reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

Ren bardzo mi przykro :(, dopiero doczytałam,,, ale Ty wiesz, że na tym etapie ciąży jak się coś dzieje złego Ty ani lekarz nie macie na to niesety wpływu. Moja ciąża jest zagrożona i tylko dostałam duphaston 3 razy dziennie i trzeba czekać żeby zobaczyć, że jest dobrze :). Moje maleństwo już miało 5 razy robione USG bo się martwiłam tymi plamieniami, ale to nic nie daje bo nie ma cud leków, a tak częste USG może szkodzić. Teraz cierpliwie czekam do 8 marca i zobaczymy i tak co 2 tyg mam i będę miała wizyty z USG. A i oczywiście jestem na zwolnieniu jak tylko się dowiedziałam o dzidziusiu i staram się pomimo wszystko leżeć, chociaż czy to ma wpływ,,, Buziaki dla Ciebie, a i pamietaj nie czekaj za długo ze starankami bo to był mój błąd a po czasie i tak nie jest łatwiej, zawsze się będziesz martwić.
wiesz ja szanuje Twoje zdanie i nie mowie ze trzeba robic czesto usg ale w 6 tyg nei zaszkodzi
ja wiem ze nei zawsze mzona pomoc ale ja nosila 3 tyg martwy plod wiec to usg w 6-7 tyg bylo by wskazane a dodam ze nei mialam oznak ze cos zlego sie dzieje organizm funkcjonowal tak jakby ciaza byla zdrowa, o bozu ale boli pisanei o tym w tak dokladnych slowach:-( a ze starankami czekac bedziemy tylko tyle ile lekarka wspomni bo nei zamierzamy sie poddawac a mysli teraz to mam rozniaste ale musi byc dobrze
zycze aby Twoje dzieciatko bylo zdrowe i nie uciekalo od Ciebie
dziewczynki:-( bardzo sie boje.w piatek mialam wizyte.wszystko ok tylko ciaza mlodsza z usg to 4t 5d.wszystko bylo dobrze do wczoraj:-:)-(plamie..mam brazwoy sluz..:-:)-( tak bardzo sie boje nie jest go duzo.nawet na bieliznie nie ma.. ale czasem jest mi mokro i jak ide sie wytrzec to jest taki brazowy sluz:-:)-( prosze trzymajcie kciuki.wzielam sobie luteina pod jezyk bo mam kilka tabl. i leze..
trzymam kciuki aby wszystko bylo dobrze a nei zawsze takie plamienei brazowym sluzem to zla oznaka, czasami sie zdarza we wczesnej ciazy przy terminie bylej @ i zycze zeby to wlasnie bylo takie neiwinne plamienie, odpoczywaj i nei zamartwiaj sie bedzie dobrze

reklama
Sylwia ZG masz rację powymieniamy się informacjami zielonogórskimi tylko niech jeszcze trochę nasze maleństwa podrosną,,,chociaż już Ci mogę powiedzieć że w naszym szpitalu przeżyłam koszmar, pojechałam do Nowej Soli tam jest ok :). Trzymaj się

heh, ja też nie mam dobrych doświadczeń z naszym szpitalem:( poród, mimo, że ekspresowy to był koszmar a opieka po szkoda gadać:( ale podobno dużo się zmieniło przez ostatni rok i za 2 tyg nowy ordynator będzie i pod jego wodzą ma być dalsze uczłowieczanie oddziału. Ale się będę pewnie długo zastanawiać, na który szpital postawić.

dziewczynki:-( bardzo sie boje.w piatek mialam wizyte.wszystko ok tylko ciaza mlodsza z usg to 4t 5d.wszystko bylo dobrze do wczoraj:-:)-(plamie..mam brazwoy sluz..:-:)-( tak bardzo sie boje nie jest go duzo.nawet na bieliznie nie ma.. ale czasem jest mi mokro i jak ide sie wytrzec to jest taki brazowy sluz:-:)-( prosze trzymajcie kciuki.wzielam sobie luteina pod jezyk bo mam kilka tabl. i leze..

a konsultowałaś te plamienia z lekarzem?? bo to "wzięłam sobie" niezbyt dobrze zabrzmiało. Życzę Ci najlepszego, ale po doświadczeniach z dwoma aniołkami pewnie lepiej dmuchać na zimne...

a konsultowałaś te plamienia z lekarzem?? bo to "wzięłam sobie" niezbyt dobrze zabrzmiało. Życzę Ci najlepszego pisze:
KoChana nie mam nr do doktorki na jej komorke.ona nie udostepnia takich danych wiec nie mam jak sie z nia skontaktowac a to" wzielam sobie" to wlasnie tylko dlatego ze juz mam 2 ANIOŁKI i wiem ze luteina nie zaszkodzi,a moze pomoc..a nie krwawie wiec na pogotowie nie pojade..zreszta nawet nie mam karty ciazy..trzymaj kciuki.mam nadzieje ze bedzie dobrze

Ren przepraszam nie chciałam wznowić Twoich myśli,,,chyba dochodzę do wniosku, że nie ma reguły...
SylwiaZG mój prowadzący też mówi że dużo się zmieni i że lekarze przyjdą właśnie z nowej soli... ale że ordynator się zmieni to jakoś pominął :)
iwcia 1234- ja takie objawy mam od 2 tygodni,,,lecialam od razu do szpitala,,,przepisali 3xduphaston a to ma podobny skład do luteiny zawiera hormon progesteron, myślę że dobrze zrobiłaś,,, Mi lekarz powiedział, że takie plamienia się zdażają, a nawet krwawienia do 3 miesiąca ciąży. Chociaż trzeba być ostrożnym, bo czasami...,,, ja bym pojechała do szpitala będziesz spokojniejsza. Może to być spowodowane jakimś krwiaczkiem, który wogóle nie narusza dzidzi :). Ja już teraz się nie martwie przyjęłam, że taki urok tej ciąży, chociaż u mnie przyczyny nie znależli. Będzie dobrze zobaczysz :).

Hej! A ja dzisiejszy dzień spędziłam w salonie odnowy biologicznej:-D. Miałam robione zabiegi na twarz, oraz skorzystałam sobie z basenu(nie wiedziałam,czy mogę korzystać z sauny, więc wolałam nie ryzykować....). Rewelacja!!!! Nie przeszkadzało mi nawet to, że pojechałam tam z katarem. Dobrze jest się czasem odstresować;-)

Witam wszystkie panie! I te, ktore juz tu sie zadomowily i wszystkie nowe przyszle mamusie!
Ja juz na nogach od godziny:-) Wczoraj znowu padlam przed 22;-)
Wczorajszy dzien byl pelen emocji. Powiedzielismy o fasolce moim rodzicom. Radosci bylo co niemiara! Czasem mysle, ze jestem straszna i okropna i nie umiem docenic tego, co mam:sorry2:bo chyba najmniej to ja sie ciesze:crazy: Ale juz powoli zaczynam..
Dzisiaj powiem w pracy. Moj TZ za to do swoich (a sa daleeeko w Portugali) nawet nie dzwoni. Boi sie zapeszyc:) Mowi, ze daje sobie jeszcze tydzien, bo dluzej nie wytrzyma;-)
A ja nie wierze w takie zapeszanie, co ma byc, to bedzie. Nie mozna myslec caly czas o najgorszym. A ja bym chyba zwariowala, jakbym miala te wszystkie emocje w sobie dusci.

MILEGO DZIONKA WSZYSTKIM!

emiliab-zazdroszcze niedzieli;-)

reklama
Do góry