reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

Matko z córką!!!! SylwiaZG urodzila w domu?! OMG - jak na filmach. Faktycznie maly musial przyjsc na swiat expresowo,ze tak wyszlo , ale relacji nie mozna sie doczekac.

Kahaa - tez tak wlasnie odpowiadam na te telefony :-) , ale Ty szczęsciaro jestes jeszcze przed terminem i obys nie musiala doswiadczyc tego po terminie :-)

mała mi , dobranocka -welcome back :-)

reklama
Mała mi no w końcu:) Czekamy na jakieś relacje:)

Dziewczyny jak w ogóle Wasze brzuszki po urodzeniu?

Pozwole sobie dpowiedzieć:) Mój już prawie wrócił do rozmiarów z przed ciąży:) To co zostało pewnie zamienie w mięśnie jednak muszę trochę poczekać aż wszystko ładnie się zagoi po nacięciu. Ale w dupeczce mi jeszcze zostało bo w jeasny nie wchodzę i tak może zostać bo miałam niedowagę przed ciążą.

Hej! i ja się witam PO :)

powiem tak: jeśli kochałam małą jak była w moim brzuszku to teraz zwariowałam z miłości do niej :)

cudownie móc mieć maleństwo po drugiej stronie brzuszka, mogłabym się w nią wpatrywać godzinami, zachwycać się każdym grymasem, spojrzeniem... wszystkim mamusiom w dwupaku życze żeby jak najszybciej mogły to poczuć :)

a ja sie melduje ze zyje. Byłam 4 dni u rodziców z mała a dzis w przerwach miedzy karmieniem i usypianiem trzeba troche ogranac pranie prasowanie i sprzatanie do tego kapanie gotowanie. Ech a jutro przychodzi kolezanka z kolega z byłej pracy w odwiedziny.
Wszystkim nowym mamom grtuluje.

Madlein bedzie dobrze

Efa- moja corcia budzila sie w nocy 3-4 razyna karmienie, a jak miala cos okolo 1,5 m-ca zaczela noce przesypiac, wiem ze melko w nocy jest najbardziej wartosciowe.

Szkoda kociny, a jak sie to uczulenie objawilo i skad wiesz ze na JJ a nie alergia pokarmowa???

...

ladygab, to raczej nie była alergia pokarmowa, bo ja jem stale same lekkostrawne i nieuczulające rzeczy. A gdy po zauważeniu, że Oluś jest cały czerwony, wykapałam go w wodzie mineralnej (normalnie to tak, jakby dorosły kąpał się w szampanie, jak to moja mama stwierdziła ;-)) i zmyłam oliwkę, to zaczęło się poprawiać. Od przedwczoraj też zaczęliśmy go kąpać w J&J i jakoś podejrzewam, że to też miało swój wpływ na to uczulenie. Teraz już znikło.

Mnie chyba troszkę wyluzowuje baby blues... mam nadzieję. Zaczynam się w miarę normalnie zachowywać. :-)
No ale zobaczę pojutrze, gdy zostanę znowu sama jak palec, bo teraz jest mama. Tomek nocami odsypia 12-godzinne dni pracy, więc nawet nie otwiera oczu, jak mały krzyczy, a co dopiero coś pomóc... No nic, trzeba zacisnąć zęby i wierzyć, że będzie już coraz lepiej z moją psychiką :)

stoperan, ewelinka, stoperan:D:D:D
a mnie małż dzisiaj wyciągnął na miasto na spacer. nie powiem żebym była szczęśliwa z tego powodu, ale: po drodze spotkałam kumpelę-mamusię 3miesięcznej Majki, mamę tej kumpeli (gadka z nią to jak z kumpelą;)), kuzynkę małża która ma termin za miesiąc i do tego odwiedziny u teściów. potem szybko obiadek, i przyjechała do mnie właśnie ta koleżanka i sobie ponawijałysmy... ale stwierdzam, że strasznie monotematyczna sie zrobiłam, bo marudziłam jej tak jak wam... dobrze że ma dziewczyna po tylu latach znajomości cierpliwości do mnie trochę;D poza tym stwierdziła, ze ona przed porodem też musiała sie wymarudzić na wiadomy temat...:D
Dla naszych październikowych mamuś: stwierdziła, ze dopiero teraz, ajk Maja ma 3i pół miesiąca zapałała do niej przeogromną miłośćią... prędzej tak jej hormony szalały że masakra!!!
udało mi się też wydobyć oczywiście "opis bólu wiadomojakiego"... hmmmmmmmmm....
poza tym dokupiłam w końcu gatki z siatki i cyckonosz-karmnik
i teraz siedzę i myślę co to będzie (jak zwykle;P) BO DOWIEDZIAŁĄM SIE ŻE DROGA NA SŁUBICE JEST REMONTOWANA I KOREK NA JAKIEŚ 20MINUT MINIMUM!!!!!!!!!!!!!!!! i chyba koszmar się spełni - będę rodzić w Dębnie........ sb,kill me!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SylwiaZG, wymiata!!!!!!!! ale akcja:D:D:D:D:D
mała mi, dobranocka, Alicja - welcome back!!!!!!!!
Ewuś - tulaski:*:*:*:*
jeśli o kimś zapomniałam PRZEPRASZAM, ale juz mam dzisiaj przeładowanie systemu;/

Zobacz załącznik 289800coreczka moja urodzila sie 01.10.2010 o 14:16 przez cesarskie ciecie
wazy 3548g
Emma ma na imie
02102010293.jpg

odnosnie cesarki to ja sama jestem w szoku
po pierwszej 7 lat temu wstac z lozka nie moglam, w szpitalu bylam 5 dni...a krew sie ze mna doslownie lala i jak teraz szlam na CC to najbardziej sie balam tego znowu wstawania a potem tego krwawienia!!!

a tu szok
zrobili mi w uk cc...nie musialam lezec na plasko...
rano dostalam przeciwbolowe ze..SAMA WSTALAM i nic ie bolalo...caly dzien bylam na chodzie, wstawalam, lazilam wiecej jak lezalam w niedziele o 12 w poludnie mnie wypisali z mala do domku

i najlepsze...krwawienie mocne mialam tylko w pierwszej dobie a odtamtad tyko lekko krwawie
martwilam sie i jak przyszla do nas polozna w pon- pytam ze tak malo krwawie...a ona ze to wlasnie b.dobrze bo znaczy ze mnie dobrze wyczyscili...
dzis byla inna polozna /chodza co 2 dni/ i pytam znowu czy to noramalne a ona ze to wlasnie dobrze bo znaczy dobrze mnie wyczyscili
hmmmm...nie wiem

w dzien jakas slaba jestem ozywam wieczorem i nocy...bo mala najwieksze cycanie robi sobie miedzy 4-7rano
polozna mowi ze to dlatego ze moj organizm w nocy zamiast odpoczywac pracuje na obrotach mam rano pierwsze co pic 2 szklanki wody i sniadanie jesc przed 9...i spac...
jak dowiedziala sie ze juz latalam po sklepach mowi ze mam sie trzymac lozka-domu ok 2tyg wlasnie ze to za duzy wysilek

dziewczyny znacie jeszcze jakies sposoby na biegunke? zjadlam juz sloiczek jagod, kakao...nic nie pomaga:((((mam juz dosyc...

ja miałam w szpitalu okrone rozwolnienie takie ze jak sie schylałam do małej to az popuszczałam. Zjadłam na raz 4 wegle a potem 3* po dwie tabletki co 2 godziny. Przeszło jak reka odiał
A mnie dopadł baby blues. Własnie wykrzyczałam mojemu mezowi koniec na co on stwierdził ze skoro chce. WKurza mnie to ze on zamiast mowic dlaczego, nie to on skoro chcesz A teraz rptem wysłał sms ze mnie kocha ale skoro chce to nigdy mnie nie zapomni. Wiecm ze bedzie dobrze tylko dlaczego on przestał walczyc.

reklama
Ewuś - tulaski:*:*:*:*

Idunia, ja Ciebie też tulę :-*

coffee, śliczna córeczka :-). Ma urodzinki razem z moim Olkiem!

dawidowe, czytałam gdzieś, że podobno tatusiowie też wytwarzają po porodzie własną oksytocynę i też mają wahania nastrojów. Widziałabyś, jaki mój jest zakręcony. Ja go przedwczoraj zlałam normalnie po plecach i to mocno, bo dostał ataku śmiechu, jak mu oświadczyłam, że może zapomnieć o drugim dziecku. Bo on już wszystkim rozpowiada, że za pół roku majstrujemy drugiego. A ja mam taki baby blues, że koszmar. Mam nadzieję, że trochę przechodzi... Tylko spać nie umiem: od 6 dni żyję śpiąc po 3 godziny na dobę.

Ostatnia edycja:
Do góry