reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

guzik, dokładnie tak jak piszesz;D;D;D
a ja mam prawko jeszcze stosunkowo niedługo do tego, bo od marca, i tak sie zastanawiam jak trzeba będzie usiąść spowrotem za kółkiem - co to będzie??? bo teraz już unikam jak tylko mogę wsiadania za kółko - rozkojarzenie straszne!!! a człowiek, wiadomo, wychodzi po jakimś czasie z wprawy...

EFUŚ, I INNE ROZPAKOWUJĄCE SIE DZISIAJ: MEGAKCIUKASY!!!!!!!!!!!!!!! OBY WSZYSTKO POSZŁO PO WASZEJ MYSLI I NIE INACZEJ:D:D:D

reklama
Ja tez mam odwieczny problem jedzeniem po lekarzach i urzedach. Niestety taxi w jedna i druga strone nie kosztuje mało. Czasem mozna sobie pozwolic ale nie zawsze. Samochod sprzedałam rok temu bo jak mnie nie było w Polsce to nie opłacało sie go utryzmywac i wiecznie sie psuł a do tego parking strzezony. Wszyscy znajomi co by mnie zawiezli to w pracy przynajmniej do 16 a wiadomo wszystkie badania robi sie rano tak samo urzedy tez otwarte do 16. Aby zostawic dziecie u mamy to i tak musze jechac godzine tramwajem albo taxi za 30 zł w jedna strone i zaczyna sie błedne koło.
Mała jest marudna zawsze wieczorami i rano. Dzis od 9 do 12,30 trzeba ja była karmic i przytulac a ona sobie ciamka 10 ml przez godzine. Smoczka nie chce. Naszczescie zasneła a ja zjadłam dopiero sniadanie. W efekcie rano miałam zapał do prania i prasowania a po tych 3 h pieszczot odechciało misie totalnie.
A dzis doszłam w wniosku ze moja córeczke bede ubierała na niebiesko bo jakos najbardziej jej do twarzy w niebieskiem z sniada cera, ciemnymi włosami i granatowymi oczami.

I ja jestem skorpion (mój mąż też). A waga to moja matka z którą w ogóle się nie dogaduję i dlatego nie chcę wagi, ale i tak będzie. Trudno. Najważniejsze, żeby wszystko było ok.

mala_mi - praca, jak to praca, wole pracowac niz wykorzystywac macierzynski, a ze mi zupelnie nic nie dolega to zwolnienie mi nie przysluguje, przeprowadzke przezylam w zeszlym tygodniu i egzaminy tez zdawalam, ale to naprawde wszystko pikus jak sobie pomysle o twojej tesciowej i o tym, ze ty sie dzielnie trzymasz i ze jeszcze tej malby nie zabilas. ba, nawet nie probowalas.

haha dobre! Rzeczywiście życie z tą kobietą to jakaś masakra, gorsza niż Teksańska masakra piłą mechaniczną:-D. W swoim zachowaniu w stosunku do niej zauważyłam zmiany, już nie staram się być miłą teraz powiem to co myślę i nie cackam się żeby wszystko było ohhh ahh...
Czasem chętnie zrobiłabym jej coś...wrrrr.... pewnie za chwilę wróci z pracy, mam nadzieję że się zamknie u siebie w pokoju i będzie spać!

Dzisiaj spełniam na obiad swoją zachciankę a mianowicie- śledziki w śmietanie i jogurcie naturalnym z kawałkami cebulki + ziemniaczki z dużą ilością masełka. Pychotka! To jedna z moich zachcianek ciażowych, takie proste danie a jakie dobre. No niech te ziemniaki szybciej się gotują:-D.

Ja też jestem SKORPIONEM! HA! Widzę że dużo tutaj nas :p

Ostatnia edycja:
Hej kobitki,

Ja marze o dziecku Skorpionie, mam termin na 21 pazdziernika, ale wedlug usg, a wedlug OM 25,wiec Skorpion jak w mordke strzelil. Ale jak mnie teraz strasza CC 14 pazdziernika, to d**a ze Skorpiona bedzie.

A 18stego pazdziernika mamy rocznice slubu z mezem i fajnie by bylo, jakby maly urodzil sie tydzien pozniej. Ale on uparcie wierzga girami po pecherzu.

Efa- trzymam kciuki!!!!!!!!

Dzisiaj spełniam na obiad swoją zachciankę a mianowicie- śledziki w śmietanie i jogurcie naturalnym z kawałkami cebulki + ziemniaczki z dużą ilością masełka. Pychotka! To jedna z moich zachcianek ciażowych, takie proste danie a jakie dobre. No niech te ziemniaki szybciej się gotują:-D.

Ja taki obiadek zaplanowalam na czwartek :-) Uwieeeelbiam sledzie w smietanie z ziemniakami i koperkiem :-)))))

o sledzik, tez bym zjadla, ale to dopiero jak pracowac przestane a maz w pracy bedzie, bo on neinawidzi sledzi i ich zapachu, wiec go draznic nie bede. teraz zjadam rissotto z kurczaczkiem i pieczarkami, mniem.

a co do jazdy samochodem, to ja caly czas jezdze, aczkolwiek nie jest to najbardziej komfortowe. ale niestety nie mam innej opcji, komunikacja u nas beznadziejna, autobusem do pracy bym jechala 1.5h bo przez wszystkie mozliwe wsie, a tak jade 35min.

reklama
Do góry