no ja wlasnei czekam az moj smoczek'zarloczek sie obudzi na papu. co do karmienia, ja moja karmie tak: cyc+ mleko w butli z cyca (po to zeby sie niem nei bawila godzine tylko porzadnie pojadla), albo cyc+mleko sztuczne w butli, albo sama butla sztucznego. tak mi polozne kazaly robic i dzidzia przybiera na wadze. w 5 dni przybrala 100 gram kolejne, a na pcozatku wisiala na cyckach i co?? spadala w dol! stad moje niewyspanie depresja, ryk, zmeczenie, i ona tez byla bidulka rozdrazniona bo nei dojadla. co do meza to pomaga mi duzo, kapiemy razem malutka, on lubi ja przewijac, a w nocy staram sie tak zrobic ze np o 23jak dam cyca i butle to potem on (pozno chodzi spac) da kolo 1h w nocy, przewinie jak potrzeba, ale mala i tak chce troche mnie wiec maz mnei wybudza ze ona nadal glodna, a efekcie nieglodna tylko chce przytulaczka mojego i cycusia na chwilke i potem jest spokoj. jak mialam baby blusa to bez meza bym se nie poradzila...potrafilam zasypiac nad dzieckiem w czasie karmienia a ona cala wybudzona, wielkie oczy i full energia....jak se przypomne te 4 dni po szpitalu to masakra... Swoja droga widze ze ona sie robi moja przylepa i jak se pzowole za duzo to nie bede mogla nic zrobic bez niej, dlatego dzisiaj ja polozylam wbrew jej marudzeniu, bo nakarmiona byla, przewinieta wiec nic nie brakowalo, i wlasnie tak ja ty
DAWIDOWE zrobilam sobie jesc chociaz jadlam z wyrzutami sumienia ze ona tam kwili a ja tu zre,w sumie tak jak twoja corka moja sie tez w koncu uspila bo chyba zajarzyla ze nic nei wskora.
co do karmienia jeszcze, mi polozne mowily ze w ciagu dnia 3-3,5h powinno dziecko jesc i jak spi to budzic, w nocy mozna co 4h chyba ze samo dziecko wola tak jak moja, jak zegarek, chociaz pare razy zrobila mi tak ze zjadla z cyca, deczko z butli-nie cala dawke tylko malutko i zasnela na kolanach a za 2 niecale godziny slysze alarm mleczny ...ozesz cie....polozne mi mowily ze dziecko nei da se krzywdy zrobic z jedzeniem i chocby nei wiem co to bedzie sie drzec o papu
)) moja jak jest glodna to minuty nie moze poczekac tak sie drze
)))))) a ze pol bloku wstanie to ja leje na to
pp
MALA MI -sprawdzilo sie co mowilam: tesciowa po narodzinach malego przemowila ludzkim glosem??? wiesz co?? wypomniala bym jej wszystko, kazde zle zachowanie, kazde zle zdanie jakie powiedziala pod twoim i dziecka adresem po to zeby jej udowdnic jaka byla zla! swoja droga trzymaj ja na dystans mimo wszystko.