reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
jeszcze sie kurcze dowiedzialam dzisiaj ze tata mojej przyjaciolki zmarl wczoraj, ona w PL ja tutaj i nie przestaje myslec o niej, bo to nagle sie stalo, 56lat zaledwie mial:((( a ona jak mi wyslala sms "zmarl moj tata" to dobrze ze siedzialm bo oblal mnie pot lodowaty:///

IDEK czemu zazdraszczasz mi francji?? pakuj walichy i wyjezdzaj - co za problem??:))

idek-Witaj! pod kazdym postem masz ikonke cytuj, naciskasz pod tym, ktory chcesz cytowac i dopisujesz swoja odpowiedz,a jak chcesz cytowac kilka postow, to obok masz ikonke multicytatu i przy kazdym poscie do zacytowania ja klikasz, a przy ostatnim z cytowanych to ta ikonke cytuj. Mam nadzieje, ze zrozumiale to napisalam:))

ja mam ochote na chustowanie. ale mam ochote isc na jakies warsztaty. Ulisia slyszalas moze o jakichs we Wrocku? Drogie te chusty jak cholera, wolalabym najpierw od kogos pozyczyc i zobaczyc czy mi sie to spodoba.
Chcialabym tez isc na warsztaty z masazu Shantala, ale jakos nic znalesc nie moge. Ktoras juz masuje swoje malenstwo? Ja troche po kapieli, ale tak po swojemu i krociutko, bo u nas po kapieli zazwyczaj ryk. Mala uwielbia sie pluskac w wodzie, za to cala higienizacja po kapieli w rytmach syreny:)

Dziewczyny, a Karmi odgazowujecie? BO niby gazowanego nie mozna, czego zreszta nie rozumie, bo jak niby CO2 przenika do mleka? Zrobilyscie mi smaka i chyba sie jutro zaopatrze:)

Ostatnia edycja:
dziulka żeby to było takie proste:-)
ale marzenie jest i może jak szczęście dopisze to je kiedyś zrealizuję
na razie szlifuje francuski bo kocham ten język i czytam książki o Francji;-)

Dziewczyny, a Karmi odgazowujecie? BO niby gazowanego nie mozna, czego zreszta nie rozumie, bo jak niby CO2 przenika do mleka? Zrobilyscie mi smaka i chyba sie jutro zaopatrze:)
ja nie odgazowywuję. juz pisąłyśmy na ten temat, i z tymi babelkami to chodzi o działanie ich na brzuszek dzidzi, czy nie będzie problemów z gazami itp, więc jakos chyba przenika do mleka. u mnie w każdym bądź razie spokój w tym temacie i po ostatnim karmieniu dzisiaj Warka pójdzie w ruch:D najwyżej jak młoda za szybko się obudzi to butlę dam;)

a propos karmienia to już doła mam dzisiaj.. kupiłam Canpolowe osłonki Ski (uzywałam cały czas rozmiaru L) i mam strasznie "wyciągnięte" sutki, chodzi mi o te wypukłe jakby bąbelki w miejscach gdzie w osłonce są dziurki... przy ostatnim karmieniu aż się poryczałam;/// a piszę o tym tu bo tylko pożalić sie chcę:///

moriam ja nie odgazowuje, "bo jak niby CO2 przenika do mleka" ;-) wystarczy dobrze beknąc ;-)

kasis a po co słodzic? Dzieciom nie wolno słodzic, ani solic, zero przypraw.
Cukier i sol to nawyk smakowy, po co wyrabiac złe nawyki?

ja mam ochote na chustowanie. ale mam ochote isc na jakies warsztaty. Ulisia slyszalas moze o jakichs we Wrocku? Drogie te chusty jak cholera, wolalabym najpierw od kogos pozyczyc i zobaczyc czy mi sie to spodoba.
Chcialabym tez isc na warsztaty z masazu Shantala, ale jakos nic znalesc nie moge. Ktoras juz masuje swoje malenstwo? Ja troche po kapieli, ale tak po swojemu i krociutko, bo u nas po kapieli zazwyczaj ryk. Mala uwielbia sie pluskac w wodzie, za to cala higienizacja po kapieli w rytmach syreny:)

Warsztaty są tu:
www.mamczascafe.pl
szczegóły tu:
http://www.mamczascafe.pl/warsztaty/warsztaty-z-chustonoszenia/

polecam też to forum:
http://klubkangura.com.pl/forumkangura/viewforum.php?f=13&sid=6494f71fb6b2c694130bff04e79ee8a2

znajdź użytkowniczkę efunia, ona jest instruktorką, bardzo fajną, wyślij jej PW z zapytaniem.

Ostatnia edycja:
moriam ja nie odgazowuje, "bo jak niby CO2 przenika do mleka" ;-) wystarczy dobrze beknąc ;-)

kasis a po co słodzic? Dzieciom nie wolno słodzic, ani solic, zero przypraw.
Cukier i sol to nawyk smakowy, po co wyrabiac złe nawyki?

właśnie dlatego pytam, bo te hippa sa słodzone chyba,a ja mam takie zwykle torebkowe dla dzieci.

IDEK juz 5 lat tu mieszkam i powiem ci ze mam fiola na tle francji, mimo ze latwo mi nie jest, wiele przeszlam zeby osiagnac cokolwiek, ale kocham ten kraj jak jakas wariatka doslownie.

MORIAM- ja pije cole , wode gazowana, fante i nie odgazowuje NIC i nie ma problemu jakos...

reklama
właśnie dlatego pytam, bo te hippa sa słodzone chyba,a ja mam takie zwykle torebkowe dla dzieci.
Bo oni to robią jak z karmami dla psów, syf, chemia, ale ładnie wygląda i pachnie- dla właściciela- a to on płaci... pies też chętnie zje, bo dużo ulepszaczy smakowych, ale co ze zdrowiem?
To samo z takimi herbatkami, słodzą by dzieci chętniej piły, a mamy myślały, że im smakuje. Słodzą, bo może zechcesz spróbować ;-)

Do góry