reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

Dzisiaj znowu skurcze nieregularne i ból miednicy więc spakowalam torbę... nigdy nie wiadomo a torba pod łóżkiem nie zawadzi. Nelka sie obróciła jakoś w poprzek: mam jej pupe pod lewym zebrem a glowe pod prawym. Najlepiej ze to czułam bo zrobiła to z taka werwa ze mi książka z ręki wypadła..
MłodaMama witaj - opowiedz coś o sobie.

reklama
Mnie dziś coś znowu w kroku kuło, dopiero jak poleżałam z godz.to przeszło.

Tak sobie myślę o tej główce, którą można wymacać, nie wyobrażam sobie.

MłodaMama witaj.

Młodamama - witaj :)

Akat- no ładne Ci Nelka harce odstawia! Ja też dziś skurcz za skurczem ale to przepowiadające u mnie. Byłam u gina.

Malinka- teraz kręgosłup...trzymaj się bidulko!

Julisia - widzę że w ferworze zakupów, trzymam kciuki!

Dream- śliczną masz córę :) no i te Twoje robótki ręczne! Zachwyt! Podziwiam że tak sprytnie ogarniasz temat lewatywy.

Ale mi się brzuchol spina....

Miłej nocki!

Julisia niby się byczylam ale coś zmeczylam się wycinaniem literek hehe :p no ale chociaż pół dnia przesiedzialam w końcu :-) widzę szał zakupów teraz :-) fajnie :-)

Akatsuki niezła akrobatka :-) ale oby te skurcze minęły a torba niech sobie jeszcze chwilę poczeka :-)

Evvula ja tak samo, jak aplikuje tabletkę to bardzo delikatnie i nie zbyt głęboko bo boję się poczuć :-o w dodatku jakoś mi tam już dziwnie, ale ja to nie umiem wymacac szyjki i nie odrozniam nic tam :p

Buba no kręgosłup już od trzech dni bardzo solidnie boli :-( noce to meczarnia, budzi mnie ból.. Nie wiem już jak leżeć :-( w ciągu dnia czasem odpuszcza ale i tak ciągle boli :-(

Zapomniałam pogratulować zaczetych 9 miesięcy :-)

Lilolo jak tam dzisiaj u twoich dziewczynek?

Ladyk halo halo

Malinka- poproś może o rozmasowanie. Leż na lewym boku a Twój luby niech delikatnie Cię pomasuje na oliwkę, mi przynosi mega ulgę. Współczuję szczerze i łączę się w bólu....

Lady - daj znaka :)

Lilolu- jak zdrówko dziewczynek?

Krewetka- jak u małego?

Ja znowu bezsenna, tralllla a rano nieprzytomna....

lilo jak u Was
ladyk a ty jak sie trzymasz

u nas powiedziałabym ze stabilnie...

musze sobie zakupic babcine gacie, jednak zwykle koncza mi sie dokladnie na ranie po cc i nie da rady chodzić:-( wczoraj wieczorem gdzies nadwyrężyłam brzuch i poszło lekkie krwawienie, cala noc z nerwow nie spalam:baffled:

hejka,

maz odwiozl synka do przedszkola, ja pije kawke, ogarne sie, pojde na zkupy jakies i cos w domku porobie.

Doris ja Ciebie proszę, tylko nie chwal sie bzykankiem, bo tu wsrod Nas wyposzczone babeczki, ktore cierpia katusze i blona dziewicza zarastaja ;-)

Akatsuki moj synek tez ma charakterek. Ma swoje lepsze i gorsze momenty, ale jakos czas temu jak juz nie dawalam z nim rady to myslalam, " co Nam strzelilo do glowy decydujac sie na drugie dziecko". Na pewno jak sie decydowalismy mial ten lepszy moment :) jestem raczej nerwusem wiec latwo mnie zdenerwowac i nietesty krzycze na niego czesciej niz bym chciala, a na pewnoe wiecej niz kiedys bym pomyslala, ze bede to robic. I pozniej mam wyrzuty sumienia, ze nie potrafie sie jakos opanowac. Chociaz naprawde czasem sie staram. Osttsanio jest troche lepiej, ale to chyba zasluga tego, ze maly byl troche u dziadkow, wiec ja troche odpoczelam i mialam nowe podlay sily i cierpliwosci.
Co do klapsow to ja nigdy nie bylam jakas zdeklarowana przeciwniczka, wrecz przeciwnie i sama dwalam mu klapsy. Ale u Nas wogole sie to nie sprawdza. I od jakiego czasu nie robimy tego. Nie sprawdza sie bo: jego to nie boli i nie boi sie ja sie go straszyla ze dostanie, on dostawal komunikat, ze jak jego sie "bije" to i on moze.
Widze to ze im bardziej ja jestem spokojna i tlumacze mu a nie krzycze to on tez sie o wiele lepiej zachowuje. Niestety dziecko przechwytuje nasz emocje i reaguje tak samo.
Oj macierzynstwo to ciezka praca :)

Buba, Krewetka kurcze nawet nie pomyslalam o takich gaciach. Rezcwyiscie bylyby lepsze. Ja kupilam w Pepco po 3 zeta jakies gaciory na polog, ale zwykle, takie niskie.

reklama
Krewetka ja też ostatnio kupiłam takie wyższe w stanie majtki z myślą o bliźnie po cc. O rany pamiętam, i tego nie da się zapomnieć, jak to człowiek chodzi lekko przygarbiony po cc. Tragedii nie ma ale dyskomfort jest. Fajnie, że Ty już jesteś po operacji bo mnie ona przeraża.

Buba ja ostatnio nieźle sypiam aczkolwiek zauważyłam, że jak wwłączam myślenie to od razu sen odpływa. Próbowałaś poić się melisą? Mnie wycisza.

Kasik obiecuję poprawę, więcej ani słowa ;-) a swoją drogą to chyba fajnie moc drugi raz stracić dziewictwo? :p dosyć żartów, sama miałam dwa miesiące przerwy, wiem jaka byłam sfrustrowana. Na pociechę napiszę Ci to co wiesz, już bliżej niż dalej do drugiego "pierwszego razu" ;-)

Ja wczoraj miałam konsultację po holterze. Generalnie mam tachykardię zatokową (prawdopodobnie przejdzie wraz z ciążą - oby). Bardzo dużo przyspieszeń w ciągu doby w tym najwyższe tętno 164 :-O ciekawe co by powiedzial na to pan profesor co to uparcie twierdził, że 160 to niemożliwe i mam wyrzucić aparat do mierzenia ciśnienia bo on kłamie... generalnie to do 15 tętno po 120-130 i 140 parę, później zwolnienie ale też nie za dużo. O 4 i 5 rano miałam tętno 110 :-/ Mogę brać leki jeśli chcę albo nie brać. No to na razie nie biorę, miesiąc wytrzymam a potem zobaczymy jak urodzę. Jak nie minie to na pewno rozważę leczenie.

Ladyk co u Ciebie? Daj znać!

Do góry