reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

Dbdg wiesz tu w Anglii przez 6 tygodni każą nie używać dla dziecka żadnych kosmetyków, żeby dać skórze czas na przyzwyczajenie się do życia poza lonem. Ja z Lari się słuchałam tego co położne mówiły i problemów nie było żadnych. Z N dopiero wczoraj zaliczylismy pierwszą kąpiel bo pępek odpadł. Też sama ciepła woda. Wiem że w Pl to każą kupować w aptece jakies cudawianki, pepek jakims oscinoseptem przecierać. Jak byłam na majowkach 13 to patrzyły na mnie jak na wariatke ze nic nie uzywam dla dziecka, a później nie jedna latala po 3 tyg z ropiejacym pepkiem do lekarza kiedy ja juz nie pamiętałam że Lari kiedyś jakiś miała ;) ale wybór należy do ciebie. Ja oczywiście mam sudoceem, oliwke, balsam, szampon I płyn J&J na później ale półki co niczym młodej nie maziam. ;)

reklama
Krewetka - Twój maluch chyba też zaliczył już katar? Dobrze kojarzę? Jak się go pozbyłaś?

no wlasnie, tak naprawde to chyba nie byl katar, a tylko wydzielina, ktora czesto wczesniaki mają, odciagalam tylko aspiratorem, czasem psikalam, bo byla bardzo gesta i ciezko ja wyblo wyciagnać, teraz caly czas mu furczy jednak wg lekarza to opadające sluzówki i moze to potrwać nawet do 6 miesiaca

Co do kosmetykow to tez mam niewiele: sudocerem i bepanthen( tak na wszelki wypadek) , krem do ciała( smaruje raz na tydzień) oraz uniwersalny plyn do kapieli i mycia, z pepkiem nie mialam doczynienia bo jak wyszedl to juz nie mial a u Lili stosowalam spirytus i pieknie sie zagoił

No właśnie...
Bo są różne opinie...

Koleżanka jak mi napisała listę niby potrzebnych kosmetyków to się przeraziłam. Krem do pośladków, do twarzy, do ciała, oliwka- wydaje mi się, że to przegięcie... :baffled:

Nic jeszcze nie kupiłam poza Bepanthenem w razie W i chciałam zamówić w aptece, ale zastanawiam się czy jest sens... :confused2: Chyba sobie część podaruję.

Ja dla Sary mam uniwersalny zel do mycia/kapieli mleczko Do ciala (nie bede codziennie uzywac) , i krem do twarzy mam i w razie w cos do pupy na odparzenia ( bede tylko uzywac jakby sie cos dzialo ) - wszystko z hipp a do pepka nie mam nic bo tu sie niczego nie uzywa a i mozna moczyc go a dla bezpieczenstwa owijac gazikiem ale z Ami nam odpadl w 3 dobie teraz zobaczymy

Dream gram w plemiona- rozbudowuję sobie wioseczkę i podbijam inną
heh, grałam w to 10 lat temu... To odpada dla mnie, za wiele czasu pożera ;-)

(...)Niunia od rana strasznie się rozpycha aż tam na dole czuję mocne parcie na krocze i ból mięśni jakbym całą noc na koniu jeździła. Plecy znów dołączają :-( Niestety skurczów brak. No ale przecież miałam nie marudzic i czekać do czwartkowej wizyty u gina. :-)
No to tak jak u mnie wczoraj. Dzisiaj jest ciut lepiej, może i Tobie do jutra się poprawi. Ja idę na wizytę jutro po południu i też jestem ciekawa co tam słychać i co mi powie...

reklama
oo kurcze to sie wirginia wymeczy, dajcie znac jak bedziecie mialy jakies wiesci, wspolczuje jej :(

dbdg ja podobnie jak dziewczyny jestem za tym, zeby uzywac jak najmniej kosmetykow i takim sposobem jedyne co mamy to plyn do kapania, bephanten (jak narzie nie uzywany) i hm.. nie wiem co jeszcze octanispet to ja uzywałam ale sobie do krocza, zeby sie ladniej goiło, a pepek staram sie na sucho i tyle. Pozniej moze na zime jakis kremik do twarzy i tyle.

Akat kurcze to szybko jej odpadł ten pepek, mojemu narazie nic sie ne zanosi, zeby odpadl a nic przy nim nie robie. Pierworodnemu to tez jakos dopiero po 10-11 dniach odpadl. Kąpiel u nas byla pierwsza tez dopiero w sobote i teraz zamierzamy kąpac co 2-3 dni.

ewula trzymam kciuki &&&&

Do góry