reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Dbdg wiesz tu w Anglii przez 6 tygodni każą nie używać dla dziecka żadnych kosmetyków, żeby dać skórze czas na przyzwyczajenie się do życia poza lonem. Ja z Lari się słuchałam tego co położne mówiły i problemów nie było żadnych. Z N dopiero wczoraj zaliczylismy pierwszą kąpiel bo pępek odpadł. Też sama ciepła woda. Wiem że w Pl to każą kupować w aptece jakies cudawianki, pepek jakims oscinoseptem przecierać. Jak byłam na majowkach 13 to patrzyły na mnie jak na wariatke ze nic nie uzywam dla dziecka, a później nie jedna latala po 3 tyg z ropiejacym pepkiem do lekarza kiedy ja juz nie pamiętałam że Lari kiedyś jakiś miała ;) ale wybór należy do ciebie. Ja oczywiście mam sudoceem, oliwke, balsam, szampon I płyn J&J na później ale półki co niczym młodej nie maziam. ;)

reklama
Krewetka - Twój maluch chyba też zaliczył już katar? Dobrze kojarzę? Jak się go pozbyłaś?

no wlasnie, tak naprawde to chyba nie byl katar, a tylko wydzielina, ktora czesto wczesniaki mają, odciagalam tylko aspiratorem, czasem psikalam, bo byla bardzo gesta i ciezko ja wyblo wyciagnać, teraz caly czas mu furczy jednak wg lekarza to opadające sluzówki i moze to potrwać nawet do 6 miesiaca

Co do kosmetykow to tez mam niewiele: sudocerem i bepanthen( tak na wszelki wypadek) , krem do ciała( smaruje raz na tydzień) oraz uniwersalny plyn do kapieli i mycia, z pepkiem nie mialam doczynienia bo jak wyszedl to juz nie mial a u Lili stosowalam spirytus i pieknie sie zagoił

No właśnie...
Bo są różne opinie...

Koleżanka jak mi napisała listę niby potrzebnych kosmetyków to się przeraziłam. Krem do pośladków, do twarzy, do ciała, oliwka- wydaje mi się, że to przegięcie... :baffled:

Nic jeszcze nie kupiłam poza Bepanthenem w razie W i chciałam zamówić w aptece, ale zastanawiam się czy jest sens... :confused2: Chyba sobie część podaruję.

Ja dla Sary mam uniwersalny zel do mycia/kapieli mleczko Do ciala (nie bede codziennie uzywac) , i krem do twarzy mam i w razie w cos do pupy na odparzenia ( bede tylko uzywac jakby sie cos dzialo ) - wszystko z hipp a do pepka nie mam nic bo tu sie niczego nie uzywa a i mozna moczyc go a dla bezpieczenstwa owijac gazikiem ale z Ami nam odpadl w 3 dobie teraz zobaczymy

Dream gram w plemiona- rozbudowuję sobie wioseczkę i podbijam inną
heh, grałam w to 10 lat temu... To odpada dla mnie, za wiele czasu pożera ;-)

(...)Niunia od rana strasznie się rozpycha aż tam na dole czuję mocne parcie na krocze i ból mięśni jakbym całą noc na koniu jeździła. Plecy znów dołączają :-( Niestety skurczów brak. No ale przecież miałam nie marudzic i czekać do czwartkowej wizyty u gina. :-)
No to tak jak u mnie wczoraj. Dzisiaj jest ciut lepiej, może i Tobie do jutra się poprawi. Ja idę na wizytę jutro po południu i też jestem ciekawa co tam słychać i co mi powie...

reklama
oo kurcze to sie wirginia wymeczy, dajcie znac jak bedziecie mialy jakies wiesci, wspolczuje jej :(

dbdg ja podobnie jak dziewczyny jestem za tym, zeby uzywac jak najmniej kosmetykow i takim sposobem jedyne co mamy to plyn do kapania, bephanten (jak narzie nie uzywany) i hm.. nie wiem co jeszcze octanispet to ja uzywałam ale sobie do krocza, zeby sie ladniej goiło, a pepek staram sie na sucho i tyle. Pozniej moze na zime jakis kremik do twarzy i tyle.

Akat kurcze to szybko jej odpadł ten pepek, mojemu narazie nic sie ne zanosi, zeby odpadl a nic przy nim nie robie. Pierworodnemu to tez jakos dopiero po 10-11 dniach odpadl. Kąpiel u nas byla pierwsza tez dopiero w sobote i teraz zamierzamy kąpac co 2-3 dni.

ewula trzymam kciuki &&&&

Do góry