reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
efa- twój synek ma widać zdrowy brzuszek skoro możesz jeść takie łakocie. Pozazdrościć. Ja tez pokusiłam się na ciasteczka ale efekt taki że ból brzuszka murowany:sorry2:
https://www.babyboom.pl/forum/members/kathhe-22244.html kathhe - mój krzyś po kąpieli o 19.30 śpi do 23 ewentualnie jak się poszczęści to do 24 potem je i budzi się o 2 a potem ma fazę płaczu i niespania tak koło godziny a potem to już często się budzi.
svensonka - ja również trzymam kciuki żeby ci się udało do 24, ale tak patrzę na twój suwaczek to widzę ze jeszcze w sumie masz troszkę czasu:tak:
nilona- ja miałam wywoływany poród, załozyli mi cewnik foleya na noc żeby doprowadzić do rozwarcia na 3 palce. Poszło nieźle nawet nie bolało a rano podłączyli kroplówkę z oksytocyną ale w zasadzie skurcze pojawiły się jeszcze zanim zaczęła działać:sorry:

Kasis- witaj i wychodz z tego szpitala jak najszybciej!!!

Magda spi roznie budzi sie w nocy ze dwa trzy razy, raz nawet 7 godzin przespala, a o ktorej sie budzi to nie wiem, bo nie patrze na zegarek

mój Wojtek to samo. Tzn czasem przebłysk i od 21 do 3 pospi, ale zazwyczaj p kapieli o 21 to do 23 pospi pozniej o 1 znow pobudka i o 3 albo 4, i od 4 juz nie spi czesto........ ledwo zyje ;p
KASIS
gratuluje! 3malam kciuki :)

U mojej maleńkiej ze spaniem jest na ogół ładnie oprócz pory 23.00-2.30. Wtedy sporo płaczu jest. Potem śpi tak do 5-6.00. Na szczęście są noce kiedy ładnie śpi. W dzień chyba dłużej sypia. Średnio budzi się co 3 godziny.

Kal.aga tu jest wątek dla mam ze starszymi dziećmi chociaż coś obumarł. Widzę, że mamy dzieci z tego samego roku. Mój syn na razie nie jest zazdrosny i stara się pomagać, śpiewać piosenki, itd. Ja jestem zadowolona z tego jak się zachowuje w stosunku do Laury.

Kasis witaj.

Svensonka trzymam kciuki.

Jeśli chodzi o spanie mojego synka to zasypia w godzinach 21-22 i budzi się na jedzonko w godzinach 2-3 a potem 7-8 tak więc całkiem ładnie. Kiedyś zdarzyło mu się zasnąć po 22 i obudzić dopiero o 5:30.
Zaraz właśnie bierzemy się z mężem za kąpiel małego, powiem Wam szczerze że ja sama bałabym się go kąpać, jakoś nie czuję tego... a mężowi to bardzo dobrze wychodzi. Potem nakarmimy cycem i butlą i miejmy nadzieję że synek pójdzie ładnie spać po odbeknięciu po mleczku.
Dzisiaj byliśmy na rodzinnym spacerku na Wawelu i Łukaszek miał swoje pierwsze spotkanie ze smokiem krakowskim :):)

Kasis witaj i super że już jesteś po !!:):)

KAthe - moja Lena śpi średnio 5,6 h w nocy. Najczęściej 23-5, 24-6

podaj przepis jak ty to robisz prooooooooooooooooooooszeeeeeee!!!!!!!!!!!

wrzucilam nowe zdjecia mlodej na galerie:))) od paru dni jak ja laskoczemy albo cos jej sie spodoba to mowi "KAAAAAAAAAA" -co to znaczy??

Ostatnia edycja:
A czy któraś z Was miała wywoływany poród?

Ja miałam.

jesli chodzi o smoka ,jesli dzidziolek wypluwa smoka po karmieniu tzn. ze jeszcze głodny (bynjamniej tak mowila położna i u nas sie to sprawdza.

U nas też jest dokładnie tak! :-)

od paru dni jak ja laskoczemy albo cos jej sie spodoba to mowi "KAAAAAAAAAA" -co to znaczy??

Lepiej nie wnikaj co to znaczy - jeszcze wyjdzie na to, że przeklina albo co ;-P

Wiecie co? Okazało się że moje dziecko wcale nie ma kolek, że mogę jeść co chcę, ze brzuszek przy kupkach wcale nie boli, że prześpi nawet 6 godzin ciurkiem (!) jesli.... SIĘ NAJE! Zaczęłam po cycu podawać swój pokarm z butli - i moja Justynka stała się ANIOŁEM! Ze też ja na to wcześniej nie wpadłam....

Dziś kończymy miesiąc :-)

Ostatnia edycja:
reklama
kathe ku pokrzepieniu... mój Arturek budzi się co 2-3 godziny, a czasami je przez 1-2 godz. Pocieszam się, że będzie lpiej :-)

Witaj kasis dumna Mamusiu Bartusia :-)

Do góry