reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
witam witam

zobaczcie na moj suwaczek. Jak tezn czas leci.
Teraz widze ze mała ziewa i jak zasnie to lece robic pranie i wyparzanie butelek i smoczków. Dzis mała dostanie smoka z 3 dziurkami wiec moze bedzie szybciej jadła.

Ja używam. Czemu akurat kółkowa? Osobiście poleciłabym na początek raczej elastyczną, EWENTUALNIE tkaną. Kółkowa lepsza na potem... Moim zdaniem.

A w ogóle chusta to super wynalazek. Uwielbiam ją. :-)

Moriam, od urodzenia Justyny mam w domu chustę kółkową - dwa razy próbowałam ją w niej układać, ale była tak nienaturalnie powyginana, że szybko odpuściłam. Ona taka maleńka była, że nawet do podgłówka nie sięgała! Może to dla starszych dzieci jest ok, ale dla noworodków na pewno nie jest fajne.
Niedawno pożyczyłam chustę tkaną od Siostry. Sprawdziła się fajnie, więc DOSTANIEMY TAKĄ NA CHRZCINY ! :-) Uznałam że to fajny prezent bo się bardzo przyda, a tak gdybym miała sama kupować to drogo wychodzi, fakt.

Iduś, trzymaj się kochana, będzie dobrze:-*

Dawidowe, gratuluję suwaczka! :-)

Cześć dziewczyny :)
Wreszcie jakieś słońce za oknem :)
Po następnym karmieniu wyjdę z Olusiem na jakieś 10-15 minut, ale na dłużej się boję. Mróz jednak się utrzymuje.
My dzisiaj wyspani, ale ja miałam w nocy napad wilczego głodu, i to nie pierwszy raz. Jadłam, jak opętana, o północy czyściłam zawartość lodówki. Jak tak dalej pójdzie, to cienko siebie widzę.
W ogóle po każdym karmieniu czuję głód. Zawsze muszę przegryźć jakieś ciastko, czy coś. Niezbyt to sprzyja mojej figurze. Za to Olek rośnie, jak na drożdżach :)

u mnie od wczoraj tez spokojniej:) odpukac:) teraz sie doje, bo jednak sie nie poddaje, karmie piersia dalej i pobudzam laktacje. Zakupila Karmi na wieczor:)
Teraz Maurusia zajmuje sie babcia, ale po dojeniu biore ja na spacerek-jest piekne slonce, pol godzinki na swiezym powietrzu dobrze nam zrobi.
dzisiaj przyjezdza do nas tatus, a jutro wracamy do domku.Z jednej strony sie ciesze, ale z drugiej wcale mi sie nie chce wraca, bede znowu sama calymi dniami.No i te metraze ktore na mnie tam czekaja:((Ale juz przed swietami sie wyprowadzamy!! MImo, ze nowe mieszkanko jeszcze nie wykonczone, z mebli mamy tylko lozko, sofe do salonu i meble do pokoju Maury, to i tak juz sie nie moge doczekac:))

dawidowe
-buziaczki dla Laury!
idek-dobrej zabawy na zakupach:)

a ja juz styrana jak nie wiem i powiedziałam dosc. reszte zostawiam na jutro i pojutrze. Zrobiłam połowe prania sprzatnełam łazienke i kuchnie, wyparzyłam wszystko co sie dało. Na jutro pranie i podłogi bo dzis juz nie mam sił. Bede musiała wkoncu wypprac posciel ta 15 czesciowa bo wkoncu mała z nij wyrosnie. na poczatek wyrosła ze slicznego becika. Ale ona ogólnie nie lubiła lezec w rozkach. Miała dwa i jeden przydał sie tylko w szpitalu a teraz jest zagłówkiem.

Hej dziewczynki,

ja tak na szybciora.

Po pierwsze gratuluje suwaczkow na 2 i 3 miesiace :-)

Po drugie: strip, my idziemy leb w leb :-) Moj dzis tez nie spal od 4-6 :-/ A od 4tej rano co poltorej godziny cycal. Teraz od godziny spi, ale go budzimy (tata wlacza odkurzacz :tak:) i jedziemy na zakupy do Tesco, bo nie ma co jesc.

moriam - na rozbujanie laktacji nalepsze zapalenie piersi...Prawie juz nie musze dokarmiac, bo cycki non stop pelne. Ale teraz dla odmiany, wolalabym dokarmiac, przynajmniej na noc, zeby dluzej pospac.

Maly sie obudzil. Bedzie cyc.

Milego dnia wszystkim!

a mowilam, ze ciagle dostawianie, najlepiej laktacje pobudza?:D ja mam nadprodukcje heheh odciagam nawet bo cyce by eksplodowaly;p he he
a u nas kolak dzis godzina ryku masakra. pomogl cycus mamusi usnelismy razem...
w dzien co poltorej h cycanie to i tak rzadko hehehe m co godzine cycamy okolo pol h nawet do potlroej godizny karmienia sie zdarzylo. jestem dojna krowka;p

reklama
witajcie dziewczynki! ;-) my dzisiaj po dworzu trochę pochodziliśmy, bo mieliśmy kila osób do odwiedzenia, ale jakiś koszmar z nieodśnieżonymi chodnikami ;/
dziewczyny używające huśtawki - możecie powiedzieć dokładnie jak robicie to legowisko dzieciom, żeby miały wygodniej?
ja wczoraj pierwszy raz po 11 miesiącach napiłam się piwa, i po 2,5 miałam już serdecznie dość ;-)
Pozdrawiam ciepło.
miało nie być komentarzy tam, więc piszę tu:
któraś z Was pisała, że niewypałem jest przewijak na łóżko, ja sobie życia bez niego nie wyobrażam z małym dzieckiem

Ostatnia edycja:
Do góry