reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Ja też uwielbiam czytać, pochłaniam książki, mój M natomiast nie co bardzo mnie smuci, też mam nadzieję że moje dzieci zarażą się pasą do książek a córcia już się bardzo interesuje więc myślę że chyba tak :-)
Niestety ostatnio głównie ze względów oszczędnościowych pochłaniam e-booki, mąż sprezentował mi czytnik i już chyba przez 2 lata prawie 60 książek na nim rzeczytałam ;-) ale jednak papier to papier

dziewczyny objadam się czekoladą jak głupia, neich mnie ktoś powstrzyma bo będę wyglądałam jak beczka neidługo :-p

kate z tym że ja piekę bezglutenowy ;-) bo wzdyma mnie od pszennego. Piekę dokładnie ten Chleb bezglutenowy - prosty przepis dla każdego :-)
Buba rewelacyjna wiadomość! dobrze wykurowana jesteś :-)
Malinka89 sama neiwiem co bym zrobiła na Twoim miejscu, pewnei bym do gina zadzwoniła...

Ja też czytam na czytniku. Zakupiłam go głównie ze względu na to że tutaj dostęp do książek mam ograniczony, a jakbym miała wysyłać paczki to bym zbankrutowala. Długo się zastanawiałam, aż w końcu kupiłam i nie żałuję. Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma :-)

Co do śmierci kogoś z rodziny, to u mnie w pierwszej ciąży się nie sprawdziło. Na szczęście! Ale teraz w ciągu ostatnich dwóch tygodni jest masakra. Zmarł ojciec mojego wujka (dla mnie to żadna rodzina), przedwczoraj ojciec mojej mamy faceta ( tez nie rodzina) i kuzyna dziewczyny ojciec jest w bardzo złym stanie, chyba go już w śpiączke wprowadzili. Okropne to jest. Ostatni pogrzeb jaki przeżyłam był 10 lat temu jak babcia zmarła. Chciałabym żeby tak zostało ale wiem ze się nie da. Niestety każdy kiedyś umrze.

Doris trzymaj się Kochana :-*

reklama
mi sie sprawdzilo w jedenj i w drugiej ciazy, wszytsko ze strony meża, babcia i ojciec, wiec chociaz kiedys uwazalam to za bzdure, tak teraz mysle, ze cos w tym jest

Xmamuska fajnie ze udało Ci sie znaleźć na Allegro ;)

Akatsuki o matko! Chyba b zawału dostała jakby to moja córka tak wyskoczyła...

Buba super ze noga ładnie sie goi ;) a jakieś nowe zalecenia dostałaś? ;)

Malinka nie wiem co Ci doradzić, mnie tez zaczęły nawiedzać takie bóle ale trwają chwile i zwykle po szybkim opróżnieniu pęcherza przechodzą, ale było i tak ze mnie zgięli w pół, Mała musi po prostu gdzieś naciskać...
Moge Ci powiedzieć jedynie co usłyszałam od lekarza, ze to ciąża i ze będzie bolec, a zainteresować sie bólem jak trwa długo. Jesli Cię martwi ten ból to moze Zadzwon do lekarza albo pojedź na IP?

Kasik nie ma za co :) w naszym przypadku faktycznie lepszy będzie Biofer folik ;)
Na otwartym wolałabym nie pisać ;)

Doris bardzo mi przykro z powodu Babci [*]
Miała piękny pogrzeb...
Niezły przypadek Koleżanki, rzadko sie zdarzają pomyłki w ta str ;)

Mrówka &&&& za jutrzejsza wizytę ;)

Buba dobry lekarz jakos wypatrzy te różnice, jak? Nie mam bladego pojęcia! Jak Tesc robił mi teraz usg to wszystko widział, fakt ze ma usg najnowszej generacji, ale dla mnie to i tak kosmos ;) w serduszku widział wszystko dokładnie, tłumaczył co i jak, a ja? Cóż wierze na słowo i Jego doświadczeniu hehe ;) pytałam tez czy moge na pewno kupować różowe ubranka to powiedział ze jakimś cudem moze wyjsć jeszcze syn, typu ze jąderka nie zstapily jeszcze i siusiak sie zawinął, ale on jest prawie pewny ze to Dziewczynka ;) ja nie wiem jak oni to wszystko widza ;p

AnnieTess mi sie marzy w domu mieć wielka bibliotekę ;)
Cieszę sie ze apka ogarnięta ;)

Co do śmierci kogoś bliskiego "zwalniającego miejsce" to zawsze podchodziłam do tego sceptycznie, bo dla mnie musi byc wytłumaczenie naukowe ;p ale jak zmarła Babcia G niedawno nagle, to jakos zaczęłam sie zastanawiać czy to nie jest prawda...

Ja dzis całe popołudnie umieram, mam tak okropny ból po lewej str jakby rwą, ze nie moge noga ruszyć, a chodzenie to jeden wielki ból, dosłownie łzy z bólu mi lecą.. Mam nadzieje ze przejdzie do jutra bo jak nie to bede uziemiona na łożku, bo nawet do wc cieżko sie podnieść...

dziewczyny mam takie pytanie odnośnie porodu a raczej położnej. Będziecie sobie opłacać położną do porodu, jakąś z polecenia dobrą czy może jaka się trafi to taka będzie?

Jeśli się zdecyduję na sn to na 100% z opłaconą położną. Przy pierwszym porodzie byłam pełna zaufania do personelu i stwierdzałam, że nie będę nikomu extra płacić i to był OGROMNY błąd. Teraz nauczona doświadczeniem zapłacę. No ale cały czas myślę nad cc...

Doris współczuję z powodu babci
Dziewczyny nie straszcie mnie tak tym ustepowaniem miejsca bo u mnie pare osób poważnie choruje w tym 2 na raka =/
A Babcia mojego ma operacje na serce w poniedziałek =/

Nasz mały wypad nie wypalił bo nie dość że utknelismy na 2h w korku to jeszcze zaczęło lać jak diabli =/

Buba super że noga tak szybko się goi =)
Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty =)

Hejka Kochane. Sorki że nie dawałam znaku życia, ale zaganiana byłam ostatnio, praca, dom i ciąża, to chyba zaczyna mnie przerastać. W zeszłym tygodniu robiłam młodemu urodziny znaczy w sobotę, a w niedzielę byliśmy na komunii. Po weekendzie padałam na ryj i do pracy wróciłam zmęczona jak diabli, Dobrze że już jutro piątek bo cały zbliżający się weekend zamierzam przeleniuchować i wreszcie się wyspać. Bo następny znowu będzie hardcorowy. W następny piątek jadę z młodym na turniej taneczny a w niedzielę jeszcze jedna komunia. Ale od czerwca chciałabym pójść na zwolnienie więc wtedy będę miała więcej czasu na bb.
Zaczęły mi puchnąć nogi i zastanawiam się czy to nie za wcześnie, w pierwszej ciąży ta przypadłość pojawiła się dopiero pod koniec ciąży. Fakt że w pracy siedzę przez prawie 8 godzin, a jak lato przyjdzie to już w ogóle będzie masakra. Poza tym wszystko ok.
Biorę się za nadrabianie zaległości bo ciekawa jestem co tam u Was:tak:. Pozdrawiam.

Jest 2 w nocy spać nie mogę :-/

Malinka,to na pewno czulas ruchy maluszka :))

Dolga,apka dość często się zawiesza już kilka razy musiałam odinstalować i zainstalować ponownie :-/

Buba,super ze ranka tak szybko się zagoila :-) Teraz żeby szybko się wszystko zroslo i będzie superr :-)

Dbdg,też ostatnio dostałam taki mandat i nie wskazalam nikogo :-) odwolalam się do straży gminnej i umorzyli mi 200zl ;-) może też tak zrób.

Wirginia , odpoczywaj nad morzem :-) Mam nadzieję że wspólny wypad Wam pomoże :-)

Paulka,z Martynka nie mialam wykupionej położnej i trafiła mi się naprawdę bardzo fajowa :-) Natomiast teraz myślę czy nie wykupić , sama nie wiem co robić :-/

Blair,gdzie taki fajny ciuch jest ? Fajnie że udało Ci się złowić tyle rzeczy :-) Tokofobia co to ??? Pierwsze słyszę :-/

Maran-atha ale długo czekasz na przesyłkę :-/ statkiem płynie czy co ;-) Mi z Kanady przesyłki idą czasem 3 mc ale to ze względu na to że właśnie droga morska są wysyłane :-/

Akatsuki,w Warszawie od rana też byla beznadziejna pogoda :-/ No ale plus ze było cieplej niż u Ciebie jakie pieklas muffinki ??? Sytuacja z córką straszna nawet nie chce wiedzieć co czulas :/ Takie maluszki mają takie głupie pomysły :-/ Gratulacje 1 czkawki ;-)

Malkus,ściskam Cię mocno i oby te dwa tyg szybko zlecialy :-*

Doris33 strasznie mi przykro z powodu straty babci :-/ sytuacja z koleżanką ekstramalna biedna pewnie szok przeżyła.

Mrowkaa,trzymam kciuki za dzisiejsze polowkowe ;-) Daj znać po wizycie !!!

Paulka,za Twoje polowkowe również trzymam kciuki :-) no i oby babelek okazał się córeczka !!!!

Evvula,pisz do nas jak tylko znajdziesz czas :-)

Byłam dzisiaj u lekarza ze względu na przeziębienie i nic konkretnego nie uslyszlam nawet mnie nie zbadał tylko do gardła popatrzył :-/

Hej nie nadrobie was teraz bo nadal padam ze zmęczenia po tym bólu... Bolało bardzo mocno przez ok 5 godzin.. W końcu pojechaliśmy na IP bo mój lekarz nie odbierał. I wróciłam szybciej niż pojechałam. Powiedzieli ze na IP nie mają nawet usg i nic nie pomaga i przyjmą na oddział a na badanie bym musiała czekać do rana. No paranoja. Wydawało mi się że na IP jest pomoc doraźna i powiedziałam im to, stwierdzili że nie i że tylko mogą mnie od razu hospitalizowac... Co prawda ja nigdy nie byłam na IP ale byłam z kimś i widziałam tłumy ludzi czekających i po udzieleniu pomocy albo wracali albo byli przyjmowani a tutaj niby szpital specjalistyczny, typowo polozniczo dzieciowy i co? Jestem strasznie rozczarowana... :-(

I jeszcze jak na złość wczoraj nie czułam wogole malutkiej :-(

Ostatnia edycja:
reklama
Hej nie nadrobie was teraz bo nadal padam ze zmęczenia po tym bólu... Bolało bardzo mocno przez ok 5 godzin.. W końcu pojechaliśmy na IP bo mój lekarz nie odbierał. I wróciłam szybciej niż pojechałam. Powiedzieli ze na IP nie mają nawet usg i nic nie pomaga i przyjmą na oddział a na badanie bym musiała czekać do rana. No paranoja. Wydawało mi się że na IP jest pomoc doraźna i powiedziałam im to, stwierdzili że nie i że tylko mogą mnie od razu hospitalizowac... Co prawda ja nigdy nie byłam na IP ale byłam z kimś i widziałam tłumy ludzi czekających i po udzieleniu pomocy albo wracali albo byli przyjmowani a tutaj niby szpital specjalistyczny, typowo polozniczo dzieciowy i co? Jestem strasznie rozczarowana... :-(

I jeszcze jak na złość wczoraj nie czułam wogole malutkiej :-(

To dziwne, polska służba zdrowia... :/ A potem historie, że ludzie umierają bo ich odstawiono z kwitkiem. Brak słów!!!

Co prawda u mnie w szpitalu jest oddzielna ginekologiczna IP i nie mogę narzekać bo jak pojechałam to nie czekałam w zadnej kolejce, zrobili mi od razu usg i nie było problemów.
Ale przeszło Ci? Skontaktowałaś się w końcu z lekarzem?

Dzień dobry. Testuję apkę na tel.- póki co jest git. :)

Śniło mi się, że mnie M zdradził z 12katką hahaha- wkurzona na niego jestem :D

Do góry