Czesc dziewczyny. My dzis znowu zaczynamy probe pozbycia sie pieluch. Niestety moj synus jak tylko nie ma pieluszki sika jak szczeniak!! Do upadlego, zeby tylko cos polecialo! Jak pytam gdzie robi sie siusiu to mowi ze "do nocnika", ale w praktyce jest "na podloge"!! Napiszcie jak bylo u Was - duzo siusialy gdzie sie da zanim chociaz 80% wpadalo tam gdzie trzeba? Czy pytalyscie sie dzieciaczkow czy chca siusiu, albo sadzalyscie co jakis czas na nocnik? Dajcie jakies rady. U nas w domu nie jest na tyle cieplo zeby mlody latal zupelnie z golym tylkiem, wiec zostaje mi podpytywanie od czasu do czasu czy chce siusiu albo sadzanie na nocnik nawet jak nie wola ale nie wiem czy to dobry sposob.
ja swoja zaczelam sadzac jak miala 9 miesiecy zeby sie przyzwyczaial do nocnika i nie uciekala,.starsza crke tez tak.w dzien trzyamalam ja w tetrach i majtakch z sucha pielucha.w razie otrzeby szybko jej moglam sciagnac i posadzic.
siusiu-slowo zaczela wolac jakies 2mieisace temu,mzoe mniej.a kupe tez wola siuisu.oczywiscie jak zrobila na nocnik to brawo,ochy achy i inne zachwyty:-)
powiedzialam ze przed 2 urodzinami sie odzwyczai i tak bylo:-)
jak zdarzy sie wpadka to na nia krzycze,zeby wiedziala ze zle zrobila,no ja i tak duzo krzycze
nieraz zwola za pozno i juz popusci.dzis np chyba z 5 razy popsucila.robi siku na sedes z nakladka i bez tez.i na trawke:-)
na noc nadal w pielucheale rano jak sie opbudzi to juz wola ze chce siuisu
jak idziemy na dluzszy spacer albo na zakupy to wkaldam jej tetre,ale czesto jest sucha nawet3 giodz i dopeiro w domu siuku na nocnik
Patrysia-ja bym zastapila pampersa nocnikiem,bo w koncu o to chodzi zeby sie pozbyc pieluchy
zreszta chlopcy czesto wola na stojacomoze niech tata albo jakis starszy kuzyn pokaze jak sie sika na stojaco,moze mu sie spodoba
[
MY TEŻ ŚLEMY WESOŁE ŻYCZENIA DLA NOEMI!!!!
POZDRAWIAMY
dolaczam sie do zyczen