reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

Hej dziewczynki. Podczytuje Was czasem ale jakoś nie mam weny na pisanie :-) Moja głodomorra właściwie jest bardzo grzeczna. Mało płacze. Tylko coś ciężko mu zasnąć ostatnio i trochę marudzi ale nie krzyczy.
Kurcze jak mnie piersi bolą dzisiaj. W nocy myślałam że się spociłam a to mleko mi się wylało z jednej piersi. Masakra. Pół koszuli mokra. A teraz w drugiej sutek mnie rwie strasznie. Już nie wiem którym cycem karmić bo oba nabrzmiałe. Kupiłam laktator elektryczny ale nie wiem czy używać.
Dziewczynki nierozpakowane spieszcie się bo październik się kończy :-D
Pozdrawiam wszystkie mamusie i ciężaróweczki.

JESZCZE 3 dni mamy jasna ciasna ha ha jak nie to listopad nas czeka a mnie to napewno niby 5 dni mi zostalo do terminu i skurcze kujace specjalnie wieczorami ale po godzinie sie uspokajaja i nic

reklama
Kahaaa tak się zastanawiam czy dzisiaj w nocy będziesz miała powtórkę z rozrywki.

Dobranocka ja przed kąpaniem trochę karmię Laurę, potem stopniowo ją moczę zaczynając od nóżek i powolutku myję. Jak coś jest nie tak to mąż daje jej palca do rączki i się uspokaja.
u nas też paluszek do rączki działa - momentalnie spokój:D a położna powiedziała, że młoda jeszcze pokocha kąpiele, i będziemy mieć problem z wyciągnięciem foczki z wanny;D

roxanka ty chociaz masz uplawy, a przed porodem sie podobno zwieksza wydzielina, a u mnie kompletnie zero! a bardzo bym chciala urodzic przed neidziela, bo w neidziele mam miec masaz szyjki przez polozna i strasznie sie tego boje... u ciebie mysle, ze sie cos ruszy na dniach, jakos mam takie przeczucie
e-lona - ja chetnie moge miec powtorke z rozrywki, pod warunkiem, ze to ma na celu przyspieszenie porodu. choc ja obstawiam 1 listopada :(

czy cambria sie odzywala???
svensonka - a co u ciebie?

kurcze coś nie mogę leżeć, właśnie doczytałam,że iwcia też rozpakowana:))szczęściara:)no zobaczymy czy cos sie wydarzy w nocy, a najlepsze,że dziś małż idzie na nockę, pracuje 40 kilometrów od legnicy w pogotowiu ratunkowym:)może przyjedzie do zony rodzącej na sygnale heheh
Strip i jak z małżem lepiej?
Kahaaa a tobie nic nie leci?bo mi caly czas ten czop wychodzi taki śluz zabarwiony.

Ostatnia edycja:
kahaaa u mnie to samo, w nocy już miałam mężowi powiedzieć żeby sobie wolne w pracy brał bo coś się dzieje, a tu cisza od rana :/ wieczorem i w nocy pobolewał mnie brzuch i troszke się napina, no i strasznie zwiększyły mi się upławy i przybrały taki ciemny kolor hmm nie wiem co o tym myśleć :// ale mam nadzieje że to niedługo :)

kasis trzymam kciuki, może coś się dzisiaj rozkręci ;) a jak sugar dobrze wywróży to ja też poprosze taką wróżbe :p osobiście obstawiam u siebie termin z soboty na niedziele ;)))

SUGAR to ja tez poprosze o terminik to sie przygotuje...........

kasis - mnie juz chyba wyszedl caly, bo tych glutow to calkiem sporo bylo i z krwia, a teraz cisza. tyle, ze szyjke sobie usilowalam wymacac i juz nie siegam, to chyba poszla w gore czyli dobrze

(troche mi slabo od tych opisów ;))

Ostatnia edycja:
Kahaaa ja miałam tak, że jednej nocy miałam takie bóle, że spać nie mogłam, a rano minęło jak ręką odjął. Kolejnej nocy tak samo z tą różnicą, że rano nie minęło i wtedy pojechałam do szpitala, a o 15.00 miałam już synka.

roxanka ty chociaz masz uplawy, a przed porodem sie podobno zwieksza wydzielina, a u mnie kompletnie zero! a bardzo bym chciala urodzic przed neidziela, bo w neidziele mam miec masaz szyjki przez polozna i strasznie sie tego boje... u ciebie mysle, ze sie cos ruszy na dniach, jakos mam takie przeczucie

oby oby ;) chociaż tych dni do końca października jakoś tak mało zostało :/

e-lona - ja chetnie moge miec powtorke z rozrywki, pod warunkiem, ze to ma na celu przyspieszenie porodu. choc ja obstawiam 1 listopada :(
ten 1 listopada nad nami wisi jak jakieś fatum, ale może nie będzie tak źle ;)

kurcze coś nie mogę leżeć, właśnie doczytałam,że iwcia też rozpakowana:))szczęściara:)no zobaczymy czy cos sie wydarzy w nocy, a najlepsze,że dziś małż idzie na nockę, pracuje 40 kilometrów od legnicy w pogotowiu ratunkowym:)może przyjedzie do zony rodzącej na sygnale heheh

to by było efektowne ;)))

Kahaaa a tobie nic nie leci?bo mi caly czas ten czop wychodzi taki śluz zabarwiony.
sory że pytam ale na jaki kolor zabarwiony ? ja do tej pory miałam biały lub lekko żółtawy a od dzisiejszej nocy taki brązowy jakby zabrudzony :/ wogóle to cały czas mam mokro i chyba z wkładek na podpaski się przerzuce :/

reklama
w pierwszej kolejności galaretka i brązowe plamienia, a dziś tak na zmianę raz brąz raz żółte.
Kahaaa nie załamuj mnie bo według mnie to w takim razie powinnaś już urodzić jak tylko wyleciało ci o wszystko:((((
Przeczytałam opis Idy, kochana współczuje, nie wiem czy dobrze,ze czytałam ale będę wiedziała,ze mam krzyczeć od razu jak coś będzie nie tak.

Ostatnia edycja:
Do góry