reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂🍂🍁Październikowe kreski🍁🍂🍂- aby kolorowe na drzewach liście zwiastowały Nam ciąże - OCZYWIŚCIE 😍😍

reklama
Witam jeszcze w październiku! Chcę zobaczyć na koniec jakieś prawilne kreseczki! Wstawać i sikać dziewczyny!

P.S. Obchodzicie halloween? U mnie już drzwi udekorowane, żeby dzieciaki wiedziały gdzie pukać 😄😄
Zależy kiedy 😄 w tym roku tak, ale chodzić po domach nie zamierzamy. Ja już w sumie od dziecka zawsze mówiłam, że chciałabym mieszkać w UK, bo tam zawsze tak pięknie domy są udekorowane.
Bawiłyście się za dzieciaka w przebieranki? Ja chodziłam z rodzeństwem i sąsiadami po zapustach, w sumie to my odnowiliśmy ten zwyczaj przez moją babcię. Przebieraliśmy się za dziadów, zakładaliśmy rajstopy na głowę, malowaliśmy się i nikt nas nie poznał 😂 zbieraliśmy wszystko, raz jedna pani nie miała co dać i dała nam 30 jajek i swojski chleb 😊 gdy już nadszedł czas rozliczania, mama sąsiadki zrobiła nam jajecznicę z tych jajc - super wspomnienia ☺️
U mnie do teraz jest taki zwyczaj, mężczyźni się przebierają i latają po mieście. Ten obrzęd nazywa się u nas Koza i zawsze bałam się tzw żydków, chodzili z takimi batami i każdy się ich bał, że dostanie 😄 oczywiście to było tylko smyranie, ale jednak grozę wzbudzali 😁 bardzo lubię ten zwyczaj.

Czekając na wynik bety jeszcze zrobiłam jeden test 🙈 cała się trzęsę

Załączniki

• IMG_20231031_124824.jpg
    IMG_20231031_124824.jpg
    83,9 KB · Wyświetleń: 153
reklama
Do góry