reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
Witam się i ja, humoru brak, bo wiele różnych problemów się nawarstwiło, ale jeden biegający promyczek i drugi rosnący w brzuszku na szczęście wywołują uśmiech.
Dziękuję za zaproszenie.

Dziewczyny kiedy pierwszy raz słyszeliście albo widzieliście serduszko?
Ja byłam na początku 8 tygodnia, w pierwszej ciąży też, żeby się nie stresować. W obu przypadkach serducho już biło:)

Aligator - masz już odpowiedź eksperta:) Moja dentystka, której bardzo ufam mówi, że najbezpieczniej wszelkie planowane zabiegi robić w 2 trymestrze, ze znieczuleniem też nie ma problemu. Amalgamatów lepiej się pozbyć, ani to zdrowe, ani estetyczne.

Cześć Kochane!
Oj, co za pogoda - śnieg pada za oknem. Trochę mnie to martwi. Byle do wiosny :)

Co do brzuszków, to mój już całkiem nieźle widać, przytyłam ze 4-5 kg, a to dopiero 10 tydzień. Mam nadzieję, że przystopuje mi się trochę z tym tyciem :). Czy któraś z Was też ma takie tempo?
Efa, wiem, że to marne pocieszenie, ale u mnie przyrost wagi jest zatrważający ( nie obżeram się !)
Jestem w 8 tyg i przybrałam 4kg.

Witajcie serdecznie!!!! Dzisiaj idę do lekarza po skierowanie na badania i po kolejne zwolnienie. Nie wiem, czy zobaczę swoje maleństwo, ponieważ lekarka Usg ma w osobnym pomieszczeniu
(NFZ:-(). Może ją poproszę, to mi zrobi. ;-)

czesc dziewuszki u nas łądna pogoda słoneczko wąłsnie skonczyłam myc okna he. wczoraj chciałam sie zarejstrowac na usg 3d i zdziwiłam sie usg jest robione dopiero w 22 tyg ciazy a ja widze ze niektóre mamy maja porobione na innycvh forach juz w 12 tyg . ale zapisałam sie na na zwykłes z ocena płodu i z nagraniem na płytke .

W 22 tyg. wychodzi najładniej, jeśli chcesz mieć pamiątkę. Dziecko jest na tyle małe, że swobodnie bryka w brzuszki, a na tyle duże, że przypomina małego człowieka - ładnie widać buźkę i inne szczegóły:) W 12 też można, czasem już wtedy na 3/4d da się określić płeć:)

czesc dziewuszki u nas łądna pogoda słoneczko wąłsnie skonczyłam myc okna he. wczoraj chciałam sie zarejstrowac na usg 3d i zdziwiłam sie usg jest robione dopiero w 22 tyg ciazy a ja widze ze niektóre mamy maja porobione na innycvh forach juz w 12 tyg . ale zapisałam sie na na zwykłes z ocena płodu i z nagraniem na płytke .

witam wszystkie pazdziernikowe mamuski!!!
w koncu do was dolaczam, we wtorek bylam u gin i widzialam moja fasolke z bijacym serduszkiem :-)
mam na imie Asia, wkrotce 33lata, cudnego ponadpoltorarocznego synka i calkiem niezlego meza hehe
planowalam naskrobac tutaj cos juz wczoraj, niestety moj szkrabol sie rozchorowal i nie bylo na to czasu, teraz jest chwila, bo oglada swoja ulubiona Krolewne Sniezke ;-)
co do objawow ciazowych to mam straszne mdlosci 24h na dobe, spac sie chce, ale jakos daje rade z tym.
dawidowe - ja tez mam tak z jedzeniem, nie dosc ze mdlosci, to jeszcze wystarczy zjesc cos malego a czuje to w gardle jakbym zjadla 3 wielkie obiady. i jak tu przytyc... ja narazie schodze z wagi, ale mam nadz nadrobic potem jak nudnosci mina.
jak wczytam sie bardziej to skrobne wiecej, bo sie tu rozpisujecie niesamowicie ;-) i tak trzymac!!!

A ja niestety póki co pożegnam się z Wami dziewczyny :(

W poniedziałek stwierdzono u mnie puste jajo płodowe :( Staramy się nie rozpaczać, ale smutek wielki w domu.

Może nastepnym razem się uda...życzę zdrowia i powodzenia!

Sopocka bardzo mi przykro.. Trzymaj się.

Ja tu opiszę swój problem bo na wątek z dolegliwościami chyba nikt nie zagląda:no:
Znalazłam sobie nowy problem. Od wczoraj boli mnie podbrzusze podobnie jak na @ ale bardziej z lewej strony. Martwię sie tym strasznie. Dwa dni temu byłam na wizycie i było wszystko ok.Poza jakimś zapaleniem które się przyplątało. Teraz biorę globulki macmiror 500 complex i nie wiem czy to przypadek ale właśnie wtedy zaczął mnie boleć brzuch. Czy któraś z Was też tak ma?Do tego zwalam to też trochę na to że teraz właśnie prawdopodobnie miałabym @ gdyby nie ciąża( miałam nieregularne cykle).

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry