kahaaa
Fanka BB :)
Niby robiłam badanie moczu 1,5tyg temu i było ok ale jutro powtórzę koniecznie na obecność białka. Jakie jeszcze badanie musiałabym zrobić w związku z moją opuchlizną? Ciśnieniomierz babcia mi dzisiaj dowiezie także będę badała kilka razy dziennie, norma do 140/90 tak? Boję się strasznie... ale mam nadzieję, że ta opuchlizna to tylko zatrzymanie wody...
kochana tu by sie przydala lolisza, ktora sie gdzies szlaja po sklepach zamiast udzielac cennych rad ;-)
mnie sie wydaje, ze tak do konca nie ma czegos takego jak "norma". jesli ja zwykle mam cisnienie 90/50 a czasem 100/60 to 140/90 juz jest daleko poza moja norma i powinno wzbudzic czujnosc lekarza. a jezeli ktos ma tendencje do nadcisnienia to norma moze byc wyzsza, jezeli tylko nie odbiega od codziennego cisnienie. zerknij w karte ciazowa, powinnas miec cisnienie wpisane przynajmniej kilka razy, jezeli zobaczysz jakeis nagle wahanie w gore to nie czekaj na nic i wal do szpitala.
A jak założę kurtkę przeciwdeszczową (dobrze że brzuch się w nią mieści) to czuję się wyjątkowo nieatrakcyjnie. Dodatkowo chód kaczki i ogólnie rewelacja![]()
Ostatnio jak byłam w markecie i wszędzie dookoła widziałam same laski to czułam się strasznie. Niezgrabnie, grubo i ogólnie źle. I ubrana jak własna ciotka.
wariatko, nie widzialam cie co prawda, ale zaloze sie ze te wszystkie "laski" z dzika zazdroscia patrzyly na twoj okragly brzuszek.
Ostatnia edycja: