reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

dawidowe mój pił z lovi prawie od samego początku. jak tak sobie wyobraziłam ile rzeczy na pewno będziesz miała do wzięcia to nie wiem jak się zabierzesz... a co Ci powiedzieli ze żłobkiem? że kiedy może się dostać przy takim miejscu na liście? nie możesz pójść na trochę na wychowawczy czy nie chcesz?

jesli przyjedzie maz to pojde na wychowawczy ale ja narazie mysle jak bym była sama.

mi do szpitala rodzice przywiezi butelki tt i przyznam szczerze jakies beznadzieje sa i uzywam tylko do herbatki. natomiast pokupowałam avent i jakos ta 125 mi pasowała ale ta wieksza juz nie. Teraz kupiłam LOVI i rewelacja. Fajnie sie trzyma, cała przezroczysta, miecitki smoczek no i moje dziecie zjada z niej jakis wieksze porcje mleka. MAm ten poczatkowy smoczek a z niego leci dosc szybko.
butelke 250 ml + dwa smoczki na wymiana jeden 6+ i drugi kaszka pupiłam w smyku za 29,99 i było warto

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny,a jak to jest jak się karmi piersią i troche butelką,jaki wtedy smoczek?No bo nie może za łatwo lecieć chyba,żeby dziecko nadal chciało ssać pierś....Ja mam butelki i smoczki TT,cały komplet kupowałam...hmm zaraz sprawdzę czy przy tych większych butlach są inne smoki.

są niby butelki które nie zaburzają odruchu ssania piersi, ale to chyba zależy od dziecka jak to będzie.
Ja na przykład karmię piersią przez kapturek i do tego też butelką no i nie ma problemu z piersią ale to chyba dzięki temu kapturkowi, bo podobnie przebiega mechanizm tego ssania.

Ja pierwszy raz podałam butlę ze swoim mlekiem jak mały miał tydzień,potem musiałam ściągać bo nie dojadał i tak już zostało do tej pory że jeden czy dwa posiłki to butla plus woda lub coś innego do picia-no to też butla i mały nie ma zaburzonego odruchu ssania ale właśnie się boję że jakby miał inny smok,z większą dziurką to wtedy może by się zniechęcił do piersi no i nie wiem....A TT to właśnie są te smoki co nie zaburzają.

przepisy dobranocki i paszczylaski na wypieki, jakos tepa jestem i nie moge znalezlc
co do watku to mozemy taki zalozyc, zawsze mozna naspisac co nie potrzebne, my juz niedlugo na 74 ubranka przechodzimy i pampki 4, wiec majac dzieci w tym samym wieku tez mozna sie powymieniac, do tego podwojne prezenty + zabawki ktorymi dzieci nie chca sie bawic, etc, zawsze mozna poprostu napisac mam na zbyciu a komus sie przyda
ja np. mam do odstapienia butelki nuka z serii z kubusiem puchatkiem, smoczki 0-6 nuk z kubusiem puchatkiem, lancuszek do smoczka, bo jak wiecie mam dziecko antysmoczkowe
dawidowe trzymam kciuki by maz juz niedlugo byl z wami, tylko pewnie wtedy bedziesz miala mniej czasu na nas
mała_mi88 my mamy taka szczoteczke, narazie zwyklytm gazikiem z przegotowana woda myje, tzn, gazik na palec i masujemy dziasla i czyscimy jezyczek, maly to uwielbia, i nawyk mycia zabkow rano i wieczorem mam nadzieje pozostanie ;)

a Patrykowi pekla zykla w oku i ma takie czerwone, wogole ma zle dni, tylko placze i nie wiadomo o co chodzi, juz pomyslow nie mam, nawet na rekach poplakuje, przez to i ja smutna i wogole jakos takos...

Tez o tym myslalam, ale doszlam do wniosku, ze majac dzieci w jednym wieku niewiele możemy sobie ofiarowac.

a ja właśnie myślę, że możemy. po pierwsze- my nosimy ciuszki w różnych rozmiarach. po drugie - nasze dzieciaki też noszą różne ciuszki, np. Laura, córeczka dawidowe nosi jeszcze 62, podczas gdy mój Marcel już 68/74.
poza tym, u kogoś się może coś nie sprawdzić - np. nie lubi aventu (o właśnie, ja mam jeszcze do oddania butelkę TT ale tą małą i z wolnym przepływem - nie wiem czy ktoś by chciał?) albo ma czegoś za dużo (dobranocka ma np pelny worek ciuszków i nie tylko małych - po prostu jej się nie podobają lub zbyt dużo ich jest). wymienić też można przeczytane książki ( mam Piersią spoko - o karmieniu) itp...

oczywiście nie narzucam się - jeśli nie chcecie, to nie :-)

ps. sugar fajny avatar!
ps. 2 - właśnie przeglądam swoje ubrania pod kątem tego co ubrać na Święta/chrzest i nie miałam pojęcia, że jestem aż tak gruba... :-(

Dziewczyny,a jak to jest jak się karmi piersią i troche butelką,jaki wtedy smoczek?No bo nie może za łatwo lecieć chyba,żeby dziecko nadal chciało ssać pierś....Ja mam butelki i smoczki TT,cały komplet kupowałam...hmm zaraz sprawdzę czy przy tych większych butlach są inne smoki.

są niby butelki które nie zaburzają odruchu ssania piersi, ale to chyba zależy od dziecka jak to będzie.
Ja na przykład karmię piersią przez kapturek i do tego też butelką no i nie ma problemu z piersią ale to chyba dzięki temu kapturkowi, bo podobnie przebiega mechanizm tego ssania.
Ja używam Dr Brown'sa i jestem bardzo zadowolona. Smoczek nr 1 jest do 3 m-cy, więc póki co nie ma problemu.
Smoczek, który podobno nie uzależnia ma Calma Medeli. Kupiłam, ale nie używam, bo Artkowi podawanie butelki nie robi problemu w cyckaniu.
Jeśli chodzi o smoczki uspakajające to polecam NUK Genius. Dużo dobrych opinii o nim czytałam, co do wpływu na aparat mowy, kształt, system odpowietrzania i kauczuk, z którego jest wykonany.
ps. sugar fajny avatar!
ps. 2 - właśnie przeglądam swoje ubrania pod kątem tego co ubrać na Święta/chrzest i nie miałam pojęcia, że jestem aż tak gruba... :-(
Ad. ps. Dzięki.
Ad. ps.2. Ja 4 dni słuchałam od mamy, że jestem taka piękna, a tak się spasłam... Z tym, że oglądając wczorajszy film z chrzcin stwierdziłam, że ja nie jestem gruba, a raczej "kwadratowa" :-D :-D :-D

dobry wieczor:)witam sie na szybciutko;) watki nadrobilam...uff..
u mnie weekend minal na pakowaniu i przeprowadzaniu-takze Dziulka, dolaczam do klubu:)
jutro jade z mala-juz na swieta-do rodzicow. Nelson dojedzie w Wigilie.
Prezenty w koncu w wiekszosci mam zrobione:) wigilie w pracy zaliczona:)
humor lepsiejszy:)

pytanko:czy stroicie jakos specjalnie dzieciaczki na Wigilie i swieta, bo wlasnie wpadlam na to ,ze moze by wypadalo, ale zadnej kreacji swiatecznej jeszcze nie mamy. Mysle o jakiejs sukienusi, bo moja tylko w spodenkach i legginsach smiga:) Chyba trzeba bedzie sie do sklepu jeszcze wybrac:)

reklama
pytanko:czy stroicie jakos specjalnie dzieciaczki na Wigilie i swieta, bo wlasnie wpadlam na to ,ze moze by wypadalo, ale zadnej kreacji swiatecznej jeszcze nie mamy. Mysle o jakiejs sukienusi, bo moja tylko w spodenkach i legginsach smiga:) Chyba trzeba bedzie sie do sklepu jeszcze wybrac:)

Ja też mam pajacyk w renifery i body z reniferkiem i kapciuszki. Jeszcze założę jakieś czerwone spodnie i będzie git;-)

Do góry