reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

Malinka ja z Zosią tak chodziłam - do luxmedu i na nfz. Niech Ci książeczkę zrobi ten z nfz, bo jak pojawiałam się na izbie z książeczką z luxmedu to patrzyli na mnie z góry, a mojej koleżance zwrocili uwagę, że jak trwoga to do państwowego (ona miała medicover). Teraz książeczkę zrobiłam w Zofii i z nią będę do luxmedu chodziła :) Jak nie chcesz,żeby lekarz z nfz widział,że chodzisz do luxmedu,to zrób dwie książeczki, ale wyniki badań, które zrobisz prywatnie pokazuj temu z nfz i on to wszystko będzie wpisywał :)

reklama
Tak do lbn, bo tam kiedyś mieszkałam i mam swojego zaufanego lekarza, który zna mnie i moj organizm i do tego jest świetnym specjalistą no i ufam mu ;) w lbn tez bede chciała rodzic
A chodzę do niego do prywatnego gabinetu albo na NFZ, zależy jak mogę przyjechać...

Blair ASOS Maternity | ASOS Maternity Swing Dress With Contrast Front And Dipped Hem at ASOS taką, ale może ciut skromna, więc nie wiem czy nie kupie czegs bardziej eleganckiego, choć w sumie a kto sie tam na mnie będzie patrzył, my mamy wesela, maj i czerwiec no i jeszcze chrziciny kwiecien i lipiec, czyli w kazdym miesiącu jakieś imprezy, to i tak musze sobie coś kupić, bo nie pójde wszędzie w jednej, a ta się bedzie i tak nadawała dopiero na koniec, nie kupuje chyba narazie poczekam, bo nie mam pojęcia jaka bedę

reniam, o kurcze to nie wiedziałam, że tylko w wawie można to zrobić... jak jutro będę w medicover u endokrynologa, to zapytam co z tymi badaniami

magda, dzięki za wyjaśnienie!! właśnie nie chciałabym, że wpisywali się do jednej książeczki, bo to może dziwnie wyglądać, że niby temu z nfz może nie ufam albo co, najwyżej będę mu jakieś dodatkowe wyniki pokazywać mówiąc że robiłam właśnie prywatnie w medicover :) a on odbiera porody w tym szpitalu w którym chce rodzić więc chce, żeby znał moją ciążę :) choć, że ta lekarzowa, do której idę do medicover tez podobno pracuje w tym samym szpitalu i też odbiera :-D najwyżej jej powiem, że chodzę też na nfz ze względu na to, że wcześniej do niej się nie dostałam i tyle :)

Blair ASOS Maternity | ASOS Maternity Swing Dress With Contrast Front And Dipped Hem at ASOS taką, ale może ciut skromna, więc nie wiem czy nie kupie czegs bardziej eleganckiego, choć w sumie a kto sie tam na mnie będzie patrzył, my mamy wesela, maj i czerwiec no i jeszcze chrziciny kwiecien i lipiec, czyli w kazdym miesiącu jakieś imprezy, to i tak musze sobie coś kupić, bo nie pójde wszędzie w jednej, a ta się bedzie i tak nadawała dopiero na koniec, nie kupuje chyba narazie poczekam, bo nie mam pojęcia jaka bedę

Ooo fajna! Taka do wykorzystania jeszcze a nie tylko na raz ;)
No to szykuje Wam sie troche imprez ;)
My idziemy do znajomych, mamy takie dwie pary znajomych od G z dawnej pracy i jedni maja w kwietniu, drudzy w maju, a pozniej mieliśmy sie spotkać na naszym, ale nasze bedzie przełożone ze wzgl na ciąże ;) ja obskocze w jednej, bo kupie jakąś wieczorowa

Ooo widzę, że wątek ubraniowy się rozkręca ;-) to ja mam do Was pytanie w tej materii. Czy któraś z Was może ma doświadczenia z odzieżą ciążową z Bon Prixu? http://www.bonprix.pl/kategoria/779/moda-ciazowa/ Znalazłam fajne spodnie na lato (lniane i materiałowe eleganckie) i zastanawiam się, jak wygląda tam rozmiarówka, jakość materiału itp. W poprzedniej ciąży duże brzuszysko miałam w okresie późna jesień, zima, wczesna wiosna, także głównie dżinsy. Letnich spodni niestety nie posiadam. :-)

Ja ogólnie nie kupuje ciążowych ubrań, tyle jest teraz zwykłych luzniejszych, leginsy, a w lato będą sukienki.
W bon prixie kupiłam jedynie kostium kąpielowy ciążowy i jego jakość jest ok poza rozmiarem, bo nawet na koniec ciąży był jak płachta haha mam szczęście w tamtej ciąży tak zapoczątkowałam ciążowe zakupy i teraz tez i to by było na tyle x ciążowych ubrań, reszta zwykle tylko ze trochę większe, a ze ja w spodniach nie lubię chodzić to nie potrzebowałam ciazowek

reklama
Do góry