reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

Dzień dobry :)

Dla mnie nie wiem czy dobry... To była chyba najgorsza noc od początku ciąży... Wieczorem nie mogłam sobie znaleźć pozycji do leżenia, z nerwów postanowiłam iść już spać, no i się zaczęło. Najpierw brzuch mi się napiął, trudno mi się oddychało, żadna pozycja nie była wygodna żeby usnąć. Zipałam jak stary parowóz. Ł. nie spał pół nocy, bo co chwilę się budził, kiedy ja się wierciłam czy szłam do łazienki. Otworzyłam drzwi balkonowe na oścież, ale to i tak nie pozwoliło mi lepiej oddychać. Wstałam o 5:00 i do teraz nie czuję się jakoś dużo lepiej. O 7:00 obudziła się Frelka i daje popalić. Boli mnie pod żebrami i czuję się jakbym miała płuca okopane. Masakra! Sorki, ale musiałam się wylać z tymi bólami i żalem.

Krewetka cieszę się, że u Was "stabilnie".

Ladyk jak u Ciebie?

Lilolo daj znać co i jak po konsultacji z lekarką...

Akat, życzę jak najmniej "sensacji" z organizmem i Lari

Mlodadama witaj!

Mnie biodro odpuscilo :-) ale za to plecy pękają wpół... :-(

Łącze się dosłownie w bólu...

Zaraz muszę się jakoś ogarnąć, spakować na 4 dni na wieś, wykąpać... Dziś czeka mnie ściąganie kamienia u dentystki, ciekawe jak to przeżyję. Te 4 dni u Teściów jakoś mnie nie zachwycają, tym bardziej, że w niedzielę mamy pierwszą rocznicę ślubu i nie uśmiecha mi się jej świętować z całą rodziną :/

Miłego dnia Kobietki :)

reklama
Witajcie
Akatsuki jak wyczuwasz ze to akurat glowka a to pupka? ja nie moge tego ogarnac, choc to druga ciaza to czuje sie jakby pierwsza..:D

evvula
co to moze byc to klocie "tam", tez to czasem mam i nieraz mysle sobie ze moze jakies rozwarcie mi sie robi, albo szyjka skraca mozliwe jest to?

malinka
mnie tez bardzo dokuczaja krzyze pytałam lekarza czy mozna stosowac jakies leki na to ale poweidzial ze nie bardzo ewentualnie apap czy paracetamol ale to za lekkie leki zeby pomogly, w gre wchodzi tylko masaz i ćwiczenia na kregosłup, sprobuj poszukac jakis cwiczen na necie dla ciezarnych :D mam nadzieje ze pomoze. mi bardziej przeszkadza RLS boole krzyza przy tym to przyjemnosc :D

Kasik
nie potrzebnie masz wyrzuty sumienie, nie jestesmy idealne, tez mamy swoje lepsze i gorsze dni, nerwy tez nam puszczaja, nakrzyczec zdarza sie kazdemu. trzeba obrac jakas taktyke i sie jej trzymac.. mam 2,5 roczna corke i tez tak jest jak u was, a dzieci to jeszcze lepsi psychologowie jak dorosli wiedza jak nas wyczuc i wykorzystac :)

Dziewczyny te majtki babcine to dobra sprawa, po pierwszej cesarce tez prosilam mame zeby gdzies pojechala kupic mi takie wielkie majty bo wygodniej jak gumka jest na brzuchu a nie ociera sie o rane po cc.

A
Buba, Krewetka kurcze nawet nie pomyslalam o takich gaciach. Rezcwyiscie bylyby lepsze. Ja kupilam w Pepco po 3 zeta jakies gaciory na polog, ale zwykle, takie niskie.

jakos nie pomyslalam o tym wczesniej, w szpitalu mialam jednorazowe i one byly z wysokim stanem, dzis musze na gwalt kupic bo zwykle i niewygodne i podraznia rane

Krewetka ja też ostatnio kupiłam takie wyższe w stanie majtki z myślą o bliźnie po cc. O rany pamiętam, i tego nie da się zapomnieć, jak to człowiek chodzi lekko przygarbiony po cc. Tragedii nie ma ale dyskomfort jest. Fajnie, że Ty już jesteś po operacji bo mnie ona przeraża.

doris ja sie strasznie balam jak szlam na operacyjną bo poprzednie cc miałam narkozie, ale teraz juz wiem ze nie ma sie czego bac, wiadomo trzeba sie pozniej pomęczyć kilka dni ale trudno- taka nasza rola:sorry:, zaraz jade do sklepu w poszikwaniu gaci, ale wiem ze teraz trudno takie kupic wszędzie stringi:baffled:

Mlodamama witaj w naszym gronie :)

Akat to dobrze ze naszykowalas ta torbe nigdy nic nie wiadomo

Malinka lacze sie w bolu kregoslupowym, tez juz nie wiem co mam robic zeby mi ulzylo :/

A wiecie moze czy mozna Amol uzywac w ciazy?

A ja dzisiaj zaczynam 9 miesiac :D masakra jak to szybko zlecialo :D i zaczynam coraz bardziej sie obawiac porodu :/

Wirginia a na Amolu nie jest nic napisane?

Kitek może to kręgosłup tak Cię boli? Albo klatka piersiowa (mostek, zebra)? Bo płuca to nie powinny.

wirginia...też się psychicznie sypię...ale u mnie to z powodu widoku mojego dziecka, kiedy odbieram je ze żłobka....katastrofa... a wiadomo,że trzeba być silniejszym i nie można pokazać własnej słabości....

A jeszcze w temacie amolu....to na mnie nie działa, za to na np ból pleców używam maści końskiej rozgrzewającej (gin pozwolił) i to jedyne co dla mnie tak na prawdę działa. Wczoraj wieczorem musiałam ją zastosować, dziś póki co nic mnie nie boli

Dzień dobry!

Moja nocka całkiem fajna. Śmieję się ze to przez męża mam bezsenność bo 2 nocka bez niego i 2 nocka idealna ;-)
Za to coraz częściej skurcze mnie dopadaja, raczej sa bezbolesne ale duzy dyskomfort. Ucisk na krocze jest coraz silniejszy i bol krzyża to juz praktycznie mnie nie opuszcza.

Co do cierpliwości do dzieci to tez już kiepsko u mnie bylo. Na szczęście zaczęło sie przedszkole i jest dużo lepiej - i one mniej marudza, wymyslaja i ja to wszystko lepiej przyjmuje :-) jak ja lubie te przedszkole

Jak zwykle plan na dzis bardzo napiety: musze w koncu ogarnąć mieszkanie, ciagle cos do zrobienia na budowie i nie ma na to czadu, później maja przyjechać dalej robic kucnie i musimy pare szczegółów ustalic, po poludniu jade do pracy po RMUA i wnioski juz w sprawie macierzynskiego, a oprocz tego na kawke w milym towarzystwie, pozniej zakupy, a po przedszkolu dziewczyny idą dzisiaj na pierwsze zajecia z akrobatyki artystycznej, wieczorem chce ogarnac trochę prasowanie w tym rzeczy malego. No to na tyle. Program duzy czasu mało ;-) ruszam więc.

reklama
Mrowkaa ja sobie nie umiel wyobrazic jak moj synek pojdzie w wieku 2.5 lat do szkoly ja sie chyba psychicznie zalamie takie malenstwo i juz do szkoly no ale to tylko dla jego dobra

Doris na amolu nic nie pisze takiego

kasia jak dostalas pozwolenie to ja tez uzyje go od czasu do czasu
Mi on pozwala zasnac i przez sen jakos mniej czuje ten bol

Do góry