reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
Dawidowe Ja to Cię podziwiam. Sama z takim maluszkiem i jeszcze po urzędach bez samochodu musisz jeździć.

W takiej chwili docenię zapewne to, że mogę zostać z małą w domu a mój M pojedzie wszystko załatwić. Nie jestem chyba tak silna jak dawidowe. Chociaż matczyna miłość i troska oraz dana sytuacja potrafi zmobilizować kobietę :)

Kahaaa mój mąż też już wynalazł, że nasze chińskie znaki w ogóle się do siebie nie mają.
to odwrotnie niz moj, chyba bardzo nie chce tego skorpiona, bo usiluje sexem porod wywolac. musze mu przestac rozne madrosci z ksiazek wyczytywac bo ostatnio jego "gody" sprowadzaja sie do hasla "choc to ci troche oksytocyny zaaplikuje"
Ale się uśmiałam.

Ida to wyczułaś sprawę z tygryskiem. :)

Ja jestem chińska maupa ;P, mąż - koza, a syn - pies.

U mnie dziś na obiad sałata, ziemniaki i jajko sadzone, bo zamrażalnik pusty.

A ja według chińskiego horoskopu jestem smokiem a mój mąż szczurem. Hm.
A normalnie to ja skorpion a on rak - a dogadujemy się całkiem nieźle a niby słyszałam że to niebezpieczne połączenie:-).

Nażarłam się jak dzika świnia haha! Śledzie + ziemniaczki z masełkiem to coś co Gosia i Łukaszek lubią :-D:-D.

pszczylaszczka pisząc o tej strzykawce to przypomniałaś mi że kiedyś czytałam na jakimś forum o różnych metodach jakie to stosują dziewczyny aby zajść w ciąże, jeśli ich partner nie chce jeszcze. Po prostu wyciągały z prezerwatywy sperme strzykawką i sobie ją wstrzykiwały i leżały z nogami do góry hihi:happy:.

Onesmile ja uwielbiam spaghetti, mogłabym jeść na okrągło na zmianę z zupą pomidorową;) mniam mniam
Wg horoskopu ja jestem pies, a mężuś wąż, a Wikusia jak się urodzi w terminie to będzie Tygrys. Wyczytałam, że pies i tygrys się dobrze dogadują, ale z wężem to już tak nie bardzo;/

Onesmile ja uwielbiam spaghetti, mogłabym jeść na okrągło na zmianę z zupą pomidorową;) mniam mniam
Wg horoskopu ja jestem pies, a mężuś wąż, a Wikusia jak się urodzi w terminie to będzie Tygrys. Wyczytałam, że pies i tygrys się dobrze dogadują, ale z wężem to już tak nie bardzo;/

Ja też uwielbiam spaghetti!:)

Sivle69 fajne te cwiczenia,,,,,,ale mi sie nie chce:)
dziewczyny dbajcie o siebie po ciazy. bo teraz to kazdy dba o wyniki, jedzenie, a potem Po MEGA wysylku i przy pasozycie malym ssacym na nic nie ma sily. Apotrzeba sie zregenerowac. Dbac o tozeby miec odpowiednia ilosc wapnia, bo Wam zeby siądą. I odzywiac sie mega zeby nie bylo anemi.. To dziwne ze nie ma programu opieki poporodowej , juz chyba bardziej internista to powinien robić,
A organizm musi miec duzo dobrych rzeczy zeby poradzic sobie z p[owrotem/ cera/ wlosami i tryskac energia.

Z cyklu porady Starej Baby :)

och moje dwie ulubione potrawy :)))
guzik widze że mamy coraz więcej wspólnego ;)
Może dzieciaczki faktycznie się zgrają i w tym samym czasie urodzimy dwie kolejne wagi :D

Wiecie co, znalazłam na necie jakieś ćwiczenia dla kobiet w ciąży, przygotowujące do porodu. Wczoraj poćwiczyłam troszkę, tak tylko pierwsze 3 z listy bo wiecej mi się nie chciało.
A dzisiaj- MEGA zakwasy na udach i pośladkach! Haha, widać jaka mam kondycję :D
Może też spróbujecie ;)
Ćwicz, a urodzisz bez kłopotu - ciąża, Ćwiczenia, ćwiczenia oddechowe, ćwiczenia relaksacyjne, mięśnie macicy - Ciąża i macierzyństwo - poradnikzdrowie.pl
oj ja się nie pisze, z moją kondycją tak źle że jutro bym pewnie z łóżka nie zeszła a i tak mi ciężko z tymi bólami spojenia :/ jak chwile poćwiczyłam w SR to się potem z boku na bok nie mogłam przekręcić w wyrku :(

Panowie koncza mi montowac szafe, wiec zaraz bede ladowac do niej buty i kurtki . To metoda na przyspieszenie, bo sex z M odpada ( psychicznie ma juz bariere ...). A moje psychicznie to co????

mój ma to samo :( a ja to chodząca bomba zegarowa ... jak już będzie troche po to się chyba na niego rzuce :p

a ja jestem chinska swinia :D
i mi też świnka wyszła hmm a mąż koza i mamy pełną zgodność :) synek wychodzi że tygrysek i tu już tylko częsciowa zgodność :/

pszczylaszczka dobrze że o tym piszesz bo faktycznie w natłoku tego wszystkiego ja wogóle bym o tym nie pomyślała, dziwne ale po ciąży to się wydaje że to samo do równowagi wszystko wróci :/ Dzięki kochana :)

Ostatnia edycja:
reklama
Nie wiecie co tam z Karen? Dawno jej nie było a ona chyba też na terminie już. Chyba będzie trzeba rozpocząć poszukiwanie hihi.
Tak się najadłam,że teraz leżę w łóżku, zimno trochę mi- nie wierzyłam że to powiem, bo przez całą ciąże to mi tylko ciepło i ciepło.

Do góry