reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

dobrancka ale przygody, nie zazdraszczam,
dziewczyny a ja tak z innej beczki czy ktoras z was kiedys bawila sie w szablon na aukcje allegro? bo chce sie pozbyc po troszeczku rzeczy zbednych po malym i takowy bym chciala zrobic, aby sie lepiej licytowalo :) i moze mi w tym pomoc, bede wdzieczna
wy to nie za dobrze macie w tym wroclawiu, co chwile jakies atrakcje, musze sie zaczac rozgladac za jakimis atrakcjami w gdanku, a w czwartek ludziska ode mnie z pracy jada na kulig i gdyby nie to, ze moj tylko piersiowy to bym sie wybrala, a moze sie wybiore zostawie swoich mezczyzn samych,
i tak sobie mysle, ze sporo dziewczyn nas porzucilo...

reklama
wiesz tak jak by dziecko jest bardziej spokojniejsze:)zaczyna sie rozglądać i cieszyć do mamy:) ma napady histerii ale juz nie caly czas:)))ale dzien bez histerii dzień stracony:(((

kasis - nasz tez jest malym histerykiem, ale ostatnio odkryłam, ze na histerię pomaga taniec i głosne spiewanie piosenek najlepiej takich na wysokich oktawach. a jak sie już zmęczę (i sąsiadów) to mu opery puszczam. nie wiem czemu wysokie tony i kręcenie się po pokoju go uspokajają. no ale cóż - muzyka łagodzi obyczaje. nie jest to na pewno fachowa rade, ale spróbowac nie zaszkodzi.

a moje dziecie dzis przeszło samo siebie. W tej chwili naprawili rury i zaczyna leciec woda ale leci brudna wiec nawet dalej jedziemy na wodzie mineralnej. Chowana na wodzie z kranu. A mała poraz pierwszy osrała sie posama szyje i musiałam ja wytrzec tylko mokrymi chusteczkami chyba ze bym napluła do wanienki. A jak jej sie wsaniale spi. Widze tylko dłon wystajaca miedzy szczebelkami.

te dzieci to chyba wyczuwaja najgorsze momenty na takie sranie mega. moj wczoraj w nocy podczas przewijania strzelil sobie kupke z taka siłą, że zasrał siebie, mnie, moje łóżko i dywan. juz drugi raz mu sie tak udało i zawsze robi to o jakiejs 4 nad ranem, nigdy w dzień, więc w srodku nocy musze zmieniac pościel, prac dywan, zmieniac pizame... ech. sama radośc.

hehe ;-) fajnie :-)
tak pomyślałam, że chodzi Ci o awaryjne sytuacje. ja się zastanawiam nad takim pojemnikiem na odmierzone porcje mleka i wtedy termos z odpowiednią wodą, ten pojemnik i jest git :) szczególnie na wiosnę, lato, gdzie mogę być dłużej poza domem

A to niegłupie :) No bo do termosu można sobie właśnie dużo wody wziąć i potem tylko wlewać i wsypywać mleko:) Ja jak gdzieś idę to właśnie butlę z zagrzaną wodą biorę i odmierzoną porcję mleka w słoiczku i potem wsypuje. Bo jednak powinno się świeżo zrobione dawać. Na opakowaniu jest że max do 2 h może stać zrobione (jeśli dziecko nie piło), a jeśli już jadło z tej porcji to 1h max, bo w mleku które miało kontakt ze śliną bardzo szybko mnożą się bakterie.

Emiliab - ja śliniaki kupuje w szmateksie - duży wybór i taniocha :) Kupiłam właśnie różne rodzaje żeby wypróbować i ten model mi najbardziej podpasował. Przejdź się może do jakiegoś ciucholandu i tam sobie nakupisz 5 różnych śliniaków za 1 czy 2 zł i przetestujesz - jak będzie któryś do bani to wywalisz. Ja polecam te 2 typy:
śliniak 1.jpgśliniak2.jpg Ten drugi mniej trochę osłania,ale ma praktyczne zapięcie z boku na rzep. Absolutnie nie polecam wiązanych śliniaków, no i te zapinane na rzep ale z tyłu głowy też są dość uciążliwe.

Ewelina - ja używam butelek Avent i biorąc pod uwagę że Twoje maleństwa ma już 2 miesiące to proponuje zmienić na rozmiar 2, bo z tego 0+ to mój się męczy (pije z niego jeszcze czasem herbatkę). Z dwójki je odkąd skończył miesiąc. A już ostatnio kupiłam rozmiar 3 i za 2 tyg. mu zmienie.

Kasis - u mnie też jak mały się porządnie rozwrzeszczy to działa tylko tańczenie z nim na rękach i śpiewanie - mamy już swoją piosenkę i układ taneczny do niej - zawsze się przy tym uspokaja :)

Kahaaa - no to niezłe masz jazdy w nocy :D Mi na razie raz odwalił taki numer jak byliśmy poza domem że cały się osrał (aż na karku miał kupę) - dobrze że miałam zapasowe śpiochy :D A dziś go przebraliśmy a po chwili słyszymy jak w pampers poszła kupa, no to na nowo go przebraliśmy, poszłam po wszystkim umyć ręce - wracam podchodzę do małego a tam jakaś zagęszczona atmosfera wokół niego - zaglądam w pampers a tam znowu kupa no i trzecie przebieranie w ciągu 10min :D No i oczywiście każde nowe ubranko musi być osrane - jak go w coś nowego ubieram to już na bank tak się zwali że mu z pampka wypłynie.

Ostatnia edycja:
ja swojej zmieniłam na 3+ bo skonczyła 3 miesiace ale pare dni piła ładnie a od 4 dni zaczea sie krzutusic i wrociłam do dwójki. Ale musze wrocic do 3 bo musi sie uczyc łykac. Tak wiec wymysliłam ze w dzien bedzie 3 a w nocy 2. Planuje juz pomału wprowadzac kleik ryzowy na poczatek jedna łyzeczke w dzien a potem bede dawała na noc. Narazie pije herbatke jabłko z melisa i lize jabłko i banana. Jeju jakie ona ma wtedy wielkie oczy.

reklama
Do góry