reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Doris, przykro mi Kochana... piękny pogrzeb Babcia miała. Mam nadzieję, że już czujesz się lepiej?

My wydaliśmy masę kasy na książki ;) Już i tak się nam nie mieszczą na półkach a ciągle coś nowego dochodzi :)

Hania ma dziś gorszy dzień. Straszna maruda... ech nie już idzie spać ;)

reklama
Doris, przykro mi Kochana... piękny pogrzeb Babcia miała. Mam nadzieję, że już czujesz się lepiej?

My wydaliśmy masę kasy na książki ;) Już i tak się nam nie mieszczą na półkach a ciągle coś nowego dochodzi :)

Hania ma dziś gorszy dzień. Straszna maruda... ech nie już idzie spać ;)
Super! [emoji5] My właśnie w weekend chcemy jechać. Domyślam się, że pełno ludzi będzie. U nas domowa biblioteka pęka w szwach. Z mężem uwielbiamy czytać. Mam nadzieję, że zarazimy tą miłością nasze dzieciaki. [emoji5]

Super! [emoji5] My właśnie w weekend chcemy jechać. Domyślam się, że pełno ludzi będzie. U nas domowa biblioteka pęka w szwach. Z mężem uwielbiamy czytać. Mam nadzieję, że zarazimy tą miłością nasze dzieciaki. [emoji5]

No w weekend będzie obłęd na pewno. My też kochamy czytać :) Hania już też bardzo lubi książki. Umie w skupieniu oglądać, udaje, że czyta ;) A jak dostanie jakąś nową to od razu leci do Peppera (naszego psa) i mu pokazuje i "czyta" :)
Marzę o domu, w którym zrobimy sobie pożarną bibliotekę :)

Oj tak! Też marzy mi się osobny pokój na bibliotekę. W środku duże sosnowe biurko, a na nim zielona lampka typu bankierka. Ale to marzenie może do zrealizowania w dość odległej przyszłości. Na razie muszę się zadowolić regałami uginającymi się od książek w naszej małej salono-jadalni [emoji5] , która jak bliźniaki podrosną - stanie się również naszą sypialnią.

ja będę miała biblioteczke na antresoli nad schodami ;) po srodku planujemy poduszki na styl arabski i shishe a dookoła regały ; )

Ja też uwielbiam czytać, pochłaniam książki, mój M natomiast nie co bardzo mnie smuci, też mam nadzieję że moje dzieci zarażą się pasą do książek a córcia już się bardzo interesuje więc myślę że chyba tak :-)
Niestety ostatnio głównie ze względów oszczędnościowych pochłaniam e-booki, mąż sprezentował mi czytnik i już chyba przez 2 lata prawie 60 książek na nim rzeczytałam ;-) ale jednak papier to papier

dziewczyny objadam się czekoladą jak głupia, neich mnie ktoś powstrzyma bo będę wyglądałam jak beczka neidługo :-p

kate z tym że ja piekę bezglutenowy ;-) bo wzdyma mnie od pszennego. Piekę dokładnie ten Chleb bezglutenowy - prosty przepis dla każdego :-)
Buba rewelacyjna wiadomość! dobrze wykurowana jesteś :-)
Malinka89 sama neiwiem co bym zrobiła na Twoim miejscu, pewnei bym do gina zadzwoniła...

ten pomysł urodził się 2 tyg temu kiedy położono schody i nie wiedzieliśmy jak je wykończyć. akurat obok jest pion komina wiec problem wentylacji sam się rozwiązał. Antresola nie będzie wielka raczej jednoosobowa ale zrobi robotę. Zresztą będzie służyła tylko do tego ;)

reklama
dziewczyny mam takie pytanie odnośnie porodu a raczej położnej. Będziecie sobie opłacać położną do porodu, jakąś z polecenia dobrą czy może jaka się trafi to taka będzie?

Nawet nie wiedziałam, że tak można... ;)

Dbdg na apce BB lepiej sie pisze niż na kompie :)

Chciałam dziś wypróbować, ale jakoś się nie złożyło, może później. ;)

Ja myślę, że jak dziecko kopnie to to nie jest tylko kop i od razu przykurcz, tylko na chwilę prostuje nóżkę, dlatego jest na moment twardo :) Tak przynajmniej myślalam w pierwszej ciąży.

Możliwe. Jestem już prawie pewna, że to ruchy i już je rozpoznaję. :) Choć mój M nic nie czuje... :)

:) tak, zgadzam sie, np morze :) ja uwielbiam spacery nad morzem, ale oczywiscie nie w sezonie:) jakie masz jeszcze fajne miejsca ? moze o czyms nie wiem i skorzystam ;)

Jak ja Wam zazdroszczę mieszkania na morzem... Ech! Marzę o tym, biegałabym rano po plaży i medytowała o zachodzie słońca... <3

Co do CC to bardzo bym chciała mieć. Na razie szukam sobie jakiegoś wskazania. :D Gin przekonuje mnie, że SN jest lepsze etc., ale jakoś mnie to nie przekonuje. Prywatnie szkoda mi pieniędzy, choć jeśli nie uda mi się tego ogarnąć na NFZ to chyba będę musiała się zastanowić.

Też się dziwię, że lekarze są w stanie wyczytać z usg płeć. Ja ostatnio nawet miałam problem z zobaczeniem paluszków... :D Mam nadzieję, że mój gin źle patrzył i ten "ogonek" , który nam pokazywał to jednak nie jest atrybut męskości. Wolałabym córkę, choć ojciec dziecka zachwycony, że pierworodny syn... :D

Do góry