reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

Dobranocka - to niefajne masz przeżycia. Ja to się właśnie z takiego powodu boję w ogóle z małym jeździć autem. Bo Ty mozesz jechać powoli i ostrożnie ale za innych się jednak nie odpowiada... A na święta jedziemy do moich rodziców 200km prawie i trochę mam pietra.
Z tym karmieniem to jest problem. Ja karmię tylko butlą i jak gdzies się wychodzi z małym to trzeba wszystko wyliczyć i nic się nie może przeciągnąć. Bo jak się przeciągnie to nie mam opcji nakarmienia piersią i wtedy to dopiero by jazda była...

Joli - gratulacje dla malutkiej za ładne spanie :) Może teraz już tak zawsze będzie.... szczerze Ci tego życzę :)

emiliab - mój też się ślini. U nas śliniaki są na porządku dziennym ,tym bardziej że mały ulewa. Polecam śliniaki w kszałcie prostokąta z wyciętym elastycznym otworem na główkę. Zakłada się przez głowę, jest mięciutki, nic maluszka nie uwiera i chroni też dobrze ramionka i kark z tyłu. No i jak nie chcesz żeby przesiąkało to najlepiej taki który ma pod spodem ceratkę.

reklama
Sugar - dzięki :* na allegro to podejrzewałam, że będzie ale chodziło mi o jakiś sklep - typu market :)

Natolinku - moja też do tej pory miała kranówę ale ze względu na ten brak kupek przez kilka dni ciągle to lekarz zasugerował, żeby zmienić na jakąś mineralną dla dzieci. Chciałam spróbować czy zadziała.

Dobranocka - to niefajne masz przeżycia. Ja to się właśnie z takiego powodu boję w ogóle z małym jeździć autem. Bo Ty mozesz jechać powoli i ostrożnie ale za innych się jednak nie odpowiada... A na święta jedziemy do moich rodziców 200km prawie i trochę mam pietra.
Z tym karmieniem to jest problem. Ja karmię tylko butlą i jak gdzies się wychodzi z małym to trzeba wszystko wyliczyć i nic się nie może przeciągnąć. Bo jak się przeciągnie to nie mam opcji nakarmienia piersią i wtedy to dopiero by jazda była...

nice-girl- my butle robimy przed wyjsciem i zabieramy do torby.Robie goraca, owijam w reczniczek i pakuje do foliowki i szczelnie zamykam.Mleko jest idealne do picia po 1.5-2h . Zatem mozesz nakarmic Malego przed wyjsciem, a butle dac na zakupach, w pociagu, gdzie chcesz. Inna opcja to wziac ze soba male naczynko i np. w Galerii gdzies w barze poprosic o wrzatek. Wsadzasz butle do wrzatku,zeby podgrzac i gotowe.Tym sposobem mozna conajmniej 5h byc poza domem.

No ja zawsze biorę butlę, tylko gorzej jak się przeciągnie jeszcze dłużej i drugiej butli już nie ma... Raz jechaliśmy z M. na syrenie bo tak nam się przedłużyły zakupy ;) A ja podgrzaną przed samym wyjściem butlę wkładam małemu do kombinezonu i ma tam jak w podgrzewaczu - polecam :)

hehe ;-) fajnie :-)
tak pomyślałam, że chodzi Ci o awaryjne sytuacje. ja się zastanawiam nad takim pojemnikiem na odmierzone porcje mleka i wtedy termos z odpowiednią wodą, ten pojemnik i jest git :) szczególnie na wiosnę, lato, gdzie mogę być dłużej poza domem

hej laseczki

u nas dzis sielanka, młody spał w nocy 6 godzin ciągiem:szok:pierwszy raz od urodzenia. ale się wyspałam!!!! i jemu się chyba tez to spodobało, bo taki się radosny obudził i jeszcze dziś nie płakał. :-)

co do podróży to nie wiem czy używacie podrzewaczy do butelek podłaczanych do zapalniczki samochodowej. ja dostałam taki od znajomych jeszcze nie używałam, bo my tylko cycem, ale oni reklamowali. mówili, że nie tylko trzyma ciepło ale też podgrzewa tylko chwile dłużej niż w normalnym podgrzewaczu to trw. takie w necie znalazłam, może się komuś przyda Karmienie dziecka podgrzewacz do butelek: porównaj ceny i modele karmienie dziecka podgrzewacz do butelek. - ShoppyDoo

Oj, mało brakowało a koleś byłby przeze mnie zmasakrowany! Takiego nerwa złapałam jak mi wyobraźnia ruszyła, że normalnie się cała rozdygotałam (jeszcze mrozek był ostry a ja w eleganckich ciuszkach) tak, że mówić nawet nie mogłam! Pokarm w piersiach diabli wzięli, ale za to żyjemy. Dzięki dziewczyny, ja się cieszę, że to nie ja prowadziłam wtedy, bo ja nie mam chyba takiego refleksu.
Efa, no szacun wielki za odwagę. Poważnie. Ja bym mojemu w takiej sytuacji takse zamówiła, bo nie jeżdżę dobrze, młody kierowca jestem :-)
Kasis, a jak tam Twoje wrażliwe maleństwo? Płacze nadal tak często i bez powodu...? Obejrzałam film: "5 metod dr Karpa jak błyskawicznie uspokoić płaczące niemowlę". Stosuję je od niedawna - to działa!!!! Sprawdź, może znajdziesz je gdzieś na YouTube?

wiesz tak jak by dziecko jest bardziej spokojniejsze:)zaczyna sie rozglądać i cieszyć do mamy:) ma napady histerii ale juz nie caly czas:)))ale dzien bez histerii dzień stracony:(((

. Polecam śliniaki w kszałcie prostokąta z wyciętym elastycznym otworem na główkę. Zakłada się przez głowę, jest mięciutki, nic maluszka nie uwiera i chroni też dobrze ramionka i kark z tyłu. No i jak nie chcesz żeby przesiąkało to najlepiej taki który ma pod spodem ceratkę.

Mój śliniak ma pod spodem ceratkę,ale to chyba jakiś wybrakowany towar:no:. A te prostokątne śliniaki,to można gdzieś kupić? Właśnie szperam na allegro. Ale może w jakimś markecie?

My właśnie wróciliśmy ze spaceru. Było super. Jutro,jak będzie taka pogoda(czyli słońce i mróz,ale bez wiatru), to też się wybierzemy!

reklama
witam..ja dzis mecze sie z okrapna migrena bo okres mi sie zbliza:((a moja mala ma dzis kiepski dzionek..jest taka marudna. malo spi, placze jak ja zostawiam w lozeczku i jak wezme na rece to lepiej ale cos jej chyba dolega..moze to kolki? czasem jak placze to macha nozkami. ale na raczkach sie uspokaja wiec juz sama nie wiem o co chcodzi..moze poprostu chce byc noszona heheh.
mam pytanko: czy uzywacie butelek avent? jak tak to z jakim smoczkiem? bo ja mam jeszcze ten maly rozmiar z jedna dziurka i zastanawiam sie czy juz nie zmienic

Do góry