reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

Oj moja droga, tu to Ci się OPR porządny, a nie gratulacje należy!
Jakie opony całoroczne? Bez zimówek z małym dzieckiem sobie pomykasz?
Dziewczyno nie ryzykuj!

Sugar, to fajne Pirellki są, za pieniądze, jakie udało nam się wyskrobać, mieliśmy do wyboru dwa komplety badziewnych/używanych opon albo jeden całoroczny, ale dobrych opon. No i wybrałam dobre. I przyznam, że różnicy między nimi, a zimowymi Dębicami i Dunlopami nie widzę, a takie kiedyś miałam.
A wczoraj mokro w gaciach to mieli wszyscy kierowcy na drodze.

Dobranocka, współczuję przeżyć... Przytulaski!

reklama
dobranocka, że tak napiszę za przeproszeniem: JA PIERNICZĘ!!! dobrze że twój mąż zdążył zareagować!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a pijaka jakbym w dooooopę kopnęła to by od razu wytrzeźwiał!!!!!!!!!

Oj, mało brakowało a koleś byłby przeze mnie zmasakrowany! Takiego nerwa złapałam jak mi wyobraźnia ruszyła, że normalnie się cała rozdygotałam (jeszcze mrozek był ostry a ja w eleganckich ciuszkach) tak, że mówić nawet nie mogłam! Pokarm w piersiach diabli wzięli, ale za to żyjemy. Dzięki dziewczyny, ja się cieszę, że to nie ja prowadziłam wtedy, bo ja nie mam chyba takiego refleksu.
Efa, no szacun wielki za odwagę. Poważnie. Ja bym mojemu w takiej sytuacji takse zamówiła, bo nie jeżdżę dobrze, młody kierowca jestem :-)
Kasis, a jak tam Twoje wrażliwe maleństwo? Płacze nadal tak często i bez powodu...? Obejrzałam film: "5 metod dr Karpa jak błyskawicznie uspokoić płaczące niemowlę". Stosuję je od niedawna - to działa!!!! Sprawdź, może znajdziesz je gdzieś na YouTube?

dawidowe- swietna perspektywe mi przedstawilas;)ze duzo biurokracji, to wiedzialam, ale ze to tyle kosztuje!!!OMG!

nice-girl- zdrowka dla synusia!

ida-dziewczyno, dbaj o siebie oi odzywiaj sie dobrze!!do oslabionego organizmu chorobsko latwo sie czepia, aura temu sprzyja, a my przeciez nie mozemy byc teraz chore!! A rezygnowac bedziesz zupelnie z piersi czy karmic mieszanie?

margerrita- ja mam ta ksiazeczke i mala bardzo ja lubi. normalnie ma ja w lozeczku i sobie oglada, a czasem robie z ksiazeczki taki luk i tez na nowo sie nia interesuje, np jak w foteliku lezy. Do tej pory pokazywalam tylko ta mniej kolorowa strone, ale ostatnio,jak lezala na brzuszku, postawilam przed nia ta bardziej kolorowa i mala az zagugala z radosci i duzo dluzej glowke w gorze trzymala, by obrazki poogladac. Takze polecam. Ja kupilam uzywana na allegro.Stan idealny. Mysle, ze to najlepsza opcja;)

idek- ja juz jechalam z mala pociagiem. Trafil nam sie taki mily konduktor, ze i wozek wniosl, i miejsce w przedziale konduktorskim wskazal ;) jedz pociagiem, duzo wygodniej niz sie mogloby to wydawac i bezpieczniej niz samochodem
dobranocka- uff..cale szczescie, ze wszystko sie dobrze skonczylo.

a ja weekend spedzilam na sprzataniu mieszkania po remoncie! masakra! Miala sprzatac ynajeta dziewczyna, ale w piatek zadzwonila. ze nie da rady:( musielismy z moim zorganizowac opieke nad mala(moja mama) i zakasac rekawy! I jeszcze nie skonczylismy..A ja musze przed swietami sie wyprowadzic!
Mialam na weekend do sklepu sie wyrwac, kupic cos sobie, prezenty zrobic.. i dupa!:( Zaczynam dojrzewac do decyzji, zeby po prostu Maure spakowac i z nia do Galerii uderzyc. Do dziewczyn, ktore z maluchami na zakupy jezdza: czy bierzecie ze soba wozek czy fotelik na stelazu? Jak wygodniej?

Nastepna sobota za to zapowiada sie wspanoale:)) umowilam sie juz do fryzjera, mam coroczan wigile pracownicza w wypasionm domu szefa:)), a rano ide z Maurunia na warsztaty masazu Shantala:) Na co zreszta namawiam wszystkie Wroclawianki:) dziewczyny, bedzie swietna okazja do spotkania. Szczegoly tutaj:)http://www.mamczascafe.pl/

Ostatnia edycja:
Dobranocka ojj współczuję:no:.
Efa rozumiem Cię dobrze. Ja też często musiałam(bez zwzględu na pogodę) jechać gdzieś po męża, jak miał np.. dodatkową pracę:shocked2:.

U nas dzisiaj wyszło pięęęękne słońce. W związku z tym, spacer na pewno się odbędzie, mimo,że mróz trzyma. Na razie Franek śpi, a ja nadrabiam forum, składam pranie i zastanawiam się,co na obiad zrobić...

Dziewczynki,a czy wasze dzieciaczki też się tak bardzo ślinią? Frankowi muszę zmieniać ciuszki średnio 3-4 razy dziennie. Ostatnio założyłam mu śliniak,ale: 1. niewygodny;2. przemókł mi:szok:. Wątpię,żeby to było ząbkowanie,bo jeszcze za wcześnie:no:

Dobranocka ojj współczuję:no:.
Efa rozumiem Cię dobrze. Ja też często musiałam(bez zwzględu na pogodę) jechać gdzieś po męża, jak miał np.. dodatkową pracę:shocked2:.

U nas dzisiaj wyszło pięęęękne słońce. W związku z tym, spacer na pewno się odbędzie, mimo,że mróz trzyma. Na razie Franek śpi, a ja nadrabiam forum, składam pranie i zastanawiam się,co na obiad zrobić...

Dziewczynki,a czy wasze dzieciaczki też się tak bardzo ślinią? Frankowi muszę zmieniać ciuszki średnio 3-4 razy dziennie. Ostatnio założyłam mu śliniak,ale: 1. niewygodny;2. przemókł mi:szok:. Wątpię,żeby to było ząbkowanie,bo jeszcze za wcześnie:no:

Rozwijają się ślinianki :) Lena też to ma.

mój też się ślini, choć w sumie ten najgorszy etap już mamy za sobą ;-)
co do galerii to ja byłam z małym kilka razy i brałam wózek z gondolą. radzę tylko iść w powszedni dzień i to czym wcześniej tym lepiej

ida-dziewczyno, dbaj o siebie oi odzywiaj sie dobrze!!do oslabionego organizmu chorobsko latwo sie czepia, aura temu sprzyja, a my przeciez nie mozemy byc teraz chore!! A rezygnowac bedziesz zupelnie z piersi czy karmic mieszanie?

Nastepna sobota za to zapowiada sie wspanoale:)) umowilam sie juz do fryzjera, mam coroczan wigile pracownicza w wypasionm domu szefa:)), a rano ide z Maurunia na warsztaty masazu Shantala:) Na co zreszta namawiam wszystkie Wroclawianki:) dziewczyny, bedzie swietna okazja do spotkania. Szczegoly tutaj:)
MamCzasCafe

Dbam na ile czas na to pozwoli...:( ale dzieki:* a karmić cycem jeszcze chociaż troche chcę, bo jakoś ciężko tak całkiem zrezygnować...więc będę dokarmiać po prostu

a czemu tylko Wrocławianki mają takie atrakcje??? to nie fair!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:))))))

reklama
Do góry