reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
sugar dzięki że o tym pomyślałaś. Ale żeby nie było bałaganu... i żebyśmy sie nie pogubiły - wątek musi mieć zasady. Mam nadzieję, że nie pogniewasz się, że zrobiłam tak:

https://www.babyboom.pl/forum/dzieci-urodzone-w-pazdzierniku-2010-f337/mamy-mamom-47045/#post6411482

trochę nad tym myślałam...

wkleisz tu swoje wymianki?

Aha, sprzedaż nie jest w tym miejscu dozwolona - przeczytajcie regulamin calego forum.

mam nadzieję że Wam się spodoba i że wszystkie na tym skorzystamy :-)

Produkty Lovi można dostać w Rossmanach :-)

Witam się ekspresowo. Niedawno wróciłam do domu... A wyszłam o 6:30 rano!
Padam.
Cały dzień spędziłam u Siostry, a po południu zabrałam ją z moim mężem na sushi. Miałyśmy taką głupawę, że mój M. ze wstydu prawie chował się za kartą Menu hihi :))))))))))))))) Ale tak to jest jak dwie kobity się wyrwą z domu od dzieciów! W sumie moje dziecię spało obok, ale mimo to było ekstra, bo M. się nią zajmował.
A Siostra zrobiła chatki piernikowe- naprodukowała całe osiedle :))))))))) Od razu się bożonarodzeniowo robi:

IMG_5072.jpg IMG_5082.jpg IMG_5086.jpg IMG_5084.jpg IMG_5076.jpg IMG_5069.jpg

Siostra kazała Was wszystkie pozdrowić serdecznie, już świątecznie, co też czynię z niebywałą radością!

I zmykam do łóżka.

Aha, moja Justysia śpi od paru dni od 21 do 6 rano BEZ POBUDKI i bez jedzenia. CUDOWNIE! :))))))
Dobrej nocy Wam życzę Kochane :***

zamknęłam oba wątki wymiankowe - do wyjaśnienia co robimy w koncu.
bo jeśli mamy się kłócić to lepiej zrezygnować z tego pomysu - miało być fajnie i przydatnie.

nie utworzyłam wątku żeby Ci zrobić na złośc sugar. nie chodziło mi o to żeby Cię poprawiać albo zrobic lepszy wątek niż Twój. zrobiłam go nie wiedząc nawet o tym że ktos już zrealizował mój pomysł wcześniej - nawet do głowy mi to nie przyszło.

uważam, że muszą być sensowne zasady wątku żeby wymiany nie zgubiły się w tułmie 2900 postów - komentarzy do wymian itp. jest nas udzielających sie myślę że ok 30 osób. 30 postów da się przebrnąć chcąc się wymienić.

ale - mimo że to był mój pomysł - nie mam monopolu na wymyślanie zasad wątku. chcecie coś zmienić, macie inne propozycje, chcecie wątek wymiankowy bez żadnych zasad - ok.

Więc proszę żebyście się wypowiedziały odnośnie wątku z wymianami. Ja zrobiłam tak:
https://www.babyboom.pl/forum/dzieci-urodzone-w-pazdzierniku-2010-f337/mamy-mamom-47045/#post6411548

Podoba Wam się?

PS. Sprzedaż nie jest do końca dobrym pomysłem - pkt 15 regulaminu. Ale jeśli Wam zależy - spytam administrację czy to łamie zasady czy jest dozwolone.

Moriam, jak to zrobiłam? Po prostu mam twardy sen i przesypiam płacz hehe ;-P

A poważnie to najpierw się zmartwiłam, ale jak moja Siostra powiedziała, ze jej dzieci przesypiały całą noc już w wieku 1,5 miesiaca i kazała mi się tylko cieszyć - to tylko się cieszę ;-) Ponoć teraz dziecko jeszcze mało się rusza, wiec zużywa mniej kalorii i mało rośnie. A w wieku jakiś 5-6 miesiecy znowu zacznie szybciej rosnąć i zużywać kalorie - i pobudki w środku nocy wrócą... Więc już naprawdę sie kładę bo jutro znowu taki dzień od 6 do 23 poza domem.... Tęsknię w takie dni za Wami!!

Ostatnia edycja:
zamknęłam oba wątki wymiankowe - do wyjaśnienia co robimy w koncu.
bo jeśli mamy się kłócić to lepiej zrezygnować z tego pomysu - miało być fajnie i przydatnie.

nie utworzyłam wątku żeby Ci zrobić na złośc sugar. nie chodziło mi o to żeby Cię poprawiać albo zrobic lepszy wątek niż Twój. zrobiłam go nie wiedząc nawet o tym że ktos już zrealizował mój pomysł wcześniej - nawet do głowy mi to nie przyszło.

uważam, że muszą być sensowne zasady wątku żeby wymiany nie zgubiły się w tułmie 2900 postów - komentarzy do wymian itp***. jest nas udzielających sie myślę że ok 30 osób. 30 postów da się przebrnąć chcąc się wymienić.

ale - mimo że to był mój pomysł - nie mam monopolu na wymyślanie zasad wątku. chcecie coś zmienić, macie inne propozycje, chcecie wątek wymiankowy bez żadnych zasad - ok.

Więc proszę żebyście się wypowiedziały odnośnie wątku z wymianami. Ja zrobiłam tak:
https://www.babyboom.pl/forum/dzieci-urodzone-w-pazdzierniku-2010-f337/mamy-mamom-47045/#post6411548

Podoba Wam się?

PS. Sprzedaż nie jest do końca dobrym pomysłem - pkt 15 regulaminu. Ale jeśli Wam zależy - spytam administrację czy to łamie zasady czy jest dozwolone.

ulisia wybacz, ale czasami Twoja infantylnośc mnie powala :-)
Pół dnia dyskusji o tym, czy założyc wątek czy nie, a na koniec dąs i pytanie do ogólu- podobają się Wam moje zabawki?
W związku z tym, że moim zdaniem założony przeze mnie topic nie narusza zasad forum, to żądam jego odblokowania.
W przeciwnym razie zmuszona będę interweniować u administracji.
Co do pkt.15. nie prowadzę sprzedaży, a odsprzedaż- zasadnicza różnica- bynajmniej dla mnie.
A na koniec jedno pytanie? Czy teraz do każdego tematu będziemy tworzyc jego regulamin? skoro do tej pory nie przestrzeganie regulaminu ogólnego nie stanowiło dla nikogo problemu? Ad. *** dlaczego nie przeszkadza Ci, jako moderatorowi, że porady odnośnie karmienia piersią gubią się wśród wywodów, miłych skądinąd ;-) o dupie maryni, dlaczego nie przeszkadzają ci komentarze do zdjęc w galerii- tylko utrudniają przeglądanie ;-)
Nie pisz mi tylko, że zrealizowałam Twój pomysł, bo jak widac, mam zupełnie inną koncepcję.

Co do merytorycznej oceny TWOJEGO POMYSŁU:
1. Nie rozumiem dlaczego nie mam prawa odsprzedac koleżance np. butelki za połowę ceny, skoro ja nie korzystam, a ona może oszczędzic np. 30 zł??? Mamy na siłę szukac towaru na wymianę, czy wprowadzic żetony, jeśli ona teraz dla mnie nic nie ma, to da mi 30 żetonów i ja jej je oddam, jak już coś dla mnie znajdzie???
Jako moderator bardzo słabo orientujesz się w zasadach forum i tak dla przykładu: https://www.babyboom.pl/forum/sprzedam-f39/regulamin-dzialu-sprzedam-44707/
2. Tak obwarowany zasadami wątek, ktore notabene są tworzone co chwilę, nie przyjmie się, bo nikomu nie będzie chciało się siedziec i dostosowywac prostego ogłoszenia do 15, 20 czy 34 punktów "regulaminu".

Mam tylko nadzieję, że w ramach rewanżu nie pousuwasz znowu moich tematów, nad którymi się napracowałam.

Sorry za ton, przepraszam wszystkich zniesmaczonych czytających, ale czasami mi ręce opadają, jak ktoś mi robi drakę o to, że korzystam z jego foremek do lepienia babek...

Dodano 21.12.2010, g. 9.29
Widzę, że swój post w nowym wątku edytowałaś tyle razy, że już zupełnie się pogubiłam. Punkty poznikały... dla mnie to dziecinada, nie zamazuje się "dowodów zbrodni" ;-) miała być dyskusja, a nie populizm...

Ostatnia edycja:
reklama
ja tam zniesmaczona nie jestem:D:D:D nieźle się uśmiałam - no ale moze to zasługa Redds'a malinowego;))))))))))))))))))

a propos "przedszkola":
-Dorotko, dlaczego płaczesz?"
- Bo proszę pani, sugar znowu jest spicy!!!"
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:DD:D:D:D:D

chyba naprawdę procenty zadziałały;D

Ostatnia edycja:
Do góry