reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Wczoraj po powrocie napisałam wam mega długiego posta i co i patrze dzisiaj a go wcielo i go nie ma grrr
Myśmy wczoraj spędzili 4h w aucie i nie dojechaliśmy nawet na miejsce =/ utknelismy na 2h w korku i zaczęło lać jak diabli, więc jak tylko było to możliwe to wróciliśmy się i pojechaliśmy do McDonald's [emoji14] mieliśmy bynajmniej czas żeby po rozmawiać =)

Kurcze nie straszcie tak tym, ze starsi ustępują miejsca młodszym bo u mnie w rodzinie pare osób poważnie choruje w tym 2 walczą z rakiem, a mojego D Babcia w poniedziałek ma operacje na serce

Madziula współczuję bezsennosci ja w nocy często się budzę i rano godzina 6 i już nie śpię =)
Buba super że tak szybko się to goi =)

Doris przykro mi z powodu babci
Trzymam kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty na pewno wszystko będzie w porządku ja jeszcze 3 dni do wizyty =)
Malinka udało ci się skontaktować z lekarzem co to były?
dbdg no to mało ciekawy sen =) mi się jakiś niedawno śniło, że mój zaprosił sobie jakieś 2 dziewczyny do łóżka bo ze mną się znudził xd

reklama
dziewczyny mam takie pytanie odnośnie porodu a raczej położnej. Będziecie sobie opłacać położną do porodu, jakąś z polecenia dobrą czy może jaka się trafi to taka będzie?
ja na pewno nie, pierwszy porod w szpitalu gdzie nie mialam swojego lekarza, tym bardziej poloznej.... teraz bede rodzic tam gdzie ma dyzury oja lekarka, ale o położnej nawet nie myślę,

Pogoda dzis piekna, wiec zapewne wybedziemy na dzialke
Milego dnia :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujące! [emoji5]
Mój tato mawia "umarł król, niech żyje król". Niestety, to jest taka naturalna wymiana pokoleń. W mojej rodzinie nie zawsze to się pokrywa, ale coś w tym jest. W ostatnim czasie śmierć i narodziny się wymieniły. Dwa miesiące przed narodzinami Mai, zmarła moja teściowa. Na jesieni odeszły moja babcia i ciocia, a pod koniec stycznia okazało się, że jestem w bliźniaczej ciąży. Dlatego, z przymrużeniem oka, ja już w ciążę nie zachodzę, co by losu nie kusić [emoji6] .
Mój mąż dziś jest na wyjeździe służbowym. Wróci koło północy. Dziś urzędujemy z Mają u moich rodziców. Daleko nie mamy, bo mieszkamy w 1. klatce, a moi rodzice w 3. klatce (tego samego bloku, of course). Po latach mieszkania w innej dzielnicy wróciłam na łono osiedla, na którym się wychowałam [emoji5] .
Miłego dnia!

Malinka omg a jakby to było coś poważniejszego :/ no ale dobrze ze ci przeszło, musisz koniecznie Powiedzieć o tym swojemu lekarzowi

Karo, Mrowkaa czekam na info :)

Wirginia widzisz nie ma tego złego, chociaż sobie pogadaliscie i spedxiliscie razem czas :)

To dziwne, polska służba zdrowia... :/ A potem historie, że ludzie umierają bo ich odstawiono z kwitkiem. Brak słów!!!

Co prawda u mnie w szpitalu jest oddzielna ginekologiczna IP i nie mogę narzekać bo jak pojechałam to nie czekałam w zadnej kolejce, zrobili mi od razu usg i nie było problemów.
Ale przeszło Ci? Skontaktowałaś się w końcu z lekarzem?

Dzień dobry. Testuję apkę na tel.- póki co jest git. :)

Śniło mi się, że mnie M zdradził z 12katką hahaha- wkurzona na niego jestem :D

Tutaj niby też IP ginekologiczne a powiedzieli że to w końcu izba przyjęć i jak nazwa wskazuje przyjmują do szpitala.. Zglupialam naprawdę.. Na szczęście chociaż mile te kobietki w okienku były...

W sumie gdzieś po 8 godzinach poczułam ulgę i niby przeszło ale przy wstawaniu dawało znać o sobie ale bez porównania słabiej. Dzisiaj jest dobrze i na razie nic nie czuje ale i tak chce to skonsultować bo kurcze kolejny raz jak dało mi tak popalić...

Wczoraj po powrocie napisałam wam mega długiego posta i co i patrze dzisiaj a go wcielo i go nie ma grrr
Myśmy wczoraj spędzili 4h w aucie i nie dojechaliśmy nawet na miejsce =/ utknelismy na 2h w korku i zaczęło lać jak diabli, więc jak tylko było to możliwe to wróciliśmy się i pojechaliśmy do McDonald's [emoji14] mieliśmy bynajmniej czas żeby po rozmawiać =)

Kurcze nie straszcie tak tym, ze starsi ustępują miejsca młodszym bo u mnie w rodzinie pare osób poważnie choruje w tym 2 walczą z rakiem, a mojego D Babcia w poniedziałek ma operacje na serce

Madziula współczuję bezsennosci ja w nocy często się budzę i rano godzina 6 i już nie śpię =)
Buba super że tak szybko się to goi =)

Doris przykro mi z powodu babci
Trzymam kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty na pewno wszystko będzie w porządku ja jeszcze 3 dni do wizyty =)
Malinka udało ci się skontaktować z lekarzem co to były?
dbdg no to mało ciekawy sen =) mi się jakiś niedawno śniło, że mój zaprosił sobie jakieś 2 dziewczyny do łóżka bo ze mną się znudził xd

Jeszcze się nie udało.. Będę dzwonić niebawem

Ale nie mogę wyjść z "podziwu " że nie mają na IP nawet usg? I to w szpitalu typowo poloznicznym.. No nie ogarniam tego cały czas..

Dolga bałam się że to wyrostek bo jak ruszalam noga to ból się nasilal, z drugiej strony myślałam że mi zaraz coś tam pęknie ale czekać do rana na badanie to paranoja.. Równie dobrze mogłam w nocy jechać do innego szpitala w razie jak by wróciło i kto wie, może by sprawdzili bez problemu..

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny, ja dzis o 9:40 wizytuje... Juz sie denerwuje, nie moge spać od 6... Jak zawsze boje sie ze cos jest nie tak...ech...i tak zawsze przed każdym usg...
Trzymajcie kciuki
Trzymamy! Pisz jak tam i domagaj się zdjęć!

Yyyyy, mi też się dzisiaj śniło, że mój M. mnie zdradził z jakimiś dwiema laskami. Obudziłam się wkurzona i smutna. Masakra...

Xmamuska fajnie ze udało Ci sie znaleźć na Allegro ;)

Akatsuki o matko! Chyba b zawału dostała jakby to moja córka tak wyskoczyła...

Buba super ze noga ładnie sie goi ;) a jakieś nowe zalecenia dostałaś? ;)

Malinka nie wiem co Ci doradzić, mnie tez zaczęły nawiedzać takie bóle ale trwają chwile i zwykle po szybkim opróżnieniu pęcherza przechodzą, ale było i tak ze mnie zgięli w pół, Mała musi po prostu gdzieś naciskać...
Moge Ci powiedzieć jedynie co usłyszałam od lekarza, ze to ciąża i ze będzie bolec, a zainteresować sie bólem jak trwa długo. Jesli Cię martwi ten ból to moze Zadzwon do lekarza albo pojedź na IP?

Kasik nie ma za co :) w naszym przypadku faktycznie lepszy będzie Biofer folik ;)
Na otwartym wolałabym nie pisać ;)

Doris bardzo mi przykro z powodu Babci [*]
Miała piękny pogrzeb...
Niezły przypadek Koleżanki, rzadko sie zdarzają pomyłki w ta str ;)

Mrówka &&&& za jutrzejsza wizytę ;)

Buba dobry lekarz jakos wypatrzy te różnice, jak? Nie mam bladego pojęcia! Jak Tesc robił mi teraz usg to wszystko widział, fakt ze ma usg najnowszej generacji, ale dla mnie to i tak kosmos ;) w serduszku widział wszystko dokładnie, tłumaczył co i jak, a ja? Cóż wierze na słowo i Jego doświadczeniu hehe ;) pytałam tez czy moge na pewno kupować różowe ubranka to powiedział ze jakimś cudem moze wyjsć jeszcze syn, typu ze jąderka nie zstapily jeszcze i siusiak sie zawinął, ale on jest prawie pewny ze to Dziewczynka ;) ja nie wiem jak oni to wszystko widza ;p

AnnieTess mi sie marzy w domu mieć wielka bibliotekę ;)
Cieszę sie ze apka ogarnięta ;)

Co do śmierci kogoś bliskiego "zwalniającego miejsce" to zawsze podchodziłam do tego sceptycznie, bo dla mnie musi byc wytłumaczenie naukowe ;p ale jak zmarła Babcia G niedawno nagle, to jakos zaczęłam sie zastanawiać czy to nie jest prawda...

Ja dzis całe popołudnie umieram, mam tak okropny ból po lewej str jakby rwą, ze nie moge noga ruszyć, a chodzenie to jeden wielki ból, dosłownie łzy z bólu mi lecą.. Mam nadzieje ze przejdzie do jutra bo jak nie to bede uziemiona na łożku, bo nawet do wc cieżko sie podnieść...

Blair - zalecenie mam takie aby nie forsować się przy staniu przy garach więc przez 6 tyg jemy w restauracjach ;) a na poważnie to mogę się ruszać ale absolutnie stawać na tej stopie tylko pięta wchodzi w grę...

No mi właśnie o to chodzi jakim to trzeba być fachurą aby na tym szaro- białym plamiastym obrazie wyróżnić wszystkie elementy zarówno jak płeć ale i różne wady i dysfunkcje...lata nauki i doświadczeń. Szacun.

Mam nadzieję że zdrówko dziś lepiej i bóle odeszły??

Malinka - współczuję bólu i stresu, mam nadzieję że szybko odejdzie i że to jakaś pierdółka.

Karo- trzymam kciuki za wizytę!

Piękna pogoda dziś ale chłodno raczej. Fran jutro ma zawody pływackie, trzymajcie kciuki! Nie liczę na podium bo on trenuje tylko 3 razy w tygodniu a na zawodach głównie dzieciaki z klubów i szkół sportowych trenujące pi kilka godzin dziennie choć parę razy podium było grane ale raczej chcemy w nim zaszczepiać ducha sportu i rywalizacji. Oraz że jeślu chce coś osiągnąć to tylko ciężką pracą.

Miłego dzionka!

Ostatnia edycja:
Tutaj niby też IP ginekologiczne a powiedzieli że to w końcu izba przyjęć i jak nazwa wskazuje przyjmują do szpitala.. Zglupialam naprawdę.. Na szczęście chociaż mile te kobietki w okienku były...

W sumie gdzieś po 8 godzinach poczułam ulgę i niby przeszło ale przy wstawaniu dawało znać o sobie ale bez porównania słabiej. Dzisiaj jest dobrze i na razie nic nie czuje ale i tak chce to skonsultować bo kurcze kolejny raz jak dało mi tak popalić...

Jeszcze się nie udało.. Będę dzwonić niebawem

Ale nie mogę wyjść z "podziwu " że nie mają na IP nawet usg? I to w szpitalu typowo poloznicznym.. No nie ogarniam tego cały czas..

Dolga bałam się że to wyrostek bo jak ruszalam noga to ból się nasilal, z drugiej strony myślałam że mi zaraz coś tam pęknie ale czekać do rana na badanie to paranoja.. Równie dobrze mogłam w nocy jechać do innego szpitala w razie jak by wróciło i kto wie, może by sprawdzili bez problemu..

To jest jakiś totalny absurd! A gdyby to było coś poważnego to by Cię wzięli na oddział, a do rana mogłoby się wydarzyć milion rzeczy... ;/ dlatego jestem przerażona porodem, szpitale mnie przerażają... ;/

reklama
Do góry