Anabuba
czarownica mroźnego lądu
Jeśli masz zimno w domu proponuję zaopatrzyć się na początek w 3 szt. tegu ustrojstwa: sklep.dzidzio.pl -> Majteczki sucha pieluszka 45/100, Canpol babies (tylko wybierz odpowiedni rozmiar - dla naszych dzieci to jest M-L) i zapas pieluch tetrowych - około 15-20szt. Rozpocznij od używania tego. Jak synek poczuje, że mu się robi mokro i zimno, to zacznie wstrzymywać mocz - od tego trzeba zacząć. Jak zauważysz, że robi rzadziej a więcej za jednym razem - wtedy możesz spróbować go rozebrać i sadzać na nocnik, lub ubierać w pieluchy tetrowe i wysadzać co jakiś czas. Myślę, że synek powinien zakumać o co chodzi w ciągu 2-3 tygodni - jest już wystarczająco duży, żeby wołać i kontrolować swoje potrzeby.
Na noc mam taki sposób, że jak mój synek zasypia około 20, to po 2-3h jego snu idę do niego i wysadzam go na nocnik przez sen - później już syn w nocy nie pije i przesypia do samego rana, a siku robi dopiero po przebudzeniu na nocnik - w ten sposób unikam nocnych "awarii".
Patrysia - pomysł z przynoszeniem pampersa i zakładaniem do robienia kupy według mnie jest całkiem nie trafiony, bo dziecko przy robieniu kupki na nocnik całkiem inaczej się ustawia niż przy robieniu w pampersa na stojący - możesz mieć więcej problemów z tym pampersem niż dobrego. Synek może będzie chciał nadal robić kupkę na stojący - a tak się nie da ani na nocnik, ani na kibelek.
no ja wlasnie takich majtek uzywalala i uzywam na spacery.bo wiadomo zimno teraz i jak sie ewentualnie zsika to nie bedzie mokrych spodni itd itd
ja na noc zakaldam pampaersa,na to jeszcze ma czas.starsza przestala sikac w nocy jak miala 2,5roku.tez ja na spiacao wysadzalam kolo polnocy i spala do rana
Witam mamcie. EKSTASIA - dzieki za rady. Na szczescie mlody zakumal o co chodzi szybciej niz myslalam!! Od wczoraj nie mial zadnej wpadki (poza grubsza sprawa ktora w polowie zostawil w majtkach niestety!!). Nie chce na noc ubierac pampera - widac ze wygodniej i przewiewniej dzieciaczkom bez nich. Przed snem wysadzam go jeszcze i nie daje za duzo pic. Rano pielucha byla sucha a po przebudzeniu od razu wolal "siusiu" (a myslalam ze od rana znowu bede musiala mu tlumaczyc co i jak) i pobiegl do lazienki. Ogolnie to jestem w szoku ze obeszlo sie bez wiekszych problemow, fakt ze to kolejna proba i widac teraz dopiero byl odpowiedni dla niego moment. Niestety nie moge go namowic na robienie kupki do nocnika albo kibelka ( Ale gadalam z kolezanka i jej synek dopiero po tygodniu sie przelamal. Na szczescie zapas gatek i spodenek mam odpowiedni ).
gratulujemy postepow
wiekszosc dzieci ma takie problemy z kupa.na sczescie u nas tego nie ma:-)