reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
ja jeszcze w ciazy dostałam od mojego przyjaciela dwie pary spiochów bo jego dziecko niestety nie nosiło i ubranka był z metkami. Jeden to cos ala strój mikołaja a drugie białe z mikołajem i napisem Merry christmes. A na pierwszy dzien swiat moja corka ma biała bluzeczke niebieska spodniczke białe rajstopki (udało sie kupic rozmiar 56 ;-)), czerwone lakierki i taka czerwono rozowa elegancka bluze. Miusze pamietac o aparacie

no aparat to podstawa, tylko Ty to chyba z jakąś torbą podróżną będziesz musiała jechać

juz poprasowałam wszystkie kreacje. Nie wiem jak sie zabiore ale spoko spoko. Mam tobe przy raczce, kosz pod wózkiem i plecak. Miałam dzis popakowac prezenty ale po prasowaniu juz mi niedobrze było. zrobie to jutro no i jeszcze bede robiła czekoladowe ciasteczka owsiane.

Trzymac kciuki aby pieluszkowanie dało rezultaty i ortopeda powiedział wszystko juz ok.

Moriam mój synuś będzie ubrany w biały kaftanik z kołnierzykiem,niebieską kamizelkę,jakieś spodnie i do tego wszystkiego czarna mucha hihi.Tak będzie na wigilii a w pierwszy dzień Świąt to już Chrzciny więc na biało i linki poniżej:-)

Efa co do Chrztu to u mnie mniej więcej tak to wyszło:Czapeczka,szalik i rękawiczki - 25,90 zł
CZAPECZKA + RĘKAWICZKI + SZALIK 3 kol 0-6 mies (1356254025) - Aukcje internetowe Allegro
ubranko do Chrztu 64,90
WYPRAWKA 5cz KOMPLET UBRANKO NA CHRZEST ELVIS (62) (1344449089) - Aukcje internetowe Allegro
kombinezon używany - 12 zł :-)
kombinezon na 68 może być na chrzest okazja !!! (1342675943) - Aukcje internetowe Allegro
szatka i świeca 32,80
KOMPLET DO CHRZTU - ŚWIECA+SZATKA+gratisy (1360680885) - Aukcje internetowe Allegro

Do wszystkiego dochodzą oczywiście koszty wysyłki,ale dobrze w miare mi to cenowo i tak wyszło,no i nie musiałam latać po sklepach.

Chrzest w Kościele - 150 zł(nie było co łaska,Ksiądz od razu sypnął cennikiem :-)))
Przyjęcie - ciężko powiedzieć - przyjmuje w domu 10 osób plus nas troje,a jedzenie to wiadomo i tak by się robiło na Święta
Tort - zamówiła i zapłaci za nego teściowa

Jeżeli chodzi o nowy wątek,to można spróbować.Dzieci są w podobnym wieku ale różnych rozmiarów,w dodatku jest coś takiego jak - niechciane prezenty.Ja narazie nie mam nic do zaoferowania,ale może z czasem się coś znajdzie.No i mój syn wchodzi dopiero w rozmiar 62 a jutro skończy 3 miesiące,także jest przykładem na to,że dzieciaki są faktycznie różne :-)Małe i duże i wszystkie koooochane!

Dawidowe - kciuki zaciśnięte!

Ostatnia edycja:
Dawidowe kciuki zaciśniete.
Moriam moja w Wigilie będzie miała białą bluzeczke z szarą sukieneczka (zestaw) do tego białe rajstopy i kupiliśmy czarne lakierki z kokardkami :). Na reszte dni tez mam sukienki.
Ulisia watek do wymian jest super . U mnie dopiero rozmiar 62 zaczynam i tak dużo ciuchów 62 jest na nią za dużych.

dobra, to skoro już kilka osób uważa wątek wymiankowy za dobry pomysł - to go robię. Nie wiem jeszcze czy dziś dam radę, czy dopiero jutro :-)

MORIAM ja moja chyba wystroje w pizamke bo godzina wigilii to ona juz odjedzie wiec prezenty odpakujemy z nia w swieta rano jak bedzie rozbudzona:)))a co do przeprowadzki to juz rzygam tym syfem i mimo iz zostalo malo juz to cgodze wsciekla bo nie moge spokojnie nic zrobic, ciagle cos robie i to przerywam bo mloda w dzien malutko spi.jak uda sie nieraz ze sama sie bawi to szybko zalatwiam sprawy telefonami albo cos robie.jeszcze pare rzeczy majsterkowych i spoko, ale np lampy zawiesimy po swietach bo maz nie ma czasu w dzien bo praca a wieczorem od 19.30nie mozna wiercic itp.kartony i wory skonczone to najwazniejsze, zostalo posprzatac, powiesic firany, ubrac choinke hehe chyba po swietach:ppppp

reklama
Do góry