisło itp:-).
Zazdroszczę mamom które mogą ubrać dzieciaczki w sukieneczki, rajstopeczki...:-)

POZDRAWIAMY CIEPLUTKO!!!

to obie dzis do ortopedy.
Mnie moj wesołek zbudził o 8 i teraz sie tak sie smieje ze az czkawki dostała. Koncze sniadanko i zaczynam sie syzkowac bo mamy na 12,30. Ogolnie jestem zestresowana takim rozbieraniem i ubieraniem małej na czas u lekarza. Dodatkowo stres i patrzenie jak sep czy ok czy nie.

Co do watku na temat oddawania czy odsprzedania uwazam ze powinno byc tak aby kazdy zdecydował czy ta chce sprzedac czy oddac. Ja np bardzo chetnie oddkupie dla małej jakies ładne sukienki czy spioszki od mamy której córka juz wyrosła. W sumie jak patrze sukienki mojej małej które praktycznie zakładane był po dwa razy i to nie az tak długo bo i mała i nie ma lata.
My również dzis idziemy do ortopedy:)

witam porannie, przede mna mycie ostaniego okna.

dzis wieczorem musze wygolic nogi i nietylko bo jak bym wziela banan w reke to by mnie pomylili z orangutanem!!!!!!!brwi to samo!!! jak ja sie zaopuscilam!!! wczoraj maz mial chrapke na mnie to spojrzalam jak na wariata ze takie cos jak ja go pociaga! zaniedbana i brzydka! w efekcie nie bylo barabara:pppppppppp a choinke ubiore se na wielkanoc tylko powiesze se jajca na niej zamiast bombek bo kurde na nic czasu nie mam! zwariuje chyba!

poza tym nocka niezla- dziecie spalo od 21h do 4.30, i potem wstalo o 8.30:)))) az inaczej oddycham:)))))))))

reklama
a nie dziekujemy:)
mały bidulek od kilku dni męczy sie ma zielone kupki i nie wiem czy to jeszcze po szczepieniu rotawirusem czy od mleczka:((((bądź tu mądry człowieku. Myślałam ze przed wczoraj od pouldnia będzie spokój mały spokojny, żółta kupka, a wczoraj ograniczyłam mu bebilon do minimum i większości dostał nutamigen i co dup....

Do góry