reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

Dziewczyny,
Z tą lewatywą to jest tak, że jednak warto choć spróbować zrobić ją przed porodem, bo jednak odestek "wypadków" jest o wiele mniejszy po oczyszczeniu jelit. Chciałam też powiedzieć, że lewatywa MOŻE ale nie musi wcale ułatwić czy przyspieszyc porodu. Zrobienie lewatywy jest proste, kwestia nastawienia. Ja musiałam się jej nauczyć, bo regularnie przechodzę głodówki lecznicze, dwa razy w roku. A bez lewatywy to by było trudne i na pewno nieprzyjemne dla organizmu. Ale to całkiem inna kwestia. Poza tym o wiele bezpieczniejsza jest lewatywa niż jakiekolwiek środki przeczyszczające. Nie należy jej jednak nadużywać :) We wszystkim należy mieć umiar :)

Julisia
- kup lewatywę "ENEMA" 150ml :) Albo jest jeszcze Rectonal. Też ok.

Szczęśliwa - gdzie kupowałaś taki wlew? Ja bym taki chciała...

U mnie jest zimno :-D dzieci w szkole :-D bzyknęłam się ( wybaczcie kolokwializm) :-D :-D
Chwilo trwaj! ! ! ! ! ! ! !
Hahahahaha :-D:-D:-D

Lilo, z każdym dniem dziewczynki są bliżej i do samodzielnego oddychania i do przybierania na wadze. Każdy kolejny dzień jest na wagę złota... jestem z Wami myślami.

Wirginia, zrobienie sobie lewatywy to jak włożenie tampona - pierwszy raz jest trudny i dziwny, ale potem już idzie łatwo.

Sysiu, super, że waga stoi - zazdroszczę :) Może i u mnie będzie mały przyrost... ale ja idę dopiero za niecałe dwa tygodnie. Jeszcze długo... A u Ciebie już czuć główkę! To jest niesamowite.

Akatsuki, piękny pokój :)

Isabela, zadbaj sama o to, aby nie zależeć od widzimiesię położnych.

reklama
Akat - Ty to zdolniacha!!! Fajny stajl.

Malinka - niech ból idzie precz!

Sysia - super wieści!

Dziewczyneczki mam fajny kombinezonik do oddania na 50-56 Fran w nim był a urodził się 59 cm. Która chętna? Wyślę pocztą :) jest cieplutki w środku bawełna więc przyda się tym z połowy/ końca października.

Kolor ecru z kawa z mlekiem aplikacje. No ka poszłam w szarości i róże więc mi się gryzie ;)

ImageUploadedByForum BabyBoom1441212114.525464.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1441212114.525464.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1441212114.525464.jpg
    25,9 KB · Wyświetleń: 71
BUBA Ja bym byla chetna:sorry:nie mam kombinezonu a 50/56 to na jesien bylby idealny

Krewetko, extra, że Igorek przybiera! Mówili coś o terminie jego wyjścia ze szpitala? Z kimś o tym rozmawiałaś już?

niestety ale od poczatku nie chca mowic kiedy wyjscie, to jak wrozernie z kart i dlatego nawet nie dopytuje bo to nie ma sensu, lekarz nawet nie chce podejmowac tematu- powiedzial tylko tyle ze wyjdzie jak bedzie na to czas, poprotu nie cce rodzicow nastawiac na okreslony czas

co do lewatywy to ja mialam przy Lilce, jednak komfort psychiczny mialam ze raczej nie bedzie niespodzianki...

Ostatnia edycja:
dream dokładnie Ci nie powiem gdzie, bo kuzynka wzięła tez dla mnie jak zamawiała sobie. Ale na pewno gdzieś na allegro. Ciocia na wakacjach kupowała w aptece w naszej galerii, bliska apteka. Patrzyłam na ich stronę, ale nic nie znalazłam. Nie wiem, może już nie mają, albo w stacjonarnej były a w internetowej nie.

Ladyk a ty jak tam się trzymasz?

Witaj mlodamama :-) fajny zbieg okoliczności, dzieciaczki będą razem urodziny świętować :-)

Mnie biodro odpuscilo :-) ale za to plecy pękają wpół... :-(

Malinka zazdraszczam tego byczenia ;-) korzystaj korztstaj

Kamila teraz nie mam takiego mrowienia ale w poprzedniej ciazy to i owszem i wtedy kekarz mi mowil ze mala musi na jakis nerw uciskac. Nie mile uczucie :/

Mlodamamo witaj!

Moj dzisiejszy nerw w sumie na dobre wyszedl bo dodatkowego powera dostalam i bardzo duzo zrobiłam. Ogarniam tez juz/w końcu wyprawkę malego. Lozeczko rzekomo jutro ma przyjść (tak sobie idzie juz od poniedziałku :-/), fotelik również jutro., zamówiłam kołdrę, ochraniacze do łóżeczka i rożek, zrobilam tez wielkie zamiwienie w aptece i dla malego rzeczy : jak witaminy, masci, balsamy, pieluchy, butelki, szczoteczki i dla siebie rowniez wkladki, maści, plyny. Także naprawdę jestem z siebie dumna ze w koncu ogarniam wyprawkę.

reklama
Ja nie mogę się zabrać za kompletowanie wyprawki nic nie mam naszykowane .. Lozeczko mam po starszku turystyczne jestem mega zadowolona z niego , ale wózka brak i fotelika . Kupić muszę jeszcze butelki rożek i pościel ;)

Do góry