reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

Bo oni to robią jak z karmami dla psów, syf, chemia, ale ładnie wygląda i pachnie- dla właściciela- a to on płaci... pies też chętnie zje, bo dużo ulepszaczy smakowych, ale co ze zdrowiem?
To samo z takimi herbatkami, słodzą by dzieci chętniej piły, a mamy myślały, że im smakuje. Słodzą, bo może zechcesz spróbować ;-)
Ja wodę daje małemu czasami ale nie słodzę sama zwykłą, moja ciocia jak była na początku u nas robiła mi napój dla małego wodę plus przegotowany cukier,ja jednak nie robię mu już tego tylko woda od czasu do czasu

reklama
idek-Witaj! pod kazdym postem masz ikonke cytuj, naciskasz pod tym, ktory chcesz cytowac i dopisujesz swoja odpowiedz,a jak chcesz cytowac kilka postow, to obok masz ikonke multicytatu i przy kazdym poscie do zacytowania ja klikasz, a przy ostatnim z cytowanych to ta ikonke cytuj. Mam nadzieje, ze zrozumiale to napisalam:))

ja mam ochote na chustowanie. ale mam ochote isc na jakies warsztaty. Ulisia slyszalas moze o jakichs we Wrocku? Drogie te chusty jak cholera, wolalabym najpierw od kogos pozyczyc i zobaczyc czy mi sie to spodoba.
Chcialabym tez isc na warsztaty z masazu Shantala, ale jakos nic znalesc nie moge. Ktoras juz masuje swoje malenstwo? Ja troche po kapieli, ale tak po swojemu i krociutko, bo u nas po kapieli zazwyczaj ryk. Mala uwielbia sie pluskac w wodzie, za to cala higienizacja po kapieli w rytmach syreny:)

Dziewczyny, a Karmi odgazowujecie? BO niby gazowanego nie mozna, czego zreszta nie rozumie, bo jak niby CO2 przenika do mleka? Zrobilyscie mi smaka i chyba sie jutro zaopatrze:)

jak ja nie lubie karmi moja mama czesto je pije i zawsze chce czestowac a ja nie i nie. Ogolnie ja nie lubie piwa ani alkoholowego ani nie zreszta zadnego alkoholu nie lubie. Taka jakas milady jestem. Papierosków tez niet a dodatkowo wsciekam sie jak ktos koło mnie pali. O tych wiekszych uzywkach to juz nawet myslec my nie umiała ;-).
A moje dziecie zjadło mleczko i walneło kime w lezaczki juz o 18 (ma tam wyscielone ze lezy na prosto a ze to lezaczek to mozna poznac tylko ze sie buja hihihih) . Wiec o 20 sie zlitowałam i przeniosłam do łózeczka no to mała postanowiła wciagnac mleko i podczas jedzenia kimała a teraz spi dalej. Pewnie w nocy zje tez na spiocha. Martwie sie tylko ze bede musiała jej zmienic pieluszke bo ona nawet jak by jej przesiokła to by oczu nie otworzyła.

jak ja nie lubie karmi moja mama czesto je pije i zawsze chce czestowac a ja nie i nie. Ogolnie ja nie lubie piwa ani alkoholowego ani nie zreszta zadnego alkoholu nie lubie. Taka jakas milady jestem. Papierosków tez niet a dodatkowo wsciekam sie jak ktos koło mnie pali. O tych wiekszych uzywkach to juz nawet myslec my nie umiała ;-).
A moje dziecie zjadło mleczko i walneło kime w lezaczki juz o 18 (ma tam wyscielone ze lezy na prosto a ze to lezaczek to mozna poznac tylko ze sie buja hihihih) . Wiec o 20 sie zlitowałam i przeniosłam do łózeczka no to mała postanowiła wciagnac mleko i podczas jedzenia kimała a teraz spi dalej. Pewnie w nocy zje tez na spiocha. Martwie sie tylko ze bede musiała jej zmienic pieluszke bo ona nawet jak by jej przesiokła to by oczu nie otworzyła.

Ja wodę daje małemu czasami ale nie słodzę sama zwykłą, moja ciocia jak była na początku u nas robiła mi napój dla małego wodę plus przegotowany cukier,ja jednak nie robię mu już tego tylko woda od czasu do czasu

moja wciaga dosłownie wszystko wode, glukoze, rumianek, sam koper, koper z ziołami. Nawet 100 ml na raz i na koniec tylko mlasnie i jest niezadowolona ze sie skonczyło. Ciekawe czy do jedzenia bedzie taka chetna i wszelakich nowosci jak wciaga te herbatki.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
a u nas po wizycie sasiadow itez karmi sobie wypilam, Patryk poznal kolege :)
a co do chust ja kupilam na alegro elastyczna o taka, Pentelka Chusta elastyczna ZIELONA ŻABKA 50cm (1343641125) - Aukcje internetowe Allegro
i bardzo jestem zadowolona, jakosc i wykonanie super, dziecko i mamusia zadowoleni i cena przystepna
ide spac bo zara bedzie sie znowu maly budzil na jedzenie, auuu, sciganelam troszke mleczka i mnie brodawki bola, auuu

a u nas po wizycie sasiadow itez karmi sobie wypilam, Patryk poznal kolege :)
a co do chust ja kupilam na alegro elastyczna o taka, Pentelka Chusta elastyczna ZIELONA ŻABKA 50cm (1343641125) - Aukcje internetowe Allegro
i bardzo jestem zadowolona, jakosc i wykonanie super, dziecko i mamusia zadowoleni i cena przystepna
ide spac bo zara bedzie sie znowu maly budzil na jedzenie, auuu, sciganelam troszke mleczka i mnie brodawki bola, auuu

niedroga to fakt tylko ja bym sie bała ze zawiaze kiepawo i mała mi spadnie a dodatkowo ja nie mam rozmiaru 36 tylko troszke wiekszy i nie wiem czy starczy materiału co by mnie raz opasac ;-)

Witam się i ja z rana!
Wczorajszy dzień przeżyłam na uczelni, dzisiaj będzie gorzej no ale trzeba dać radę.
Synek mamusi zrobił niespodziankę miłą bo nie obudził się na mleczko w nocy, tylko dopiero z moim budzikiem o 6 :)
Ja już przygotowana do wyjścia.

Miłego dnia i weekendu!

witam z rana. moja corcia obudzila mnie o 7 i nie dala pospac...zjadla mleczko i sobie spi a ja pije kawke. dzis moj M ma swieto bo jest gornikiem i robi w domku male spotkanie w gronie kolegow:)ja oczywiscie bede im szykowac ta imprezke ale co tam raz w roku mozna heheh. po 10tej jedziemy z mezem na zakupki a dzieciaczki do tesciow podrzucimy;)

bardzo prosto to sie wiaze, normalnie raz urzylam instrukcji a teraz samo przez sie to sie robi, ja rozmiaru 36 tez nie mam :( a spokojnie moge sie obwiazac, nawet jak bym miala 48 wtedy wiaze sie na plecach, wlasnie maly mi spi w chuscie a ja do was pisze,
cos lolisza i kahaaa dlugo sie nie odzywaly co nie

Ostatnia edycja:
reklama
a ja mialam niespodzianke, pobudki co 1.5 h na mleczko;p
i od 4 do 6 czuwanie fikanie tylko nie spanie. maly prezy sie na cycu, mozliwe, ze mu na antybiotyku moje mleko nie smakuje?
tez chce chuste, ale najpierw pozycze od kogos sprawdze,bo moj dziec nie lubi spowijania

my dzis sami tatus pojechal na dwa dni.
a maly dwa miesiace ma :)

Do góry