reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

Już nie jedna osoba mi o tym mówiła, mam nadzieję że ciąża będzie przebiegała pomyślnie i w październiku szczęśliwie powitamy nasze maleństwo:) Mam pytanie co do dolegliwości ciążowych bo ja póki co narzekam na straszne wzdęcia i to mnie teraz najbardziej męczy. Czy to normalne i jak sobie z tym poradzić ?Do tej pory masowałam sobie brzuch ale znajoma powiedziała mi żebym absolutnie tego nie robiła bo masowanie brzuszka może mieć skutki poronne.

Ostatnia edycja:
reklama
ania_29 ja tez mam straszne wzdęcia i jakies kolki po obu stronach brzuszka... codziennie tak po poludniu mnie wzdyma i trzyma do poznej nocy :( niewiem czy przez to ze jedzenie nie odpowiednie czy to normalne ale staram sie jesc normalnie i niewzdymająco...

a co do przedstawiania sie to zapomnialam :p
nazywam sie Kasia mam 22 lat, urodzilam sie i mieszkam w Warszawie ;-)
od równo 2 latek jestem z moim ukochanym z którym planujemy ślubik cywilny (niestety on niechce isc do kosciola i musze sie zadowolic tylko cywilnym) w ciazy jestem jakos od poczatku lutego... sama wyliczalam sobie ze rozwiazanie mam ok 11października ale gin mi powiedziala ze to jeszcze wczesna ciaża wiec pewnie termin sie przesunie troszke ale powinnam sie w październiku wyrobic :)

a teraz ide sobie cos zjesc bo teraz szybko robie sie glodna :p

pozdrawiam ;)

Jestem Kasia mam 21 lat trmin porodu na 4 października. Teraz nie pracuje.

Ja jak do tej pory nie mam żadnej dolegliwości:tak: tylko senność i brak @
Mnie wczśniej pobolweał brzuch i jak mąż mi masował to przechodziło...

Już nie jedna osoba mi o tym mówiła, mam nadzieję że ciąża będzie przebiegała pomyślnie i w październiku szczęśliwie powitamy nasze maleństwo:) Mam pytanie co do dolegliwości ciążowych bo ja póki co narzekam na straszne wzdęcia i to mnie teraz najbardziej męczy. Czy to normalne i jak sobie z tym poradzić ?Do tej pory masowałam sobie brzuch ale znajoma powiedziała mi żebym absolutnie tego nie robiła bo masowanie brzuszka może mieć skutki poronne.

No ja mam tez wzdęcia , i bóle piersi, co do wzdęć chyba nic nie można poradzić ja pije soczek wielo warzywny z imbirem trochę pomaga nic nie można chyba brać ja pierwsza wizytę mam 12 marca wiec dopiero wtedy pogadam z gin.

Witam po dłuższej nieobecności!
No przede wszystkim to myślałam, ze forum pomyliłam - cóż za zmiany! Ale ciężko się przyzwyczaić... A natworzyłyście Mamuśki tych postów, oj natworzyłyście...
Przede wszystkim gdzie są najstarsze Mamuśki-Październikówki? Ulisia, Muminka, Bira wracajcie!!!!
Witam nowe Mamy - życzę dużo zdrowia i radości w nadchodzących miesiącach. Jednocześnie proszę (te Mamuśki, które tego nie zrobiły) o napisanie kilku słów o sobie - skąd jesteście, co porabiacie itd. i o zapoznanie się z regulaminem.
Ren bardzo bardzo mi przykro... Jestem pełna podziwu dla Twojej postawy - jesteś silna i pełna nadziei. Nie waż się od nas uciekać! To forum bez Ciebie nie będzie takie samo ;-)
Jestem, czytam, stęskniłam się za Tobą. U mnie bez zmian na razie w sumie. Znalazłam fajnego lekarza ale to już pisałam wcześniej. Teraz mam zajęć po czubek głowy - biegam jak nie na uczelnię to do pracy - ale na razie musi tak być. A co u Ciebie?
i fajnie byłoby, żeby lista sierpniówek była albo alfabetyczna albo lepiej wg terminów z OM, bo w tej chwili jest totalny chaos.

no bardzo Ci dziękuję. ja też jestem na forum zwykłą ciężarówką, poświęcam na moderowanie swój prywatny czas. na stworzenie listy również. jeśli uważasz że jest totalny chaos to bardzo proszę zrób listę taką, jaka Cię satysfakcjonuje a ja ją przykleję i skasuję poprzednią.

To ja tez poproszę o wpisanie mnie na listę ,bo jeszcze nie zostałam dopisana,

prosiłam o PW

To ja też się przedstawię. Mam na imię Monika, w sierpniu skończę 23 lata. Wg OM jestem w 10 tyg, czyli według mnie jakiś 8 tydzień :)
Na razie z dolegliwości mdłości, wzdęcia i senność - ogromna senność.
To moja pierwsza ciąża, ale pomoże mi w tym mój chłopak, z którym jestem ponad 2 lata. Planujemy ślub cywilny po urodzeniu.

pozdrawiam

P.S. Dziś mega mdłości, ehh

No to ja też napiszę kilka słów o sobie.
Mam na imię Ewa, mam 30 lat, jestem z Bydgoszczy. Od prawie 3 lat jestem mężatką, a od jakichś niecałych czterech staramy się o dzidziusia (niestety raz już poroniłam).
Obecnie nie pracuję, a do niedawna byłam asystentką dyrekcji centrum handlowego. Moją życiową pasją jest śpiewanie, do niedawna był to też dla mnie jeden ze sposobów zarabiania. Teraz czasami nagrywam wokale do różnych piosenek, tak dla hobby.
Mam jeszcze jedno hobby: mój samochód. Od lat należę do klubu mitsumaniaków, czyli miłośników marki Mitsubishi i udzielam się jako moderator na forum klubowym.

To chyba wszystko :)

No to ja tez w koncu sie przedstawie bo jeszcze tego nie zrobilam;-)
Mam 25 lat , termin porodu na 22 pazdziernika.

Pracuje w złobku ale jeszcze tylko do konca marca, bo troszke juz ciezko mi zajmowac sie tyloma maluszkami-wiadomo trzeba podnosic, przewijac, nosic... no i po pracy w domu czeka na mnie moja mala dwulatka:-) wiec mam co robic. Dobrze ze maz mnie troche odciaza. Jestesmy malzenstwem od 3 lat.

Co do ciazy to z objawow to mdlosci, SENNOSC- chodze spac przewaznie z corka i wstaje tez razem z nia, jak tylko wstane to spowrotem mam ochote isc spac:-p, do tego ostatnio czesto odwiedzam lazienke wiec w nocy pobudka z 4 razy to norma:dry:, bolace piersi to standart:tak:aha no i nie pobolewa mnie brzuch jak wiekszosc z was , w poprzedniej ciazy bolal jak jasna ch....a a teraz nic. Nie wiem czy to dobrze czy zle czy normalnie, zobaczymy 22 bo wtedy ide do lekarza- po raz drugi.Za pierwszym razem niewiele bylo widac bo byl to 4 ty tydzien

Co do powiklan w ciazy to najprawdopodobniej znowu bede miala cukrzyce ciazowa, w poprzedniej tak bylo, teraz mierze cukier i tez zaczyna byc podwyrzszony wiec niestety nie moge jesc wszystkiego, mam jesc malo, czesto,zdrowo i jak dla mnie to niezbyt smacznie:sorry2:no ale jakos przezyjemy:tak:

Ulisiu ja też tęskniłam ;-) I brakuje mi tych MAmusiek początkowych. Oczywiście cieszę się, że nas tak dużo i każda nowa Mama jest mile widziana ale szkoda, że niektóre takie cichutkie i rzadko zaglądają...
Muminko miałaś wyjść w niedzielę... Czy jestes już w domu? Jak się czujesz? JA przy Miśce leżałam tydzień w 10 t.c. przez nieżyt jelitowo-żołądkowy (innymi słowy INTENSYWNA biegunka i rzyganie) ale później było już ok. Napisz bo się martwię....
Bira gdybyśmy mogły jakoś pocieszyć to pisz. Może samo napisanie nam tutaj jaki jest Twój piesek pomoże? Może zdjęcie nam zapodasz?
Kindzia i co? Jest dwupak?
proponuje założyć do tego osobny wątek, gdzie będzie można skrobnąć parę słów o sobie, zawsze można tam wrócić:)

i fajnie byłoby, żeby lista sierpniówek była albo alfabetyczna albo lepiej wg terminów z OM, bo w tej chwili jest totalny chaos.
Co do chaosu Ulisia się już wypowiedziała - Mamuśki czasem cięzko za Wami nadążyć i gwałtownie Was przybywa więc cierpliwości.
Poza tym raczej nie sierpniówek a październikówek!
Poza tym może niech najpierw się MAmuśki pojawią (wysyp ciągle trwa) a później przyjdzie czas na systematyzację.
Ja już kilka razy prosiłam o kilka słów i nie wszystkie mamy się wywnętrzniły - tym, które to zrobiły - serdecznie dziękuję w imieniu swoim i pozostałych Mam.

Efa bo mitshubishi są suuuper! Ja uwielbiam samochody a taką jedną carismę to nawet M. posiada ;-)

reklama
Do góry