Kayci
Zaangażowana w BB
Czesc dziewczyny. U nas dzis beznadziejna pogoda!! Wczoraj bylo super - typowa wiosna, wiec jak wyszlismy z mlodym po 11 z domciu, to wrocilismy dopiero po 16 (oczywiscie po drodze okupowalam moja mamuskie, zalapalismy sie na obiadek, a babcia nacieszyla sie wnusiem). KAYCI - ja robie podobnie, jak wychodze blisko to idziemy na nozkach, albo mlody jedzie rowerkiem, albo hulajnoga, jak do miasta, albo dalej biore wozek. Kuba chodzi ladnie za raczke, a jak sie zmeczy to sam wola, ze chce do wozka. Co do bajeczek, to moj mlody nie pojdzie spac bez czytania. Czesto w ciagu dnia przynosi kilka bajeczek i czytamy sobie, az sie dziwilam kiedys, ze tak dlugo potrafi sie zainteresowac jedna czynnoscia. U nas nr 1 jest Tomek i przyjaciele (w kazdej postaci - zabawek, ciuchow, ksiazek), wiec jest to jego ulubiona bajka, ale lubi tez inne. Fajne sa bajeczki z serii "ABC ucze sie" - sa dla starszych dzieci, ale fajnie sie rymuja, zwracaja uwage na literki, cyferki albo pory roku (w zaleznosci od ksiazeczki). Sa fajne obrazki, niestety ksiazeczka ma papierowe kartki i roznie z nimi bywalo. Cholerka musze sie zabrac za sprzatanie i obad, a tak mi sie strasznie dzis nie chce! A tak z innej beczki - czy chodzicie ze swoimi dziecmi do stomatologa?
Kubus sam pedaluje juz na rowerku czy macie kijek do prowadzenia, a na hulajnodze nie przewraca sie?
Co do stomatologa - ja tez nie widze powodu, ale wiem ze niektore mamy chodza z dziecmi ktore dopiero dostaly zabki. Mozna nalozyc specjalna paste ktora zapobiega prochnicy. Moze warto zainwestowac i zaoszczedzic dziecku stresa w przyszlosci (bo nie zawsze szczotkowanie zapobiega prochnicy, mozna sie nia zarazic pijac lub jedzac po kims kto ja ma).
Milego dnia
Sama nie wiem czy warto narazac dzieciaczka na niepotrzebny stres ( Kaja zawsze stresuje sie u lekarza) i w ogole czy oplaca sie inwestowac w mleczaki. Co innego stale zeby. A ile kosztuje to nalozenie pasty?
WITAM :-)
Pusto tutaj no ale co się dziwić jak taka piekna pogoda u nas gości:-)
Alanek bedzie miał chrzest w tą niedziele a ja w proszku no ale ogólnie sobie zaplanowałam że w piatek sprzątanko dokładne i zakupy M zrobi a w sobote gotowanie i gotowe tylko w niedziele przed chrztem jeszcze małe poprawki przy sprzątanku i dokończenie gotowanka z rana bo lubie jak jest zrobione wszystko na " świerzo"
POZDROWIONKA!!!!!!!!!!!!!!!!
No to juz masz i na swieta posprzatane A jak po imprezie?
Dzien dobry babeczki :-)
Na poczatek pochwale sie ze Emi od niedzieli uzywa nocnika. Najbardziej cieszy sie z kupy. Jak zrobila po raz pierwszy to powiedziala: "Kupa smieje (sie) buzia w nocniczku. Kupa ma buzie, oczy, nosek i buty". Za kazdym razem jak zrobi doszukuje sie w niej czesci ciala. Smieszne to
Kaja- Emi uwielbia ksiazeczki (ostatnio duzo czyta na nocniku), ale bez obrazkow nie mamy. Trzeba bedzie zaopatrzyc sie w te wakacje w Polsce. Z obrazkowych bajek bez konca moglaby sluchac "O malej kurce ktora chciala zobaczy morze" oraz " O dobrych przyjaciolach". Ale to francuskie bajki ktore bezposrednio tlumacze jej na polski. Poza tym godzinami przeglada komiksy. Jej ulubiony to "Snoopy".
Wiecie, u nas juz wiosna na calego. W tym tygodniu codziennie ponad 15° ( dzisiaj ma byc 18) i sloneczko wiec caly dzien spedzamy praktycznie na dworze. Emis nie byla nawet w mini przedszkolu w tym tygodniu. Wlasnie z powodu wiosny bede prowadzila ja na zajecia tylko 1 w tygodniu. Na placu zabaw tez ma zawsze duzo dzieci, z ktorymi ladnie sie bawi.
Milego dnia dziewczyny i coraz ladniejszej wiosennej pogody
Pogode juz mamy
Poza tym nocnikowe gratulacje dla Emi... Oj smiesznie sobie rozumkuje
Witam mam coreczke Ariadna urodzona 8 pazdziernika nie wiem czy tutaj wpisalam albo dawno mnie tu nie bylo. POzdrawiam
Czesc Nikusia :-)