reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
Witam i ja,

rozpakowałam się 30 wrzesień 2010
synek Maciuś
waga 2894
długość 53 cm :)
Już jesteśmy w domku i walczymy o większą wagę malucha, bo cały czas usypia przy karmieniu :(

Pozdrowionka dla wszystkich mamusiek przyszłych i już rozpakowanych !!!

Witam.
Makuc Kurde 6 kilo to nie duża waga przytycia w ciąży. Super w sumie urodzisz i wrócisz szybciutko do formy.
Rudaa 9 kilo przy tej wadze dziecka to akurat. Moje dziecię ma już ponad 3500. Taka natura dzieciątka. Będzie mała kruszynka. Moja córka ważyła 3550 jak się urodziła, a teraz ma 9,5 kilo i je za dwóch. Twoje dzieciątko zdąży jeszcze nadrobić. Ważne żeby zdrowa i szczęśliwa była. No i mama się nie namęczy podczas porodu z takim maluszkiem.

Ja z córką przytyłam 14 kg, ale po m-cu wróciłam prawie do poprzedniej wagi.
Teraz mam około 12 kg na plus.
Margerita Jak człowiek kocha to zawsze się będzie martwił i taka jest nasza natura. Gorzej jakbyś się nie martwiła. Z malutkim wszystko będzie dobrze. Wiele dzieciątek ma żółtaczkę.
Żółtaczka fizjologiczna

:) moja niestety malenka po mamusi bedzie :) tydzien temu wazyla 2,5 kilo :( wogole jakos nie przytylam w tej ciazy... tylko 9 kilo mi przybylo niecale ;(
Ja przytyłam niecałe 8 kilo, teraz (po tygodniu!) mam już 10 kg mniej niż przed samym porodem, czyli dwa kilo mniej niż przed ciążą. Boję się, że mi zęby i włosy Mała wyssie.... Bo ciągnie jak smok! Tydzień przed porodem miała 2600-2800g, przy porodzie prawie 3 kg. Potem waga spadła, ale teraz chyba już waga rośnie (nie mam tak czułej wagi żeby to zbadać). Jest zdrowa, a to najważniejsze :-) Twoje maleństwo ma już taką masę, że spokojnie może przychodzić na świat i cieszyć swoją mamusię :-)

Ciekawe która z nas się dzisiaj rozpakuje??
W końcu są imieniny roku - ta data na którą sama polowałam....
Może jakaś przeterminowana przebiegnie się po schodach i dopisze się dzisiaj do listy rozpakowanych? ;-)

I ja się witam dzisiaj. Pierwsza spokojniejsza nocka za nami, bo tata nareszcie zainteresował się synkiem. Wczoraj były straszne kłótnie, ja zestresowana na maksa, a potem wieczorem wreszcie się dogadaliśmy. Jakoś udało mi się przekonać męża, że potrzebuję jego pomocy, przecież jestem 9 dni po porodzie. Mam nadzieję, że nie na krótko :/

Margerrita, nie zamartwiaj się słonko, żółtaczka, tak jak piszą dziewczyny, jest bardzo częsta. Przeszła ją moja siostra jako 2 miesiące za szybko urodzony wcześniak (przy okazji tego wcześniactwa dawali jej 10% szans na przeżycie!), a dziś byś zobaczyła, jaka z niej zdrowa 28-letnia babeczka. Ja jako 6-tygodniowe niemowlę miałam zapalenie płuc i też żyję. Dzieci łatwo chorują, ale też szybko zdrowieją, więc bądź dobrej myśli i uśmiechnij się do swojego odbicia w lustrze.

Witam !!

no to mnie troszke pocieszylyscie bo sie martwilam ze taka malenka jest :) ale to chyba wszystko przez to ze ma ADHD po tatusiu.... godziny spokojnie nie polezy.... cale zebra mam okopane :)) ale przynajmniej czuje ze jest coraz silniejsza :) tylko nie daje mi spac w nocy :)

Ja przytyłam niecałe 8 kilo, teraz (po tygodniu!) mam już 10 kg mniej niż przed samym porodem, czyli dwa kilo mniej niż przed ciążą.

Nie strasz mnie nawet, bo ja i tak z wagą lilipucią startowałam i nawet teraz D. się na mnie wkurza, że mi żebra wyłażą a nie powinny.

Poza tym widzę, że przy niedzieli jakoś cichutko na forum. Ja wstałam, zjadłam i zaczęłam mieć takie dziadowskie skurcze, że dopiero teraz jakkolwiek funkcjonować mogę. jeszcze, żeby one do czegoś prowadziły. A tu nic :wściekła/y: postraszą, postraszą i przechodzą. Za o mam wymówkę teraz, żeby godzinami w wannie siedzieć, bo jak by nie patrzeć woda idealnie relaksuje i pomaga w bólu :laugh2:

hej dziewczynki:-)

piekna pogoda i piekna data, ja od dwoch dni namawiam synka zeby sie wpasowal w ta date ale chyba nic z tego:sorry::-( a szkoda...

ciekawe czy ktoras dzis urodzi:-p

reklama
Do góry