reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

IDUS sprobuj wziac na klate tak jak ja robie zeby glowke miala tam co twoje serce, glaskaj jej plecki i dupke-to uspokaja w moment, a jak nie to poloz sie przy niej np na lozku i glaskaj jej buzie od czola przez powieczki do policzek bardzo powoli i delikatnie i mow do niej slodko szeptem-serio mozna dostac swira nieraz, dzisiaj moja zrobila mi jaja rano od 4 do 6h nie chciala spac, obudzila sie regularnie po 3h i nie byla glodna bo wczeniej wrabala cycka+ DWIE butle po 60 i 90 ml w sumie wiec brzuszek pelny. z moim zesmy juz padali na pyski i wizelismy ja do lozka do nas przytulalismy glaskalismy i dopiero po 2h sie uspila skubana az dobudzic nie szlo jak mielismy wyjechac do tesciowej-w konsekwencji godzina spoznienia:ppppppp

puszczalam sms do DAGISU bo cos od niej dlugo wiesci nie mialam-patrzec -goraca linia

Ostatnia edycja:
reklama
A ja bylam w nocy ze skurczami regularnymi w szpitaly byly co 8 min odwiozlam oskara do kolezanki maz z kustykajaca noga i naszym kolega pojechali ze mnaod 21 byly co 10 min o 2 w nocy co 8 pojechalam dziecka serce bilo szybko i skurcze 145 na full przyszla polozna zbadala mowi ze szyjka twarda i wysoko mala siedzi jeszcze nie ma glowki calkowicie w kanale i 2 cm rozwarcia
Jestem tak wsciekla bo mowie jej ze syna odwiozlam mam jedna nerke i maz ze zlamana noga i wolalabym zostac a ona mowi ze z 5 godzin jeszcze potrwa cos tam sie rozkreca ale nie wiadomo i wyslala mnie do domu!!!!
Dala mi jakas tabletke niby na bol ze m,nie prawie sparazlizowalo i ciezko oddychalam ze strachu to mi wszystkie skurcze odeszly i jestem zalamana pije wlasnie herbatke z malin i placze jak bobr!!!!!
Znowbede musiala syna wozic po nocach maz skakac po schodach z bolaca noga a ja dzwonic do szpitala ze 3 razy tym razem i bole miec co 5 min!!!!!!!Jakie to niesprawiedliweeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
W PL dalabym z 500zl czy 1tys i kroplowka i szybko po klopocie tu jest to karalne wiezieniem i nikt nic nie bierze sama natura mowia a ja w d... mam ta nature mowie wam siadlam psyhicznieeeeeeeeeeeeeee

IDUS sprobuj wziac na klate tak jak ja robie zeby glowke miala tam co twoje serce, glaskaj jej plecki i dupke-to uspokaja w moment, a jak nie to poloz sie przy niej np na lozku i glaskaj jej buzie od czola przez powieczki do policzek bardzo powoli i delikatnie i mow do niej slodko szeptem-serio mozna dostac swira nieraz, dzisiaj moja zrobila mi jaja rano od 4 do 6h nie chciala spac, obudzila sie regularnie po 3h i nie byla glodna bo wczeniej wrabala cycka+ DWIE butle po 60 i 90 ml w sumie wiec brzuszek pelny. z moim zesmy juz padali na pyski i wizelismy ja do lozka do nas przytulalismy glaskalismy i dopiero po 2h sie uspila skubana az dobudzic nie szlo jak mielismy wyjechac do tesciowej-w konsekwencji godzina spoznienia:ppppppp

puszczalam sms do DAGISU bo cos od niej dlugo wiesci nie mialam-patrzec -goraca linia

Dzis zaczynam rowny 40 tydzien nie chce rodzic jutro ani pojutrze chyba caly dzien po schodach bede chodzila herbatki z lisci malin pila i lyzeczke tego olejku i znow lekkie skurcze co 10 min ja sfiksuje dzis
tak mi wstyd ze musialam syna w nocy budzic wozic go do znajomych jechac z mezem do szpitala na darmo!!!!!!
Juz mam dosc tej ciazyyyyyyyyyy

Dziewczyny, a ja wam zazdroszczę, bo u was to chociaż jakiś skurcz wystąpi, a u mnie NIC!!!!!!!!!!!!!!!!! Gdyby nie brzuch, to bym nie powiedziała, że ciąża się kończy...
Wszyscy wydzwaniają i pytają, czy to już, a mnie normalnie strzela ze złości, chociaż z drugiej strony, już wolę niech się naturalnie zacznie, niż mają wywołać, więc czekamy nadal ;-).

Witam niedzielnie:)

Svensonka- tez bym sie wqrzyla, szkoda ze nic z tego nie wyszlo

Agrafa- na ciebie tez przyjdzie czas!!A ja nie masz objawow to pewnie raz dwa i bedzie po porodzie

A moja smoczka nie chce, za nic, probowalam jej dac, zeby zobaczyc czy spasuje, ale plula i sie krzywila jakbym jej trucinze dawala, z butla tak samo nie bardzo jej smok zaczyna podchodzic, ale musi sie przyzwyczaic bo za kilka m-cy bedzie juz na butli tylko:)

U nas bylo chorobowo przez dwa dni, starsza cora dostala jelitowki, goraczka ponad 39, woda z niej leciala, ale dalismy rade bez lekarzy jak szybka ja dopadlo tak szybko poszlo. Wczoraj Madzia byla na pierwszym balkonowym spacerku, dzisiaj tez ja wywietrze, a w poniedzialek mysle ze juz pojdziemy na pierwszy rodzinny spacerek:)

Witam niedzielnie:)

Svensonka- tez bym sie wqrzyla, szkoda ze nic z tego nie wyszlo

Agrafa- na ciebie tez przyjdzie czas!!A ja nie masz objawow to pewnie raz dwa i bedzie po porodzie

A moja smoczka nie chce, za nic, probowalam jej dac, zeby zobaczyc czy spasuje, ale plula i sie krzywila jakbym jej trucinze dawala, z butla tak samo nie bardzo jej smok zaczyna podchodzic, ale musi sie przyzwyczaic bo za kilka m-cy bedzie juz na butli tylko:)

U nas bylo chorobowo przez dwa dni, starsza cora dostala jelitowki, goraczka ponad 39, woda z niej leciala, ale dalismy rade bez lekarzy jak szybka ja dopadlo tak szybko poszlo. Wczoraj Madzia byla na pierwszym balkonowym spacerku, dzisiaj tez ja wywietrze, a w poniedzialek mysle ze juz pojdziemy na pierwszy rodzinny spacerek:)

I znow siedze co 15 min skurczyki kujace i nic ja chyba sfiksuje dzis caly dzien i znow na wieczor mnie wezmie
o 8 wiezal dwie lyzeczki olejku i nic normalnie nie wiem juz co myslec

reklama
Dziewczyny, a ja wam zazdroszczę, bo u was to chociaż jakiś skurcz wystąpi, a u mnie NIC!!!!!!!!!!!!!!!!! Gdyby nie brzuch, to bym nie powiedziała, że ciąża się kończy...
Wszyscy wydzwaniają i pytają, czy to już, a mnie normalnie strzela ze złości, chociaż z drugiej strony, już wolę niech się naturalnie zacznie, niż mają wywołać, więc czekamy nadal ;-).

Podziwiam cie kochana za odwage i cierpliwosc ja jestem strasznie nerwowym czlowiekiem jak cos nie idzie po mojej mysli to sie strasznie denerwuje a jak kazdy wie nerwy nie pomagaja tylko w wiekszosci szkodza

Do góry