reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
dziekuje
musze byc silna dla nastepnej Fasolki a staram sie myslec pozytywnie bo teraz juz nic nei da sie zmienic ani cofnac czasu, nie moge rozpaczac bo sie nei pozbieram a przeciez musze dosjc do formy zeby szybko moc postarac sie o kolejna fasolke
mi najgorzej bylo we wtorek jak sie dowiedzielismy, wczoraj jak do szpitala poszlam no i dzis po zabiegu, teraz w domu juz jakos lepiej
wiadomo przykro jest i plakac sie chce ale musze jakos to przetrwac, staram sie szukac dobrych stron w tym neiszcesciu bo nei mozna sie poddawac trzeba wytrzymac i znowu walczyc
a teraz jak sie uda to odrazu beda lepiej sie mna zajmowac
ja juz uciekam bede czasem zagladac

MORIAM powiedz mi bo ja mam problem mianowicie z tym ze dzis na usg dowiedzialam sie ze jestem w 7tyg i 3 dniu ciazy a zarodek ma 4.5mm i gin mi powiedzial ze to bardzo maly zarodek jak na 7 tydz... wczesniej moja prowadzaca gin mi wyliczyla 6 tydz... niewiem komu wierzyc bo jesli swojej gin to by wychodzilo ze wszystko jest ok bo Ty masz 6tydz i masz zarodek 4mm... i jeszcze powiedz mi czy na prawde na Twoim usg widac juz gdzie głowka i gdzie tułów? u mnie widac jedna mała czarną plamke wielkosci 4,5mm i nic nie potrafie tam wypatrzec :( bardzo sie boję bo na usg mi wyszlo ze nieuwidoczniono echa płodu (kolezanka mowila ze moze byc za wczesnie na to echo a mi sie wydaje ze juz powinno byc) powiedz mi cos wiecej na ten temat
pozdrawiam :-)

Kasia88- chyba mnie z kims pomylilas :sorry: ja nic na forum nie pisalam o swoim usg. Co prawda mialam robione jakposzlam do gin, zeby potwierdzic ciaze. Po pierwsze ona wyliczyla mi 7 tydz, ale jest 6 liczac od OM. Po drugie, nic mi nie mowila, patrzac na obraz usg. Tzn zapewnila ze wszystko ok, ze widzi bijace serduszko:szok: no ale ja tam nic nie widzialam:rofl2: tylko czarna fasolke i dwie biale kropki w srodku, takie mikromalusie;-) A ze w szoku bylam niezmiernym, to nawet o nic nie pytalam, nawet nie wiedzialam o co pytac. Na kolejne usg wybiore sie za tydz lub dwa(do innego gin) i dopiero wtedy bede wiedziec, o co pytac. Przykro mi. ale nie potrafie rozwiac Twoich obaw. Ale pewnie wszystko bedzie ok, nie ma sie co zamartwiac na zapas!

edit: wlasnie zobaczylam, ze te 4mm moglas wyczytac z suwaczka! ten napis pojawia sie automatycznie, inny przy kazdym tyg. Jest czysto pogladowy:)

Ren bardzo mi przykro ,trzymam kciuki aby kolejna próba powiodła się i okazała się pełnym sukcesem w postaci ślicznego zdrowego dzidziusia.

witam wszystkie pazdziernikowe mamusie :-d
ja tez spodziewam sie malenstwa w pazdzierniku tego roku. Obecnie koncze 5 tydzien ciazy. U lekarza jeszcze nie bylam. Wybieram sie we wtorek. Nie wiem czy nie za pozno jak na pierwsza wizyte :eek:
To moja druga ciaza. Synek, piotrus, we wrzesniu skonczy trzy latka.
Postaram sie tu do was zagladac i od czasu do czasu cos tam napisac. Nie jest to jednak latwe z powodu wiecznego braku czasu, zreszta kazda mama, ktora ma kilku letnie dziecko w domu wie o czym pisze ;-)

trzymaj sie!!!!

Ren trzymaj sie zycze ci powodzenie w staraniu sie o kolejna fasolke zobaczysz wszystko bedzie dobrze trzymam za ciebie kciuki:*

reklama
Do góry