reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

Hej z popoludnia,

ja tez dzis wiele do powiedzenia nie mam. Tylko w nocy mi cholernie niewygodnie. Starsznie przytyly mi nogi, uda i okropnie bola i uda, i biodra jak leze na boku. Wy tez tak macie?

E-lona, fryzurke sfotografuje, tylko musze byc w odpowiednim stroju i makijaz jakis walnac :-) Dzis jestem wymietym nalesnikiem i chodze po domu w poplamionej (o zgrozo!) bluzie i wyciagnietych getrach :-) Poczekam z ta fotka.

A mnie sie marzyl termin 24 albo 25ty pazdziernik, bo wedlug OM wychodzi 25ty. Ale bedzie wczesniej i nie bedziemy miec Skorpionika :-(

reklama
hej dziewczyny
witam, my dalej w dwupaku, skurcze mam wieczorem takie, ze nie moge usnac, ale poza tym nic sie nie dzieje. juz bym chciala, zeby wylazl (wiem, nie jestem osamotniona w swym pragnieniu)
smoniq dalej sie nie odzywa?
czy ktos ma jakies wiesci od loliszy?

Dziewczyny która wie co się dzieje z Nina6x dawno już się nie odzywała,a wiem że jej synek miał kłopoty z pęcherzem:wściekła/y:
Mam nadzieję,że u niej wszystko dobrze:tak:

i 10.10 do tego by pasowo do tej daty
dziewczyny dziekuje za otuche, wiem, ze zoltaczke przechodzi duzo niemowlat a grozna jest nie leczona, najwiekszy bol jednak dla matki to taki, ze nie moze pomoc dziecku i jest w stanie wszystko oddac, by bylo zdrowe, przerazila mnie wizja pozostawienia malucha na 4 dni takiego malego w szpitalu samego. mam nadzieje, ze jutrzejsze wyniki sie poprawia i nie bedzie takiej potrzeby
dzis byl nas drugi spacer, sloneczko swieci, wiec wokolo bloku zrobilismy kilka rundek, a w taka pogode to wysyp wozkow jak grzybow po deszczu

Ja pisałam smsy z Loliszą, przez weekend nic jej nie robią. Dopiero od poniedziałku jakieś badania i postanowienia. Pisała, że da znać jak coś się ustali :)

Ja się melduję w dwupaku. Jeszcze 6 dni do terminu, ojj oby Lena postanowiła do tego czasu się urodzić bo już jestem spuchnięta, zmęczona i obolała. Skurcze i twardnienia są ale zupełnie nieregularne.

My po spacerku (45 minut!), zbliża się pora karmienia. Jejuchna, na okrągło są karmienia :-D. Dzień składa się z karmień, chwil przed karmieniem i chwil po karmieniu.

co ile się karmicie? my tak mniej więcej co 3h. Wybudzacie się czy czekasz aż sam sie upomni o papu? a w nocy ile przesypia Twój Oluś?

zmierzyłam sobie właśnie temperaturę i mam 38 stopni, słabo się czuje... Jak to jest z przyjmowaniem leków podczas karmienia piersią?

oj jakbym chciala juz moc na spacerki chodzic ;) hmmm.... ile powinien miec dzidzius zeby go mozna bylo bezpiecznie powozic po podworku :) i czy trzeba robic przed tym jakies przygotowania ?? bo slyszalam ze powinno sie dziecko do okna przystawiac zeby sie przyzwyczailo ;/

reklama
Ja się melduję w dwupaku. Jeszcze 6 dni do terminu, ojj oby Lena postanowiła do tego czasu się urodzić bo już jestem spuchnięta, zmęczona i obolała. Skurcze i twardnienia są ale zupełnie nieregularne.

skąd ja to znam? Z chęcią bym nosa na zewnątrz nie wystawiała tak sie okropnie czuję.

Do góry