reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernikowe dzieciaczki 2007

HELLO:-)
EFIKA tak bedzie synuś:-)pomocników będe miała nie tylko dla taty a dla mnie tym bardziej obstawa jak nic:-)np.podwórko w domu dużo pomoga ja nie będe musiała się męczyć:-)Dominiś napewno nieźle się ucieszy z braciszka :-Dtowarzystwa nie będzie im brakować wspólnych zabaw itp.:-)a dziewczynka no trudna nieudało się :-)najważniejsze to że zdrowy synuś się szykuje i nic już niczego nieoczekuje:-)a mój M jaki dumny że dwóch synów spłodził:-Da tata mój mówi ród Szmudów nigdy nie zaginie:-D

A tak wogóle to postaremu;-)chodzimy ze synkiem bawić się ze szczeniaczkami bo też ostatnie chwile bo chcemy je już sprzedawć:tak:synek jest ostatnio tak hmm rozumny dużo a pobroić też lubi ale już jest lepiej z tym;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Witajcie kochane :-)
Pogoda swietna wiec trzeba korzystac ile sie da. Dzieki za rady. Kaja biega po wodzie w samych majteczkach chociaz wciaz jest tylko poczatkujacym nocnikowcem. Codziennie chodzimy na Pergole z fontanna gdzie maluchy moga sie pluskac do woli. Smiechu tu i pisku co nie miara :-D
PATRYSIA, widze ze cieszysz sie z drugiego synka i maz tez :-) a Dominis bedzie mial swietnego towarzysza zabaw, to fakt. Wybralas juz imie?

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny
dawno mnie tu nie bylo.:baffled:
ostatnio nie mam stalego netu,no i poki wakacje chcialam gdzies pojezdzic z dziewczynami,na koniec robilam porzadki bo jak zacznie sie szkola to bedzie mniej czasu na to.

my walczymy z nocikiem calkiem niezle:-)
w tatmtym tyg jak bylo goraco Weronika latala w samych majetczkach,a jak byl upal to tylko w kapeluszu:-D:-D:-D:-Dwiec sikala gdzie chciala.w domu jak biega z golym tyliem to sama siada na nocnik.jak ma majtki to nie jeszcze.tzn wola kupe z reguly "mama kaaa":-)i po zaptanie czy chce kupe mowi "pa" co znaczy "tak" (nie moze jej sie to slowo odwidziec:baffled::-D).
sadzam ja regularnie na nocnik i wczoraj nie blo ani jedenj wpadki:-)
zakldam jej pieluche tetrowa i majtki z sucha pielucha-jak zrobi siku to czuje ze mokro bo ciagei sie za pileuche a ja oszczedzam i dywany i podlogi i jej kapcie:-):-):-):-):-):-)
wole uprac 2 tetry dziennie niz 5 par spodni:-)

w czwartek dostala kataru i czesto posikiwala ale juz jest ok.
dzis powtorzyla za mna w koncu słow "siusiu" bo tak to nie chciala.
jestem dobrej mysli.zoaczymy ja sie zacznie skola co bedzie bo podroz w obie strony zajmuje ok2godz:baffled:
mam nadzieje ze anuczy sie sikac na trawke nim sie zrobi caliem zimno.no i ze oswoi sie z sedesem bo boi sie usiasc musze kupic nakladke,to sie nauczy.

co poza tym?Weronika bardzoe ladnie jak na swoj wiek potrafi narysowac ludzka twarz,tzn odwzorowuej moj rysunek i sama cos probuje.ruzyje juz prawie idealne koła:-)
potarfi gwizdac w gwizdek i grac na harmonijce ustnej(dmuchac i wciagac powietrze).
oczywiscie sama bardzo ladnie je,pomagam jej tylko przyz zupie-je na 2 lzyki:-):-):-):-)swoaj ladnie nabiera i celuje ale ze nabietra pol lozeczki i nalykala by sie za duzo powietrza.

nikt by nie powiedzial ze ma prblemy z tarczyca:tak::tak::tak::tak:

tymbardziej s=ciesze sie ze dobrze sie rozwija.ma 90cm i wazy 15,5kg:-)bardzo ladnei bawi sie ze starsza siostra,ale mam tez bunt dwulatka troche,moze nie mowi ciagle "nie" alenajlepiej wszytsko by zdobywala krzykiem i placzem:cool2:tyran maly,ale ja sie nie daje:-)
Patrysia gratuluje kolejnego faceta:-)
na kiedy termin?bo nie otwieraja mi sie wszystkie suwcazki

Czesc Mamcie. U nas zrobilo sie ciekawie - kupilismy chomika i mlody jest zafascynowany! Jak tylko wstanie to biegnie do klatki i wola "mika" (czytaj chomik ;)!). Oczywiscie nie pozwalam mu go dotykac, ale uwielbia patrzec jak je albo wspina sie po klatce. Zwierzaki to jednak dobrze wplywaja na maluchy. Zycze dobrej nocki.

Czesc Mamcie. U nas zrobilo sie ciekawie - kupilismy chomika i mlody jest zafascynowany! Jak tylko wstanie to biegnie do klatki i wola "mika" (czytaj chomik ;)!). Oczywiscie nie pozwalam mu go dotykac, ale uwielbia patrzec jak je albo wspina sie po klatce. Zwierzaki to jednak dobrze wplywaja na maluchy. Zycze dobrej nocki.

a dlaczego nie pozwalasz dotykac?

ja mam kotke i 2 psy0kundla i owczarka niemieckiego.wszytskie kobity:-)dziewczyny szaleja za zwierzakami:-)
na moja starsza z autyzmem kot mial zbawienny wplyw-mam na mysli,tulenie,glaskanie,sciskanie itd itd.
a co dopiero mowic jaki ma wplyw na zdrowe dziecko

a dlaczego nie pozwalasz dotykac?

a co dopiero mowic jaki ma wplyw na zdrowe dziecko

Pieski albo kotki sa troszke wieksze od chomika wiec trudniej im zrobic krzywde to raz, a poza tym on sie jeszcze dobrze nie oswoil wiec wole nie ryzykowac pogryzienia - w koncu to gryzon! Inne zwierzatka ktore mamy w rodzinie chetnie glaska i tuli, ale chomik to razczej niezbyt dobra przytulanka dla takiego malucha.

Czesc :-)

Czytam tak wasze posty i nadziwic sie nie moge jakie te nasze wszystkie dzieciaczki juz duze i madre.

ANABUBA- Weronika chyba prawdziwa malarka zostanie. Ma talent dziewczynka, to pewne :tak: My bylysmy wczoraj na warsztatach teatralnych. Kaja dostala do reki swiecowki i pan ja chwalil za narysowanie niewidzialnego obrazka :szok: Ale to byla wina kredek. Zdecydowanie. Niekrore trzeba cisnac mocno jak cytryne zeby jakis kolor z nich wydobyc :rofl2:

ANIA- troche zazdroszcze ci tych slodkich rozmow z Zuzia. A jakie smieszne teksciki puszcza :-D U nas z mowa ruszylo o krok. Kaja uzywa moze z dwadziescia slow, buduje co najwyzej dwuwyrazowe zdania, ale sa one poprawne gramatycznie. Nazywa tez kazdego z rodziny po imieniu.

MYSZUNIA- super wymyslilas z tym wczesniejszym przeniesieniem Piotrusia do doroslego lozeczka. A przygotowujesz jakos synka do opieki nad siostrzyczka lub braciszkiem?

EFIKA- tez mysle ze kontakt ze zwierzatkiem dobrze wplywa na rozwoj dziecka. Kaja ma pieska u babci. Bawi sie z nim wesolo, glaska czule, karmi (chociaz najczesciej swoim jedzeniem) :eek:

PATRYCJA- Alanek to przesliczne imie :tak:

Milego dnia wam zycze. U nas slonecznie i cieplo ma byc :cool2: Nareszcie

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry