reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

no a my dalej nie mozemy sie zdecydowac na imie..na poczatku miala byc Lenka ale juz sie znudzilo i za duzo sie slyszy o tym i imieniu..a teraz to mi sie podoba Adrianna czyli Ada bo mam juz Aleksandre czyli Ole:))ale podoba mi sie tez Zuzia albo Luiza..moze wy pomozecie sie zdecydowac...

reklama
tak teraz patrze to wlasciwie kilka dni i mamy pazdziernik hmmmm....no to wtedy zacznie sie wypakowywanie na calego ojjjjj....zaczynam miec stracha dobrze ze moj bedzie przy mnie na pocztku mialam watpliwosci co do jego obecnosci ale teraz mysle ze to bedzie cudowne przezycie miec przy sobie ukochana osobe;)

a czem masz miec cesarke? ja myslalam ze tez beda chcieli mi zrobic zze wzgledu na moje zylaki....sa bardzo duze i jest ich duzo ale lekarz mowil ze damy rade sn

Pierwsza ciaza byla zakonczona cc- malowodzie, tachykardia plodu, wiec lekarz doszedl do wnoisku, ze teraz tez zrobimy cc, chyba ze bardzo sie upre na sn, ale on raczej po cc nie poleca, chociaz czesto koncza sie powodzeniem, jednak wole nie probowac:)

Jesli chodzi o imie, to z podanych propozycji Zuzia

SPARROW oszalalas???:))))))) komorki nie dostane wczesniej niz jak bede na sali pooperacyjnej:)))) o ile w ogole bede w stanie pisac juz wtedy. ciekawe o ktorej godzinie to bedzie bo mowili ze rano.... Choinka, teraz juz mowie do brzucha ze ma siedziec na d... bez ekscesow, do poniedzialku ma nie zmieniac pozycji bo juz dosc mam tych usg i latania szapital-dom jak wariat. niech se siedzi na swojej upartej d... :)))) ale jak ja juz poznalam to zrobi numer stulecia w ostatniej chwili....

DAGISU - jak bylam na obracaniu malej wtedy t o maz tylko czytal mi sms od dziewczyn po polsku i co 7 slowo rozumialam bo wymowa francuska polskich slow to komedia:))))) swoja droga bedzie teraz sie uczyc polskiego bo bede gadac do malej po polskiemu:ppp miedzy innymi po to zeby jego zmotywowac, bo puki co to klnie jak rasowy polak, ale zeby zdaniami gadac to nieeeeeee..... duzo rozumi jak gadam z mama albo jak ona do niego po polsku cos powie ale poza odpowiedziami:tak, nie, nie wiem na pytania to raczej cienko z nim:p Moja chrzesna jak podala obiad to moj zamiast "dziekuje" to powiedzial "dzien dobry", wszyscy w smiech i on sam tez, bo to glupio -stwierdzil-zeby to i to zaczynalo sie na "dzien" :)))

o moj maz tez klnie jak rasowy polak a za to ja jak rasowa egipcjanka ;-) Nie wiem co te przeklenstwa w sobie maja ze ludzie najpierw umieja dobrze klnac.

Musze was przerosic ze ostanio tak mało sie udzielam ale jednak poczatki z dzieciem sa ciezkie a dzis zestresowałam sie wizyta połoznej srodowiskowej ze znowu mnie okropnie bolała głowa mimo ze miałam ciskienie w miare normalne. Najgorsze sa te wszystkie papierkwe rzeczy z dzieciem. Ale juz duzo mam za soba. Zwolnienie do pracy dostarczone, połozna odbebnona i Laura juz zapisana do przychodzi. Teraz ja musze zapisac do ortopedy i pediatry ale wizyty bede dopiero w 6 tygodniu tak wiec mam jeszcze 3 tygodnie bez latania tak jak i moj ginekolog dopiero po 6 tygodniach. Jeszcze tylko rejestracja dziecia ale to dopiero mam sie umowic jak dojda dokumenty z Kairu. Mowie wam w ciazy jest duzo latania ale po niej trzeba miec łeb jak sklep. PRzez to ze nie karmie piersia do jeszcze te buteleczki i robienie mleczka co jest upierdliwe zwłaszcza w nocy. NAszczescie dzis przyszedł podgrzewacz ze sterylizatorem i mam nadzieje ze bedzie pomocny.
Powiem ze jak lekarze albo połozne mi mowia czy zdaje sobie sprawe z tego ze gdybym nie pojechała tamtego dnia do szpitala to obie bysmy nie zyły to mnie jakos ciarki przechodza i chce mi sie płakac a jak patrze na moja corcie to juz nie wiem czy mozna kogos bardziej kochac. I jeszcze pozłana mi powiedziała ze Laura to caly moj maz i nie jest do mnie wogole podobna ;-(

o moj maz tez klnie jak rasowy polak a za to ja jak rasowa egipcjanka ;-) Nie wiem co te przeklenstwa w sobie maja ze ludzie najpierw umieja dobrze klnac.

Musze was przerosic ze ostanio tak mało sie udzielam ale jednak poczatki z dzieciem sa ciezkie a dzis zestresowałam sie wizyta połoznej srodowiskowej ze znowu mnie okropnie bolała głowa mimo ze miałam ciskienie w miare normalne. Najgorsze sa te wszystkie papierkwe rzeczy z dzieciem. Ale juz duzo mam za soba. Zwolnienie do pracy dostarczone, połozna odbebnona i Laura juz zapisana do przychodzi. Teraz ja musze zapisac do ortopedy i pediatry ale wizyty bede dopiero w 6 tygodniu tak wiec mam jeszcze 3 tygodnie bez latania tak jak i moj ginekolog dopiero po 6 tygodniach. Jeszcze tylko rejestracja dziecia ale to dopiero mam sie umowic jak dojda dokumenty z Kairu. Mowie wam w ciazy jest duzo latania ale po niej trzeba miec łeb jak sklep. PRzez to ze nie karmie piersia do jeszcze te buteleczki i robienie mleczka co jest upierdliwe zwłaszcza w nocy. NAszczescie dzis przyszedł podgrzewacz ze sterylizatorem i mam nadzieje ze bedzie pomocny.
Powiem ze jak lekarze albo połozne mi mowia czy zdaje sobie sprawe z tego ze gdybym nie pojechała tamtego dnia do szpitala to obie bysmy nie zyły to mnie jakos ciarki przechodza i chce mi sie płakac a jak patrze na moja corcie to juz nie wiem czy mozna kogos bardziej kochac. I jeszcze pozłana mi powiedziała ze Laura to caly moj maz i nie jest do mnie wogole podobna ;-(

Kochana!

My wszystkie Cię rozumiemy i za nic nas nie przepraszaj. To LOGICZNE, że początki z dzieckiem są trudne i czasochłonne a tym bardziej gdy jesteś sama! Cieszę się, że dajesz sobie radę! Podziwiam! Nie słuchaj tych położnych!
Najważniejsze, że Laura jest z Tobą w domku, jest zdrowa, silna i piękna!
A następnym razem powiedz tej położnej, że Laura jest podobna do siebie samej a nie do Ciebie czy męża. Jest jedyna w swoim rodzaju, nieprawdaż?:)

A to mi akurat nie przeszkadza ze jest do niego podobna tak wiec nie jest tak zle. POwiem ze dzis podczas bolu głowy to małą połozyłam na łózku i tak ja karmiłam bo bałam sie ze j jeszcze upuszcze. Coraz bardziej twierdze ze samemu jest ciezko i podziwiam samotne matki które chowaja swoje dzieci naprawde. JA coraz bardziej jestem zła ze mojego jeszcze nie ma i boje sie ze zaczne robic awantury Juz jedna urzadziłam jak mnie ze zmeczenie nerwy poniosły i troszke przegiełam ze słowami. Normalnie nie panowałam nad soba. Naszczescie A jest wyrozumiały i sie nie pogniewał.

No witajcie, piszę ze szpitala.
22 września urodziłam zdrowego synka :-) poród naturalny 8,5 godziny.

wkoncu jestem w domu a nie w szpitalu i moge osobscie gratulowac nowym mamusiom
tak wiec GRATULUJE!!!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry