reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

hejeczka:))) no itak tam?? rozpakowywanie trza ruszyc bo pazdziernik niedlugo sie skonczy:))))
ja dzisiaj mialam dosc spokojna noc, maz wczoraj wymeczyl malutka i padla jak kafka i spala od 23.30-3h a potem o 3.45 do 6.10h, i od 6.30-9.15:)))))))) kurcze az mi lepiej :)))))))))) u nas pogoda we FR do bani!!!!!!!!!!!!! wez tu wywietrz dziecko na dwor jak jest 7 stopni!!! a w d.... to mam! nawxet nosa nei wystawiam a co dopiero z mala wyjsc. podobno ma byc ocieplenie od jutra chyba 12 stopni to wtedy wyjde ale nie kurna jak jest 7!!! jak na Francje to mroz! i cala hepi jestem bo obiadek mam z wczoraj-mezusiowa zapiekanka kalafiorowa z sosem beszamelowym i serem do raclette... kalori miliony ale ten smak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:))))))))))))

reklama
spoko, pakuję się i jadę. akurat wieczorem będę:))) i pamiętaj, żeby dużo tego zostawić, bo ja jeszcze w dwupaku, więc i jem 2x tyle co "normalny" człowiek :D

Dziulka to teraz wiesz,jak my się czujemy z taką temperaturą. U mnie właśnie jest ok 7 stopni. A o 7 rano było 0 i szron. Brrrrrrrrrrrrr. Ty jeszcze masz szansę na ocieplenie, a u nas te szanse są marne....

Co do imion i urodzin,to ja urodziłam Franka właśnie w imieniny męża. Ale ja sobie to zaplanowałam już ze 2 tygodnie wcześniej:)

Czekam na położną. Ma się zjawić koło południa.

A Franko dzisiaj znowu spał grzecznie w nocy. Teraz też śpi.

witam drogie koleżanki:))
dzisiaj mija tydzień do terminu, miałam w nocy lekkie skurcze kilka razy jak na @, brzuch dalej mi sie wydaje wysoko, coś czuje ,że wcale się nie zdziwię jak nas zastanie listopad:(((((czego sobie nie życzę.

Ostatnia edycja:
kasis, mi brzuch praktycznie wcale nie opadł - nikt tego nie stwierdził, a raczej móiwli ze dalej jest wysoko nawet w dniu porodu, więc tym się nie kieruj:D
a moja niunia strasznie nerwowa jest... mieszkamy przy strasznie ruchliwej drodze, mnóstwo TIRów na dodatek bo to przelotówka i budzą ją te pierniczone maszyny!!!!!!! aż podskakuje biedna;/ może dlatego nie chce mi spać w dzień... jedyny wyjątek to jak trzyma się ją na rękach albo leży koło niej - ale boję sie ją przyzwyczaić bo później jej nie "odkleję" a w domu jednak coś robić trzeba...

sms od onesmile "Hej mielismy dluga noc, moly pol nocy ssal a potem mial czkawke, spalam 2 godz ale Pawel i tak jest kochany i nie moge sie na niego napatrzec. Pzdr dla wszystkich. Ladygab powodzenia wieczorem"

kasis - nie martw sie sama nie zostaniesz. moj brzuch tez wysoko, glowka "nie wstawiona" i polozna mowi, ze tydzien minimum, choc "wszystko sie moze zdazyc". listopad to taki wstretny miesiac, mam nadzieje, ze wyrobie sie w pazdzierniku, choc ostatnio ubzduralam sobie, ze urodze 1 listopada. :(

Iduś ja tez mieszkam przy ruchliwe ulicy, a nie możecie małej położyć gdzieś od drugiej strony domu?macie taką możliwość?
Kahaa ja urodziłam sie w listopadzie:)6:)tez mam schizę ,że urodzę 1 listopada heheh oj będę ciskać mocno uda heheh jak do tego czasu nie urodzę:)do 6 nie dotrwam ale będziemy z synkiem mieli urodzinki w podobnym terminie:)
Onesmile jak ja jej zazdroszczę:)
Marcysia witamy:)

Ostatnia edycja:
reklama
ja mam kilka świetnych kumpelek z listopada:D wcale nie taki wstrętny ten miesiąc;D
kasis, no mogę niby, ale wtedy młoda będzie spać w kuchni albo w łazience;) dooooooopowato to widzę, zanim się przyzwyczai.... co przejedzie jakieś monstrum to popiskuje... oby się nie obudziła bo mąż pojechał do miasta a ja jej nie umiem uspokoić tak, jak on to potrafi... qrczę, to wszystko nie jest wcale tak proste jak się wydawało...
no ale dzisiaj w nocy pospała od 23 z groszem do 3:30 potem do 7ej prawie i po 9ej wstałyśmy - więc luzik, z tym że u nas w nocy jest ciszej niz w dzień;/

Do góry