reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernikowe dzieciaczki 2007

WITAJCIE KOCHANE:-)
Ach nasze jadki niejadki,a jak u was z piciem u mnie mój synek musi mieć non stop picie(naszczęscie wszystko pije:tak:):-)
Śliczna pogoda dzisiaj pójdę z Dominisiem na podwórko pobiega sobie:-);-)

reklama
Cześć dziewczyny. Jakoś za mało czasu ostatnio mam. :zawstydzona/y:
Tak w skrócie tylko wam powiem, że ja i mąż wyzdrowieliśmy, ale Piotruś nadal jest chory. Od dwóch tygodni cały czas na antybiotyku, wczoraj lekarka zmieniła nam na silniejszy, a on jest i tak już osłabiony. :eek: Na spacerku zawsze mi uciekał z wózka, a teraz przejdzie sam kilka kroczków i się męczy i chce na rączki. :baffled: Dzielnie znosi tą chorobę, ale powiem wam, że strasznie mi go szkoda. :zawstydzona/y:

MYSZUNIA ojejku synek naprawde wasz to znosi jeszcze troche i chorubsko juz ucieknie:tak:życze zdrówka jak najwiecej dla Piotrusia:tak:
AKWARELKA mój też pije z butli,ale z kubka tez pije normalnego,a niekapka niedaje bo one są też przyczyna wady wymowy podobnoż po jakimś czasie sie ząbki wypychaja(tzn.rzuchwa czy jakoś tak)tak terapeuta mówi dlatego odkrecam to i tak z kubka pije,a także Dominis pije soczki ze słomki:tak:ps.jak za łapczywie chce to fakt porozlewa,ale no to są nasze jeszcze małe dzieci co przyjdzie czas na normalne picie:-);-)

Noemi pojedzona. Po czerwonym gardelku juz ani sladu wiec apetyt jej dopisuje ze hej. Dzisiaj na obiad pochlonela GARNEK zupy, pulpeta, ser caly z lodowki zmiotla i maslem zajadla:szok: Przestraszylam sie ze peknie z przejedzenia wiec wytarlam jej buzie sliniaczkiem i puscilam wolno z krzeselka a ona biegiem do lodowki i "mniam" mi wola:-D

Akwarelka co to za zupa byla, ze miala takie powodzenie? Podaj przepis to i ja ugotuje dla mojego jadka-niejadka:tak:

WITAJCIE KOCHANE:-)
Ach nasze jadki niejadki,a jak u was z piciem u mnie mój synek musi mieć non stop picie(naszczęscie wszystko pije:tak:):-)
Śliczna pogoda dzisiaj pójdę z Dominisiem na podwórko pobiega sobie:-);-)

Kaja wypija do trzech butelek dziennie, wszystko, oprocz kakao i kawy zbozowej z mlekiem. Z kubka probowala juz pic, niekapka nie ma :happy2:
Jak idziemy na dluzszy spacer biore jej przewaznie soczek dla dzieci i deser w sloiczku. Wlasnie wybieramy sie na taki dluuuuuuuuugasny spacerek. Pogoda ok :cool2:

Milego popoludnia dziewczynki:-)

PS. Pozdrowienia dla Piotrusia, MYSZUNIU :)

Ostatnia edycja:
Witam mamuski, u nas pogoda tez superasna! Niedawno wrocilismy ze spaceru, mlody zjadl obiada i probuje zasnac ale cos ma opory. Moj pije tylko ze slomki. Jak byl malutki pil moje mleko z butelki (byl za slaby zeby cyca ciagnac). Odciagalam pokarm co 2-3 godz nawet w nocy to byla masakra! Pozniej zalapal cycka i od tego momentu zadne smoczki, butelki, kubki niekapki itp mu nie pasowaly. W domu mialam pol sklepu roznych smoczkow, butelek i kubeczkow. W koncu podpasowal mu taki niekapek ale ze slomka - taki jest zdrowy i nie powoduje ani prochnicy, ani wady zgryzu (czyli w przyszlosci wady wymowy). Teraz pije z normalnego kubka (normalnie albo przez slomke) ale zawsze przy mnie bo inaczej od razu wszystko jest na podlodze albo na nim. Albo z kubka ze slomka. Na szczescie pije tylko wode, ewentualnie lekka herbate albo troszke kubusia.

Ale super było na podwórku pobiegaliśmy sobie,zabawa super bo pogoda tez się spisuje:tak:chociaz teraz by mogło troche popadać bo już dłuuugo nie padało tu u mnie a jest tak sucho:baffled:no a 1 maja moja mama ma urodzinki i wiecie chciałabym aby właśnie na ten dzień było słoneczko,dlatego teraz niech popada:tak:;-)

reklama
akwarelka ciesz się, że Noemi ma taki dobry apetyt. Nie ma nic gorszego, jak dziecko nic nie chce jeść.

Dzisiaj jest jakiś dziwny dzień. Normalnie bliźniaki idą spać dopiero o 11.00, a dzisiaj już od 9.00 pokładają sie, szukają smoczka, chodzą z przytulankami.
Nie wiem co jest, może spadek ciśnienia. Ja jestem po kawce, ale spać mi się chce strasznie, choć noc była spokojna.

Do góry